Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Φίρμα της πίστας δουλεύει ταξί

Ο Σταύρος Λιβυκός άφησε το μικρόφωνο λόγω της κρίσης • Η εξομολόγηση στην Espresso: «Δεν είχα χρήματα να πάω ούτε στο super market» • «Αν δεν ήταν καλοί οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου μένω, θα με πετούσαν έξω»

Αφησε το μικρόφωνο και έπιασε το… βολάν λόγω της οικονομικής κρίσης! Ο Σταύρος Λιβυκός εδώ και τρεισήμισι μήνες κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας ως ταξιτζής, και μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος από τη νέα δουλειά του, αφού συνδυάζει την οδήγηση με την επαφή με τον κόσμο, κάτι που πάντα του άρεσε.

Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

«Δεν ήθελα να ζω άλλο από το τραγούδι, έτσι όπως έχει εξελιχτεί η δουλειά του τραγουδιστή σε διάφορα παρακμιακά νυχτερινά κέντρα, και -με τη βοήθεια του Θεού κι ενός καλού φίλου μου- έγινα οδηγός ταξί και βγάζω αξιοπρεπώς ue5uh 4το ψωμί μου» ήταν η απάντηση που έδωσε στην «Espresso» ο Σταύρος, όταν πριν από λίγες μέρες, εντελώς τυχαία, τον συναντήσαμε σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας με το ταξί του.

Θελήσαμε, λοιπόν, να μάθουμε πώς ήταν η προσωπική και επαγγελματική ζωή του καλλιτέχνη, που έχει την απίστευτη επιτυχία του σουξέ «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά» να τον ακολουθεί και ο οποίος για πολλά χρόνια εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά, διαγράφοντας μια επιτυχημένη καριέρα, πριν πάρει την απόφαση να καθίσει στη θέση του οδηγού ταξί.

«Επειτα από τρεις δεκαετίες και βάλε στο τραγούδι, με δέκα προσωπικά άλμπουμ και επιτυχίες ακόμη και στη Βουλγαρία, έφτασα στο σημείο να πηγαίνω για δουλειά σε διάφορα μαγαζιά και να είμαι απογοητευμένος ως τραγουδιστής, και από καλλιτεχνικής και από οικονομικής πλευράς. Μάλιστα, είχα φτάσει στο σημείο να σηκώσω τα χέρια ψηλά, αφού δεν είχα χρήματα να πάω ούτε στο σούπερ μάρκετ. Επίσης, αν δεν ήταν καλοί άνθρωποι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου μένω με την οικογένειά μου, θα μας πετούσαν έξω. Ετσι έψαχνα να βρω οποιαδήποτε δουλειά -ακόμη και λαντζέρης-, αλλά σε όλους τους γνωστούς που απευθύνθηκα βρήκα τις πόρτες κλειστές. Ευτυχώς βρέθηκε ο φίλος μου, ο Λεωνίδας Μιχαλαράκος, ο οποίος είναι αλήθεια πως από καιρό -επειδή έβλεπε ότι η δουλειά μου στο τραγούδι δεν πήγαινε καλά- μου έλεγε να βγάλω δίπλωμα οδήγησης ταξί και να με πάρει οδηγό στα αυτοκίνητά του. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη κούρσα που πήρα και δεν ήξερα πώς να πάω στην Πειραιώς! Ευτυχώς, το τρακ -ή το σοκ, αν θέλετε- που είχα ως πρωτάρης σε αυτή την καινούργια δουλειά μού το «έσπασε» ένα παλικάρι που ήταν ο δεύτερος πελάτης μου. Τον πήρα εννιάμιση το πρωί από την Ομόνοια και μόλις μπήκε μέσα με αναγνώρισε. “Ρε Λιβυκέ, εδώ τραγουδάς τώρα;” μου είπε και σκάσαμε στα γέλια» μας λέει ο Σταύρος και τονίζει πως ο Θεός τού δίνει δύναμη ώστε να αισθάνεται πλήρης με τη νέα δουλειά του, την οποία θεωρεί τιμή του.

ue5uh 3

«Δεν ντρέπομαι καθόλου»

«Ο Θεός μού την έστειλε και, πραγματικά, με το μικρό μεροκάματο που βγάζω είμαι ευτυχισμένος. Κάνοντας αυτή τη δουλειά, κερδίζω τον σεβασμό και την εκτίμηση των παιδιών μου. Η κόρη μου είναι οικονομολόγος και κάνει μεταπτυχιακό, ενώ ο γιος μου σπουδάζει Πληροφορική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οχι, δεν ντρέπομαι καθόλου που άλλαξα επάγγελμα κι από τις λαμπερές πίστες βρέθηκα οδηγός ταξί στους δρόμους. Το παράδειγμά μου πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες, που προτιμούν να ψοφάνε της πείνας αντί να πάνε να βρουν μια τίμια δουλειά και να βγάλουν το ψωμάκι τους» καταλήγει.

ue5uh 5

Το «στήριγμα», ο «κερατάς» και οι συνεργασίες

Ο Σταύρος Λιβυκός σπούδασε στο ωδείο και στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών οι Γιώργος Μαρίνος (εμφανίστηκε στο πλευρό του στη θρυλική Μέδουσα για τέσσερις σεζόν), Μαρινέλλα, Στράτος Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου (ήταν ένας από τους παρτενέρ της στο πάλκο), Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Τουρνάς, Τάνια Τσανακλίδου.

ue5uh 2

Επίσης, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μίμη Πλέσσα και Μάριο Τόκα, ενώ ο ίδιος, ως συνθέτης και στιχουργός, έχει γράψει περισσότερα από 120 τραγούδια, αρκετά από τα οποία έχουν τραγουδήσει δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως ο Νότης Σφακιανάκης, που έχει ερμηνεύσει την επιτυχία του «Αιχμάλωτός σου», και ο Δημήτρης Ψαριανός.

ue5uh 6

Ο Σταύρος έχει τραγουδήσει το καλτ κομμάτι «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά» και το «Σκάσε», τα οποία έγιναν μεγάλα σουξέ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με εκατομμύρια views στο YouTube. Είναι παντρεμένος με την Υβόννη από την Πολωνία, η οποία είναι το στήριγμά του σε όλες τις δυσκολίες της ζωής του.

Καλλιτέχνες που «έπιασαν τιμόνι»

Εκτός από τον Σταύρο Λιβυκό υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις καλλιτεχνών που ήταν ή συνεχίζουν να εργάζονται ως οδηγοί ταξί. Πρώτος απ’ όλους ήταν ο αείμνηστος δημοφιλής λαϊκός βάρδος Πάνος Τζανετής (ο οποίος έχει ερμηνεύσει τα κομμάτια «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Τι σου ‘κανα ue5uh 1και μ’ εγκατέλειψες», «Ηρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου»), ο οποίος βγήκε στο τραγούδι το 1960 και οκτώ χρόνια μετά το εγκατέλειψε για να γίνει ταξιτζής, αποκτώντας, μάλιστα, δικό του όχημα.

Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τζεβελέκος (δεξιά) για ένα διάστημα στο παρελθόν δεν έβρισκε δουλειά στο θέατρο και εργάστηκε ως οδηγός ταξί, ενώ σήμερα είναι συνταξιούχος.

Επαγγελματίες εν ενεργεία οδηγοί είναι ο χορευτής Αντώνης Σαράλης (αριστερά), ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τραγουδιστής Αντώνης Πολίτης, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Δουρής, που τον γνωρίσαμε στα 90s σε τηλεοπτικές δουλειές, κυρίως του Γιώργου Κωνσταντίνου («Τα επτά κακά της μοίρας μου», «Σοφία ορθή»), ο οποίος μάλιστα είναι παντρεμένος με την αδελφή του συναδέλφου του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388


{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...