Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οδηγός επιβίωσης, αν βασανίζεστε από το δίλημμα να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας ή να πάτε παρακάτω…

Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να τελειώσει μια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικό, ώστε να διακρίνετε τις επιδράσεις και τις συνέπειες που θα υπάρξουν, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να διεκδικήσετε μια νέα, καλύτερη σχέση, την οποία αξίζετε! Τι γίνεται όμως αν είστε σε δίλημμα; Πρέπει να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία ή να προχωρήσετε παρακάτω;

Ο σεβασμός είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεται κάποιος δείχνει πολλά για την προσωπικότητα και τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφει για εσάς. Συμπεριφορές όπως προσβολές, ψέματα ή απιστία αποτελούν ασέβεια προς το πρόσωπό σας και αυτό που πραγματικά δείχνουν είναι απουσία ενδιαφέροντος για το πώς νιώθει ο άλλος και για το πώς οι πράξεις αυτές επιδρούν στη σχέση.

Οι πραγματικά στέρεες σχέσεις βασίζονται στην καλοσύνη, στην αγάπη και στον αυτοσεβασμό που υπάρχει μεταξύ δύο ανθρώπων. Να θες το καλό του συντρόφου σου, να είσαι μαζί του, πλάι του, ακόμη κι αν κάπου κάνει λάθος, να μπορείς να αποδέχεσαι τα ελαττώματά του, να συζητάς τις δυσκολίες, να τον σέβεσαι, να τον νοιάζεσαι!

Αμοιβαία προσπάθεια

Όταν μια σχέση οδεύει προς το τέλος, υπάρχουν σημάδια ανισορροπίας, αδικίας και αποσύνδεσης. Εάν, λοιπόν, νιώθετε ότι εσείς είστε αυτός/ή που κάνει τον τελευταίο καιρό όλη την προσπάθεια, πείτε το και πράξτε ανάλογα.

Εάν ο σύντροφός σας σάς πλησιάσει συναισθηματικά, υπάρχει πιθανότητα να επέλθει και πάλι ισορροπία. Εάν, όμως, δείξει εκνευρισμό ή συνεχίσει να απομακρύνεται, να αδιαφορεί και να προχωρά πλέον μόνος/η, τότε βρίσκεστε σε σημείο δίχως επιστροφή. Πώς μπορείτε, όμως, να αντιμετωπίσετε την όλη κατάσταση;

1 Ήρθε η ώρα ως ζευγάρι να αναθεωρήσετε τις υπάρχουσες καταστάσεις, να ακούσει ο ένας τον άλλον, να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες του εαυτού σας στη σχέση και στο περιβάλλον σας, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας και να αναζητήσετε νέες κοινές επιλογές που θα είναι τα επόμενα βήματά σας.

2 Προσπαθήστε να βρείτε λύσεις στις προσωπικές και διαπροσωπικές δυσκολίες σας με λογικά επιχειρήματα. Χρησιμοποιήστε τη λογική για να βάζετε σε τάξη τις σκέψεις σας, να καταλαβαίνετε τους γύρω σας και για να δικαιολογείτε τις επιλογές και τις πράξεις σας. Λειτουργήστε και με την τακτική της οπισθοχώρησης, αφού η επίθεση συνήθως δημιουργεί «πληγές» και «απώλειες»!

3 Στην περίπτωση των οικονομικών προβλημάτων, όσο ένα ζευγάρι έχει την ωριμότητα να συζητά, έστω και μέσα από αντιπαράθεση, και να καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα, σε κάποιο νέο πλάνο αντιμετώπισης ή απόφασης θα μπορεί να ξαναβρεί τις βιώσιμες ισορροπίες του και να πορευτεί. Αν στο ζευγάρι απουσιάζουν οι αρχές, η εκτίμηση, οι κοινοί στόχοι, τα όνειρα, ο σεβασμός προς το/τη σύντροφο, τη σχέση/γάμο, την οικογένεια, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ρήξη και η διάλυση της σχέσης.

4 Η σχέση και ο γάμος κατ’ επέκταση καλύπτει και τις ψυχολογικές ανάγκες, όπως το αίσθημα της ασφάλειας, της συντροφικότητας, της συναισθηματικής σιγουριάς, της αγάπης και της κατανόησης. Γι’ αυτό η ευτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται μόνο του και αναπτύσσεται μόνο «ποτίζοντάς» την. Κατακτάται με σκληρή δουλειά και από τους δύο συντρόφους. Αυτό σημαίνει συναισθηματική ανταπόκριση και υποστήριξη, αμοιβαία ικανοποίηση των αναγκών, επικοινωνία και συνεργασία στην επίλυση προβλημάτων, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, σεξουαλική πίστη. Είναι πολύ σημαντικό για τον/τη σύντροφό μας να ξέρει ότι έχει έναν «σύμμαχο» ενάντια σε αυτόν τον εχθρό που ονομάζεται «κρίση», ρουτίνα και φθορά.

5 Μην επιτρέψετε στην τεχνολογία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σας χωρίσουν. Οι περισσότερες εντάσεις τη σημερινή εποχή αρχίζουν με αφορμή κάποιο τεχνολογικό διαδικτυακό ζήτημα. Το θέμα είναι να είστε μαζί και αγαπημένοι στην πραγματικότητα και όχι στον κυβερνοχώρο και στην εικονική πραγματικότητα. Η εμπιστοσύνη είναι το καλύτερο φάρμακο για κάθε λαβωμένη σχέση και είναι κρίμα να χωρίσετε εξαιτίας της ζήλιας και της καχυποψίας.

6 Αν ζητάτε από εκείνον/η τα πάντα, είναι πολύ πιθανόν πως δεν θα είναι έτοιμος/η να τα προσφέρει. Αν αυτά που σας δίνει είναι αρκετά, ίσως θα έπρεπε να προσαρμοστείτε και να διαφοροποιήσετε τις προσδοκίες σας ή να φτιάξετε κοινές. Αν, πάλι, υπάρχουν πράγματα που θα επιθυμούσατε να γίνονται διαφορετικά, μιλήστε, κάντε τις προτάσεις σας!

Όπως και να έχει, φροντίστε οι επιθυμίες, τα πλάνα σας να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες, τη διάθεση και την πρόθεση του ατόμου που έχετε στο πλευρό σας και είναι ο συνοδοιπόρος σας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....