Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Η Φιλαρμονική μας πάει Κολλέγιο!

Κάθε Χριστούγεννα το Κολλέγιο Αθηνών τιμά την παράδοση προσφοράς...

Η απόφαση του ΣΚΑΙ να κόψει τη Μαλέσκου και οι χαμηλές πτήσεις...

Ποιος θα περίμενε τελικά ότι τα δεκάρια στην τηλεθέαση...

Ντόρα Μακρυγιάννη: Ποζάρει δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η Ντόρα Μακρυγιάννη έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή...

Ξέσπασμα Πέτρου Φιλιππίδη: «Ο Σπύρος Μπιμπίλας με θέλει νεκρό»

Εν τη απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε, χθες, ο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Κόντρα δίχως τέλος για Κούστα και πρώην σύζυγο

► Στα δικαστήρια ξανά ο εφοπλιστής και η Σοφία Γιαννικοπούλου
► Το θυελλώδες love story του 60χρονου «δόκτορα» της ναυτιλίας με το κορίτσι των βιντεοταινιών και ο χλιδάτος αρραβώνας με 24χρονη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου, με φόντο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε ακόμη μία φορά στα «χαρακώματα» του Πρωτοδικείου, με τη νέα μάχη να αναβάλλεται για τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς όμως να λείπουν τα εκατέρωθεν «πυρά»!

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Η Σοφία Γιαννικοπούλου έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο για την αγωγή διατροφής που κατέθεσε σε βάρος του 60χρονου «δόκτορα» της ναυτιλίας για τις δύο κόρες τους, ενώ εκείνος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρους. Οταν η πρώην σύζυγος ζήτησε αναβολή επειδή ο συνήγορός της βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο, η πλευρά του εφοπλιστή ξέσπασε. gdsgsdf«Δεν συναινούμε στην αναβολή. Θα πάει το 2019! Πρόκειται για παρελκυστική τακτική της ενάγουσας γιατί εισπράττει μια ιδιαίτερα παχυλή διατροφή, την οποία επιθυμεί να συνεχίσει να εισπράττει. Η απόφαση των ασφαλιστικών που έχει εκδοθεί ισχύει μέχρι να βγει η απόφαση της αγωγής. Εμείς έχουμε κάνει αίτηση ανάκλησης και μεταρρύθμισης των ασφαλιστικών γιατί θέλουμε να αλλάξουμε το ποσό της διατροφής» είπε συγκεκριμένα ο συνήγορος του Γιάννη Κούστα.

«Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε με κοινό σημείωμα με πρόταση του εφοπλιστή. Δεν είναι ένας τυχαίος ο εναγόμενος, κυρία πρόεδρε!» είπε η πλευρά της, για να λάβει απάντηση από την έδρα: «Κυρία μου, κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν είναι τυχαίος. Ολοι κάποιοι είναι».

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τόσο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όσο και για να αποφασίσει σχετικά με το ζήτημα της αναβολής. Οταν επανήλθε η πρόεδρος πρότεινε συμβιβαστική λύση: «Μήπως που τώρα εκτονώθηκε η κατάσταση το σκεφτήκατε και θέλετε μια σύντομη αναβολή;». Πράγματι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε νέο ραντεβού σε περίπου δύο μήνες στη δικαστική αίθουσα. Την τελευταία τριετία τα περίπου 18 χρόνια γάμου μεταξύ του εφοπλιστή και της Σοφίας Γιαννίκου, όπως ήταν το καλλιτεχνικό της στα 80s, βουλιάζουν με διεκδικήσεις εκατομμυρίων και την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Η κατάσταση σχετικά με τη διατροφή είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων τον Ιούνιο του 2015, όταν στο δικαστήριο είχαν εμφανιστεί και οι δύο. «Να πληρώνει τους καθηγητές των παιδιών μου γιατί έχουν υποστεί βλάβες. Το συγκεκριμένο ποσό είναι 3.680 τον μήνα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και έξοδα διατροφής και πολλά ακόμη. Είχε συμφωνηθεί να δίνει 10.000 ευρώ μετρητά και 10.000 σε άλλα έξοδα. Το απαιτούμενο κονδύλι για το έτος είναι 720.000 ευρώ και 200.000 για τα ταξίδια» είχε πει αγανακτισμένη η Σοφία Γιαννικοπούλου.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Νέα κατάθεση ανηλίκου για ξυλοδαρμούς από «πρωτοπαλίκαρα» του «Μr Κιβωτός»

Διαμαρτυρία

Για σπατάλη την κατηγόρησε ο εφοπλιστής: «Η ζωή των παιδιών μου είναι έτσι όπως ήταν. Δεν έχει αλλάξει κάτι για τα παιδιά μου. Είχα δώσει στο παρελθόν δύο κάρτες για να τις χρησιμοποιεί η πρώην σύζυγός μου για έκτακτες ανάγκες, αλλά πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση! Δίνω 8.000 για το ενοίκιο, πληρώνω καθηγητές, σχολεία, τα πάντα. Απλώς η κυρία για να στοιχειοθετήσει ασφαλιστικά μέτρα δεν πήρε τηλέφωνο στη γραμματεία να πει “για τις ανάγκες των παιδιών θέλω αυτά τα χρήματα”, γι’ αυτόν τον λόγο και δεν πληρώθηκαν. Υπήρχε συμφωνία για 10.000 ευρώ μετρητά για να μην πηγαίνει στην τράπεζα. Δεν υπήρχε για άλλα 10.000».

Εκείνη και οι συνήγοροί της διαμαρτυρήθηκαν έντονα και η τότε πρόεδρος ζήτησε να βγουν όλοι εκτός αίθουσας, να το συζητήσουν ξανά μεταξύ τους και να υπογράψουν συμφωνητικό προκειμένου να λυθεί ήρεμα η διαφωνία. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να τα βρουν! «Τα βρήκαμε. Θα προσκομίσουμε σημείωμα που θα καθορίζει τη συμφωνία μεταξύ των μερών» είχε πει ο δικηγόρος του εφοπλιστή, αλλά η ανακωχή κράτησε για λίγο, καθώς μετά και τον αρραβώνα του Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα έχουν ακολουθήσει αρκετά δικαστήρια, αλλά και η δέσμευση περιουσίας του έως το ποσό των 30.000.000 ευρώ προκειμένου να μη μεταβληθεί μέχρι την οριστική κρίση του δικαστηρίου.

weqrtΣτα μάτια της (24χρονης) Δήμητρας βρήκε τη γυναίκα της ζωής του

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά και αυτό αποδεικνύεται πανηγυρικά στην περίπτωση του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Μέρμηγκα. Ο 60χρονος εφοπλιστής και η 24χρονη αγαπημένη του γνωρίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Βενετία, συγκεκριμένα στο θρυλικό Harry’s Bar, από το οποίο έχουν περάσει φημισμένα πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ και ο Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κιβωτός του Κόσμου»: Ο 17χρονος που ακολουθούσε τον πατέρα Αντώνιο με το ζόρι σε όλες τις εκδρομές του

Το ειδύλλιο του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας με την όμορφη Δήμητρα επισφραγίστηκε με αρραβώνα έναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016. Μάλιστα το πάρτι που δόθηκε στο Island, παρουσία 500 καλεσμένων και με guest star τον Στέφανο Κορκολή, έγινε talk of the town. «Στα μάτια της Δήμητρας βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου» είπε από μικροφώνου ο Γιάννης Κούστας, γνωστός και ως gtwertge«δόκτωρ» της ελληνικής ναυτιλίας, λόγω των σπουδών του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και του μάστερ και ντοκτορά που έκανε στη συνέχεια στο Imperial College του Λονδίνου, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το love story του «δόκτορα» της ναυτιλίας με το sexy κορίτσι των βιντεοταινιών

Ηταν 1994, όταν ο δόκτωρ (στον τομέα της πληροφορικής) Γιάννης Κούστας γνώρισε το κορίτσι που είχε συστηθεί στο κοινό ως Σοφία Γιαννίκου την εποχή των βιντεοταινιών.

twe5tweΟ έρωτάς τους απασχολούσε συχνά πυκνά τα μέσα ενημέρωσης, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε ο γάμος τους. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε μόλις η Σοφία Γιαννικοπούλου (όπως είναι το πατρικό της) έφερε στον κόσμο τις δύο κόρες τους. Λαμπερές εμφανίσεις του ζευγαριού, χλιδάτα ταξίδια και έξοδοι μέχρι τη ρήξη και τον μεταξύ τους «πόλεμο», που μοιάζει να μην έχει τελειωμό.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου έγινε γνωστή ως ηθοποιός στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη τη δεκαετία του ’80. Συγκεκριμένα, υπήρξε παρτενέρ του Ψάλτη στο «Ρόκυ 14 και ο πρώτος μπουνάκιας» και στην ταινία «Πανταχού παρών».

Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί στη βιντεοταινία «Εραστής για 11 νύχτες» και στη σειρά «Ο κανονιέρης και η βεντέτα». Οσον αφορά τον δρα Κούστα, ήταν 30 ετών όταν ο πατέρας του Δημήτρης τού έδωσε τα ηνία της ναυτιλιακής εταιρίας Danaos.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Πήραν στο κυνήγι Μητροπολίτη επειδή έμοιαζε στον πατέρα Αντώνιο

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημίγυμνος ο πάτερ Αντώνιος σε ερημική παραλία με τα παιδιά

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις πριβέ εξορμήσεις του πατρός Αντωνίου σε...

Την «τσακώσαμε» να ψωνίζει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι

Η γνωστή ηθοποιός ντυμένη με φόρμες και χωρίς ίχνος...

Είναι γονείς Ελληνίδας πρωταγωνίστριας – Μοιάζει τρομερά με τη μαμά της

Το ζευγάρι της φωτογραφίας είναι γονείς γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού. Αν...

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή νυχτοπερπάτησε με την κουνιάδα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή νυχτοπερπάτησε με τον Θέμη Σοφό και...

Ο Τσάκας του «Big Brother» ξέσπασε: «Καταστράφηκα από τη δεύτερη σύζυγό μου»

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γνωστός ως Τσάκας ήταν  ο νικητής...

Αγνώριστη η κόρη των Βανδή – Νικολαΐδη: Έγινε ξανθιά

Η Μελίνα Νικολαΐδη είναι μια πολύ ωραία κοπέλα που...