Παρασκευή 18|10|2019

Φωτιά στο Μάτι: Νέα προθεσμία για την απολογία Ψινάκη

❱❱ Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ζήτησε και έλαβε χθες μέσω του συνηγόρου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου νέα προθεσμία για τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.Το όνομα του δημάρχου βρίσκεται στη λίστα των 20 υπόπτων που έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές Αρχές να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις γύρω από ενδεχόμενες ενέργειες και παραλείψεις τους που φέρεται ότι είχαν καταλυτική σημασία για την έκβαση του πύρινου εφιάλτη, ο οποίος έμελλε να στοιχίσει τη ζωή σε 99 άτομα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διαβιβαστούν στους εισαγγελείς οι εκθέσεις για τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν ζητήσει.

Σε αυτές καταγράφονται οι κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, οι οποίες αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Η διαδικασία των άρσεων ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να διευκρινιστούν οι εντολές που δόθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που έγιναν από τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες κατά την επέλαση της πυρκαγιάς.

Σήμερα, πάντως, το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να περάσει και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία έχει επίσης κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ζητήσει και νέα προθεσμία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS