Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΣΣΟΥΝ • Το δράμα με αποκορύφωμα την έξωση

Το μεγάλο οικονομικό δράμα για τον Πέτρο Φυσσούν και τη σύζυγό του Τέτα Χατζηχρήστου έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό τον Αύγουστο του 2013, όταν η σπιτονοικοκυρά τούς έδιωξε από την κατοικία όπου διέμεναν στην Ανω Πεύκη λόγω ανεξόφλητων ενοικίων.

Το μεγάλο οικονομικό δράμα για τον Πέτρο Φυσσούν και τη σύζυγό του Τέτα Χατζηχρήστου έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό τον Αύγουστο του 2013, όταν η σπιτονοικοκυρά τούς έδιωξε από την κατοικία όπου διέμεναν στην Ανω Πεύκη λόγω ανεξόφλητων ενοικίων.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Ο ηθοποιός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της έξωσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Πρόλαβα και έβαλα λίγα ρούχα μέσα σε μια βαλίτσα και μετά ο Πέτρος κατέρρευσε. Δεν άντεξε. Δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν και τώρα του φέρονται με αυτόν τον τρόπο; Ντροπή» είχε αποκαλύψει τότε στην «Espresso» η σύζυγός του.

tgw45eg54e 5

Το ζευγάρι βρήκε στέγη σε ένα ξενοδοχείο για λίγες ημέρες, μα όταν άρχισε η χρέωση με πρωτοβουλία του ιερωμένου πατέρα Βασιλείου του Αγίου Νικόλαου Πευκακίων φιλοξενήθηκαν σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία, το οποίο τους παραχωρήθηκε αντί μικρού ενοικίου. Και η ζωή τους άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Πέτρος Φυσσούν ήταν ευτυχισμένος, γιατί είχε βρει δουλειά: «Τη Δευτέρα αναλαμβάνω τη θεατρική ομάδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Και ελπίζω να είμαι ένας καλός δάσκαλος» είχε δηλώσει στην «Espresso».

Απανωτά χτυπήματα

Τα πλήγματα στη ζωή του ηθοποιού ήταν πολλά, όπως η απόφαση της κόρης του Ανιας να γίνει μοναχή. Το γεγονός έφερε συγκρούσεις ανάμεσα στον ηθοποιό και στη συγγραφέα γυναίκα του, η οποία εκείνη την εποχή συμμετείχε στον «Πρωινό Καφέ» με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη, αναλύοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες της αγιουβέρδας.

Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι χώρισε αλλά ξανάσμιξε χρόνια μετά, αφού η αγάπη του δεν χάθηκε ποτέ. Μυστικά έκαναν ανασύσταση του γάμου τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων. Πέρυσι ο ηθοποιός έχασε το στήριγμά του, την αγαπημένη σύζυγό του από καρκίνο, κι έκτοτε οδηγήθηκε στο Γηροκομείο Πειραιά, όπου και φιλοξενούνταν τους τελευταίους μήνες. Σε άθλια οικονομική κατάσταση, κουρασμένος, εξαθλιωμένος και με τα χρόνια και τις κακουχίες πια να τον βαραίνουν, είχε τουλάχιστον ένα καταφύγιο και μια συντροφιά τους υπόλοιπους ενοίκους, που χαίρονταν να μιλούν μαζί του.

Αλλά και τα παιδικά χρόνια του ήταν εξίσου δύσκολα. «Εχω περπατήσει ξυπόλητος, έχω φάει σκουπίδια, οκτώ ετών πουλούσα κουλούρια για να ζήσω» έχει δηλώσει. Και τελευταία σε σχέση με την ελληνική κρίση είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά: «Οταν εκατοντάδες άνθρωποι τρώνε στα συσσίτια, είναι προσβολή η τηλεόραση να δείχνει αστακούς και χαβιάρι». 

Είχε όμως και ένα παράπονο, που υπενθύμιζε στις σπάνιες συνεντεύξεις του: «Εμένα δύο πολιτικές καταστάσεις φρόντισαν να με εξοντώσουν: Η δικτατορία και το ΠΑΣΟΚ. Ενα διάστημα ήμουν χωρίς δουλειά. Μου απαγόρευαν να ζήσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν (1933-2016)

► Αφησε την τελευταία του πνοή χθες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»! Διέμενε στο Γηροκομείο Πειραιά (μετά τον θάνατο της συζύγου του)
► Ο πεθερός του ο Χατζηχρήστος και η κόρη του που κλείστηκε σε Μοναστήρι


Οι μεγάλες επιτυχίες του στο θέατρο και στον κινηματογράφο 

Γεννημένος στη Ρωσία το 1933 ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης ο Πέτρος Φυσσούν είχε υπάρξει πρωταγωνιστής τόσο του Εθνικού Θεάτρου για το διάστημα 1961-1965 όσο και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος την περίοδο 1976-1978.

tgw45eg54e 1

Οπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, κατάφερε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συναδέλφους του και να γίνει πρωταγωνιστής εν μια νυκτί, όταν, ενώ έπαιζε σε ένα μονόπρακτο του Πιραντέλο, ο Γκάτσος εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του, τον προέτρεψε να φύγει στο εξωτερικό για να κάνει διεθνή καριέρα! Και με κάποιον τρόπο την έκανε, καθώς το 1964 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών με την ταινία «Η προδοσία» του Κώστα Μανουσάκη, η οποία ήταν υποψήφια για βραβείο στο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γαλλίας. Το φιλμ στο οποίο ο Πέτρος Φυσσούν υποδυόταν έναν Γερμανό αξιωματικό (τον Καρλ φον Στάιν) κατά την περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα είχε τιμηθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας με το ειδικό βραβείο επιτροπής ειρήνης αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, από όπου είχε αποχωρήσει με τρία βραβεία.

tgw45eg54e 2

Μνημειώδης υπήρξε και ο ρόλος του στο φιλμ «Αδελφός Αννα», ταινία του 1953 (μαζί με τον Μάνο Κατράκη και την Ξένια Καλογεροπούλου, ένας ρόλος για τον οποίο είχε αποσπάσει βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), αλλά και το ιστορικό δράμα «Ο διωγμός» (1964) του Γρηγόρη Γρηγορίου, όπου είχε υποδυθεί έναν Τούρκο αξιωματούχο.

tgw45eg54e 8

Είχε ακόμη παίξει στις ταινίες «Η μοίρα του αθώου» (1965), «Ο ζεστός μήνας Αύγουστος», «Αυτή η γη είναι δική μας» (1967) αλλά και «Οι γενναίοι του Βορρά» (1970). Ως Δημήτριος Υψηλάντης στην αλησμόνητη ιστορική ταινία «Μαντώ Μαυρογένους» στο πλευρό της Τζένης Καρέζη υπήρξε εμβληματικός, ενώ είχε ακόμη συμμετάσχει στα φιλμ «Αέρα, αέρα, αέρα» αλλά και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

tgw45eg54e 9

Εκείνος είχε ντλουμπάρει και τον Μπρούνο Γκανζ στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», ενώ τελευταία εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ήταν το φιλμ «Το πέταγμα του κύκνου» το 2010. Ο Πέτρος Φυσσούν είχε ασχοληθεί ενεργά και με την πολιτική (με το σουηδικό ΠΑΚ και με το ΚΚΕ), ενώ το 2012 είχε ανακοινώσει την ίδρυση της παράταξης «Κοινωνία» – Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ».

tgw45eg54e 7

Στην Επίδαυρο

Σημαντική ήταν η παρουσία του στο σανίδι, όπου ερμήνευσε ρόλους από διαφορετικά θεατρικά είδη. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Σπύρου Ευαγγελάτου (1978) αλλά και οι «Φόνισσες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το 2008. Ο τελευταίος ρόλος του ήταν στην παράσταση του 2011 «Ψηλά από τη γέγυρα» του Αρθουρ Μίλερ με τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Στην τηλεόραση πάλι ο ρόλος που τον ακολουθούσε ήταν εκείνος του συνταγματάρχη Λιάπκιν από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στο βιβλίο του Μ. Καραγάτση. Είχε ακόμη παίξει σε σίριαλ όπως «Ο κίτρινος φάκελος», «Για μια θέση στον ήλιο», «Τα ψάθινα καπέλα», «Αγγιγμα ψυχής», ενώ είχε ξεχωρίσει στον «Κίτρινο φάκελο» στον ρόλο του Γιούγκερμαν.

Οι κόντρες με τον πεθερό Κώστα Χατζηχρήστο 

tgw45eg54e 10

Ο γάμος του Πέτρου Φυσσούν με την κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου προκάλεσε την πρώτη σφοδρή σύγκρουσή τους, με τον σημαντικό κωμικό ηθοποιό να έχει αντιρρήσεις, λόγω του ότι ο γαμπρός του ήταν ηθοποιός, 20 χρόνια μεγαλύτερος από την κόρη του και είχε ήδη ένα διαζύγιο στο ενεργητικό του, από τη Σουηδή ηθοποιό Μοντ Χόνσον.

Βλέποντας όμως την αγάπη τους, οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν και το 1982 γαμπρός και πεθερός έπαιξαν μαζί σε μια επιθεώρηση-υπερπαραγωγή στο «Δελφινάριο». Και με τον ερχομό της Ανιας, της μοναχοκόρης που απέκτησε το ζευγάρι, ο παππούς πετούσε στα σύννεφα από χαρά. Η δεύτερη κόντρα μεταξύ κόρης και πατέρα ξέσπασε λόγω της ασυμφωνίας χαρακτήρων της Τέτας Φυσσούν με την τελευταία σύζυγο του ηθοποιού, τη Βούλα Χατζηχρήστου. Εκείνη την εποχή ο κωμικός ηθοποιός ζούσε φιλοξενούμενος σε ξενοδοχείο και ήταν ήδη κατεστραμμένος οικονομικά, αφού είχε χάσει το θέατρο και το σπίτι του. Ο Τύπος της εποχής αφιέρωνε πρωτοσέλιδα και ολόκληρα «σαλόνια» για την κόντρα των δύο γυναικών, που τελειωμό δεν είχε, και, όπως ανέφεραν τα τότε δημοσιεύματα, τα περιουσιακά ήταν η βασική αιτία όλων των καβγάδων.

Οι οξυμένες σχέσεις Τέτας και Βούλας δεν εξομαλύνθηκαν ούτε με τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού. Μάλιστα, στην κηδεία του, τον Οκτώβριο του 2001, μέχρι και η Αστυνομία κλήθηκε για να επιβάλει την τάξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες πάνω από τη σορό του Κώστα Χατζηχρήστου. Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, όπου ο ηθοποιός είχε εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα, το κοινό έγινε μάρτυρας μιας αλγεινής διένεξης με πρωταγωνίστριες τη σύζυγο και την κόρη. Η άφιξη της Τέτας στην εκκλησία, συνοδευόμενης από τον Πέτρο Φυσσούν, προκάλεσε πανικό, όταν εκείνη παρακάλεσε να κλείσουν οι πόρτες για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της. Στην επιθυμία της αντέδρασε η σύζυγος του Κώστα Χατζηχρήστου και η ένταση εκτονώθηκε με την επέμβαση των αστυνομικών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...