Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Λάθος μου που δικαιολογήθηκα για τη συνεργασία μου με τον...

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Ποιος...

Γιώργος Σουξές: «Μου λείπει κάθε δευτερόλεπτο από τις “Άγριες Μέλισσες”»

Ο Γιώργος Σουξές γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από το...

«Παγιδευμένοι»: Η μοίρα της Άννας στα χέρια της Κατερίνας

Η απόφαση του Δημήτρη πέφτει σαν βόμβα στο αποψινό...

Μαρία Αναστασοπούλου: «Με τον Γιάννη είμαστε μαζί πολλά χρόνια αλλά θα παντρευτούμε...

Η Μαρία Αναστασοπούλου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στη μακροχρόνια...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Στοιχεία φωτιά από την οικογένεια Παντελίδη

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ • Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μόνο DNA του τραγουδιστή! Στο τιμόνι όμως και βιολογικό υλικό από γυναίκα

Στα χέρια της οικογένειας Παντελίδη βρίσκονται νέα στοιχεία-φωτιά από τρεις ειδικούς (γενετιστής, τεχνικός σύμβουλος και ιατροδικαστής) για το τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου, στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο άτυχος τραγουδιστής. Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», ανατρέπουν το σκηνικό για όσα συνέβησαν στην καμπίνα του μαύρου τζιπ, καθώς στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε αποκλειστικά και μόνο το DNA του Παντελή Παντελίδη, ενώ στο τιμόνι και στο κάθισμα του οδηγού ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό γυναίκας!

ΑΠΟ ΤΗ 
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ

Πριν από λίγες ημέρες ο γενετιστής – μοριακός βιολόγος Γιώργος Φιτσιάλος, τον οποίο οι συγγενείς του 32χρονου τραγουδιστή όρισαν τεχνικό σύμβουλό τους, λόγω της εμπειρίας του ως δικαστικού πραγματογνώμονα σε θέματα ταυτοποίησης βιολογικού υλικού, παρέδωσε στον δικηγόρο της οικογένειας Παντελίδη το 26σέλιδο πόρισμά του. Μιλώντας στην «Espresso», ο κ. Φιτσιάλος επισημαίνει ότι οι έρευνές του επικεντρώθηκαν σε τρεις χώρους: σε αυτόν του οδηγού, του συνοδηγού και στη θέση πίσω από τον συνοδηγό.

«Στη θέση του συνοδηγού έχουν γίνει πολλές δειγματοληψίες και σε όλες το μόνο γενετικό υλικό που ανιχνεύεται είναι του Παντελή Παντελίδη και όχι γυναίκας (σ.σ.: της Φρόσως Κυριάκου που, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ήταν συνοδηγός), είτε είναι στο παράθυρο – τζάμι, είτε είναι στο κάθισμα, είτε στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχει γενετικό υλικό άλλου προσώπου στη θέση του συνοδηγού!»

gqerg

Σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντος χώρου στη θέση πίσω από τον συνοδηγό, όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, υπάρχει επίσης ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού, γενετικό αποτύπωμα. Στη θέση του οδηγού έχουν γίνει δειγματοληψίες στο τιμόνι και το κάθισμα, όπου, όπως αναμενόταν άλλωστε, βρέθηκε το DNA του Παντελίδη, αφού ο τραγουδιστής είχε σίγουρα οδηγήσει το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου. Το θέμα ήταν αν θα βρεθεί και DNA δεύτερου ατόμου, ειδικά στο τιμόνι, που θα σήμαινε ότι είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι άλλο άτομο πλην του Παντελή Παντελίδη.

Οπως λέει ο δικαστικός πραγματογνώμονας, στο τιμόνι έγιναν επτά δειγματοληψίες: «Δυστυχώς, οι πέντε είχαν αίμα, πράγμα που δεν μας δίνει πληροφορία για το ποιος οδηγούσε το όχημα εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι το αίμα εναποτίθεται μεταγενέστερα, κατόπιν του δυστυχήματος. Αρα, πάμε στις δύο δειγματοληψίες που είχαν επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία μας δείχνουν ποιος είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι εκείνη την περίοδο. Σε αυτές βρίσκουμε πράγματι και δεύτερο άτομο, πέρα από τον Παντελίδη.

Ισχυρές ενδείξεις

Μέχρι στιγμής έχουμε ισχυρές ενδείξεις για το ποιο άτομο είναι αυτό, αλλά πριν ανακοινώσουμε οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε περαιτέρω αποδείξεις. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ειδικών της Τροχαίας, μέσω της νομικής οδού, προκειμένου να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη για το δεύτερο άτομο».

Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και νέα δεδομένα που έχουν προσκομιστεί στο εργαστήριο του δικαστικού πραγματογνώμονα και έχουν γίνει αναλύσεις DNA. Τα δεδομένα αυτά αφορούν τον πλευρικό αερόσακο της θέσης του συνοδηγού και της θέσης πίσω από τον συνοδηγό, που δεν είχαν εξεταστεί σε πρώτο βαθμό από τους άνδρες της Τροχαίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Φιτσιάλος:

qwrefrf

«Και σε αυτές τις δειγματοληψίες επικυρώνονται τα ευρήματα που έχουν βρεθεί από την Αστυνομία. Δηλαδή, στον περιβάλλοντα χώρο του συνοδηγού βρίσκεται μόνο ένα και μοναδικό DNA, του Παντελίδη, και στον πίσω χώρο ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού. Βρέθηκαν επίσης αίμα και καθαρό DNA ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον αερόσακο. Ο αερόσακος είναι ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου το οποίο -υπό νορμάλ συνθήκες- είναι στον περιβάλλοντα χώρο, ανοίγει και βγαίνει μόνο τη στιγμή του ατυχήματος, άρα είναι πάντα πάρα πολύ σημαντικό πειστήριο, μια πολύ σημαντική πληροφορία για τις θέσεις οδηγού και συνοδηγών».

Το τέταρτο σημαντικό στοιχείο που αναφέρει στο πόρισμά του ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Παντελίδη είναι ότι «υπάρχει ένα αιματηρό γενετικό αποτύπωμα γένους θηλυκού, το οποίο βρίσκεται μόνο στη θέση του οδηγού»! Οπως αποκαλύπτει ο κ. Φιτσιάλος, δεν αποκλείεται σύντομα να ζητηθεί επανεξέταση κάποιων πειστηρίων ή ακόμα και συμπληρωματικές αναλύσεις, καθώς επίσης να ζητηθεί από την οικογένεια να γίνει εξέταση του χώρου της καμπίνας του αυτοκινήτου από τον ίδιο τον κ. Φιτσιάλο, με σάρωση σχεδόν στα πάντα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

r7hh8t 0Οι μεταλλικές κουπαστές και οι πίσω ζώνες

Τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία έχει αποτυπώσει σε 62 σελίδες με φωτογραφικό υλικό και αναλυτικά στοιχεία, παρέδωσε στον δικηγόρο της οικογένειας Παντελίδη Χαράλαμπο Λυκούδη ο δικαστικός πραγματογνώμων, αναλυτής ιχνών και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του τραγουδιστή Γιώργος Ραυτογιάννης (φωτό δεξιά).

«Η ειδικότητά μου έχει σχέση με την ανάλυση ιχνών που προκλήθηκαν από τις μεταλλικές κουπαστές οι οποίες εισήλθαν και διαπέρασαν το όχημα. Επρεπε να διακριβώσω την κίνηση αυτών των κουπαστών και τα ίχνη τα οποία άφησαν στο εσωτερικό του οχήματος» εξήγησε στην «Espresso» ο κ. Ραυτογιάννης. Σύμφωνα με το πόρισμά του, οκτώ «μεταλλικές κουπαστές» έχουν εμπλακεί στο συμβάν, εκ των οποίων τρεις μπήκαν στην καμπίνα του τζιπ. Οι δύο από αυτές είναι υπαίτιες για τον τραυματισμό των επιβαινόντων, η μία για τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη και η άλλη για τον σοβαρό τραυματισμό της Μίνας Αρναούτη στο πίσω κάθισμα.

Οσον αφορά τη δειγματοληψία του γενετικού υλικού από το εσωτερικό του οχήματος ο κ. Ραυτογιάννης επεσήμανε: «Πήρα πέντε δείγματα: Ενα αιματηρό από το τιμόνι, ένα άλλο είναι η μεγάλη κηλίδα στο άνω δεξιό μέρος της εμπρόσθιας κουρτίνας, ίχνη τα οποία υπάρχουν στο πίσω μέρος της εμπρόσθιας δεξιάς κουρτίνας και ίχνη τα οποία υπήρχαν στην οπίσθια κουρτίνα του οχήματος». Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται ότι οι πίσω ζώνες δεν ήταν φορεμένες και μάλιστα η μία ήταν κομμένη στο επάνω μέρος του καθίσματος «με άτακτο κόψιμο».

gwegserg 0«Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει»

Σε εργαστηριακά και νεκροτομικά ευρήματα βασίζεται η έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη (φωτό), όπως και του έμπειρου ιατροδικαστή και προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσάφτη και του κ. Ανδρέου, τεχνικών συμβούλων της οικογένειας Παντελίδη: «Αρχικά διαπιστώθηκε λίαν αυξημένη συγκέντρωση οινοπνεύματος. Αυτή η συγκέντρωση οινοπνεύματος στα 2,70 gr είναι δηλωτική ατόμου το οποίο ήταν σε κατάσταση μέθης, κάτι το οποίο ήταν εύκολα αναγνωρίσιμο από τα κλινικά στοιχεία της μέθης». Οπως είπε στην «Espresso» ο κ. Τσαντίσης, «όποιος έβλεπε τον Παντελή Παντελίδη λίγο πριν από το τροχαίο δυστύχημα θα καταλάβαινε αμέσως σε τι κατάσταση ήταν. Ο τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να οδηγήσει υπό αυτές τις συνθήκες». Σύμφωνα με το πόρισμά του, «τα τραύματα του Παντελίδη ήταν θανατηφόρα. Μία κουπαστή που εισήλθε στην καμπίνα τον τραυμάτισε κυρίως στο κεφάλι και στο άνω θωρακικό τοίχωμα.

Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες, τις τεχνικές εκθέσεις, τις φωτογραφίες και τις αυτοψίες αλλά και τα ιατροδικαστικά ευρήματα, είναι προφανές ότι η μπάρα αυτή διήλθε και διαπέρασε τη θέση του συνοδηγού». Και συνεχίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση: «Τραυμάτισε το άτομο που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Ο Παντελής Παντελίδης τραυματίστηκε στη θέση του συνοδηγού με μια συγκεκριμένη στάση που είχε το σώμα του κατά τη διέλευση της συγκεκριμένης μεταλλικής ράβδου».

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

«Σασμός»: Ο Λευτέρης επισκέπτεται τον πεθερό του Φαρμάκη και τα μαθαίνει όλα

Η Στέλλα στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σασμός» ζητά...

Επιχειρηματίας, πρώην σύζυγος τηλεπερσόνας με ύφος πολλά καρδιναλίων στο Μονακό

Αλαλούμ είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κοσμική Αθήνα,...

Νυχτοπερπάτησαν μετά από καιρό και τους «τσακώσαμε»

Το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις...

Μετά τις δηλώσεις της Βατίδου για τη σύντροφο του Κούγια εκείνος εξέδωσε ανακοίνωση

Μετά τις δηλώσεις της Εύης Βατίδου για τη σύντροφο...

Αδελφός Κατερίνας Γώγου: «Να μην ακούω βλακείες ότι αυτοκτόνησε»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» μίλησε ο αδελφός της αείμνηστης...

Πανέμορφη η μητέρα πετυχημένης τραγουδίστριας

Μπορεί μαμά και κόρη να είναι κούκλες ωστόσο μεταξύ τους δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος είναι φίλος