Το «βαθύ λαρύγγι» έδειξε Λιακουνάκο

Ο επιχειρηματίας, μετά τις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές ένας πρώην αξιωματούχος της εταιρίας Ericsson, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση με τις μίζες σχετικά με την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ οδηγείται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά τις καταθέσεις που έδωσε δύο φορές στις ελληνικές Αρχές ένας πρώην αξιωματούχος της εταιρίας Ericsson. 

Με τις μαρτυρίες του το… βαθύ λαρύγγι από τη Σουηδία υπέδειξε ακόμη ως εμπλεκομένους τον Βρετανό δικηγόρο Πίτερ Κόλεριτζ, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα, τον πρώην γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τους τραπεζίτες Οσβαλντ και Λυγινό και στελέχη της Ericsson.

Ο αντιεισαγγελέας

Στην πρότασή του, με την οποία παραπέμπει σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος τον Θωμά Λιακουνάκο (είχε προφυλακιστεί γι’ αυτή την υπόθεση) και άλλα 16 άτομα, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Μπαρδάκης στηρίχθηκε στις δύο καταθέσεις του Liss Olof Marten Nenzell, που εργαζόταν στην εταιρία ως το 2002. Για άλλα εννέα άτομα ο δικαστικός ζητεί την απαλλαγή τους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου διακινήθηκαν από τη σουηδική εταιρία τεράστια ποσά με τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο. 
Στις 363 σελίδες της πρότασής του ο εισαγγελέας περιγράφει συγκεκριμένα την άποψή του πως ο Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται ότι μοίρασε μίζες ύψους 1.600.000 ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.900.000 κορονών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Γιάννη Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρονται και οι ισχυρισμοί του Γιώργου Καμάρη, που εμφανίζεται ως δικαιούχος της εταιρίας Highwood, μέσα από την οποία φέρεται ότι πέρασαν οι μίζες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τους οποίους αποδέχεται ο εισαγγελέας, η εταιρία ανήκε ουσιαστικά στον Γιάννη Σμπώκο. Τον τελικό λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ