Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πού έχει κολλήσει η υπόθεση

Το Συμβούλιο Εφετών δεν έχει συνεδριάσει για να κρίνει το ζήτημα και να εκδώσει βούλευμα, γεγονός που εγείρει πλέον σοβαρά ερωτήματα!

Το Συμβούλιο Εφετών δεν έχει συνεδριάσει για να κρίνει το ζήτημα και να εκδώσει βούλευμα,  γεγονός που εγείρει πλέον σοβαρά ερωτήματα!

Στο Συμβούλιο Εφετών έχει κολλήσει η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου, παρότι ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει καταθέσει την πρότασή του εδώ και τέσσερις μήνες ζητώντας την παραπομπή 28 διαιτητών, προπονητών, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, όπως του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή και του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θόδωρου Κουρίδη, αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τη σύλληψη του οποίου προτείνει για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Αν και πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές δικογραφίες που χειρίζεται αυτήν την περίοδο το Εφετείο της Αθήνας, το Α’ κλιμάκιο του Συμβουλίου Εφετών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο δεν έχει συνεδριάσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κρίνει το ζήτημα και να εκδώσει το βούλευμά του, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα!

Το Δικαστικό Συμβούλιο είναι αυτό που έχει τον τελικό λόγο για το εάν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη, ενώ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, εφόσον το κρίνει αναγκαίο.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, την απόφαση για παραπομπή, απαλλαγή ή για περαιτέρω ανάκριση λαμβάνει η πλειοψηφία του συμβουλίου και όχι μεμονωμένα ο πρόεδρός του, όπως φημολογείται τα τελευταία 24ώρα. Στην περίπτωση που αποφάσιζε να ζητήσει περαιτέρω ανάκριση, η οριστική κρίση για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» θα καθυστερούσε ακόμη έναν χρόνο ή και περισσότερο!

Η εισηγήτρια

Για να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών και να εκδώσει την κρίση του θα πρέπει πρώτα να λυθεί το κώλυμα που έχει προκύψει με την εισηγήτρια της υπόθεσης, την εφέτη Χριστίνα Ρωμέση, η οποία κατέθεσε αίτηση αυτοεξαίρεσης, λόγω συγγενικής σχέσης της με τον συνήγορο βασικού κατηγορουμένου. Η αίτησή της δεν έγινε δεκτή, όμως κατέθεσε αναίρεση στον Αρειο Πάγο και πλέον το ζήτημα βρίσκεται πάλι στο Συμβούλιο Εφετών, από το οποίο αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

paketo prosforon 26x16 copy

Εως ότου λυθεί το ζήτημα αν η κυρία Ρωμέση θα μετάσχει τελικά ή όχι στη σύνθεση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη δικονομική ενέργεια, καθώς δεν προβλέπεται η δυνατότητα του προέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου να αποστείλει με δική του πρωτοβουλία τη δικογραφία πίσω στον ανακριτή Διαφθοράς. Κάτι τέτοιο, όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι, θα αποτελούσε γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...