«Εφυγε» ο αριστοκράτης σύζυγος της Ρίκας Διαλυνά

SHOWBIZ

«Εφυγε» ο αριστοκράτης σύζυγος της Ρίκας Διαλυνά

Eφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών ο Νίκος Χρυσικόπουλος, σύζυγος της ηθοποιού Ρίκας Διαλυνά. Ηταν ένας αντιπροσωπευτικός αριστοκράτης, προερχόμενος από τις πιο παλιές οικογένειες της Αθήνας, ο οποίος λάτρευε και θαύμαζε με πάθος τη σύζυγό του και στάθηκε διακριτικά στο πλευρό της τα τελευταία 36 χρόνια.

Ο εκλιπών, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1918, παρουσίασε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα το 2011 και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με μια νέα αναίμακτη επαναστατική μέθοδο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν του έδιναν πολλές μέρες ζωής. Ωστόσο -όπως έχει δηλώσει η σύζυγός του- όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι τους «είτε η φροντίδα είτε η αγάπη τού έδωσε μια μεγάλη παράταση ζωής».

Η Ρίκα Διαλυνά, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό του και τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία του, έχει αποκαλύψει ότι τον γνώρισε τυχαία, ενώ νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και τον αγάπησε πάρα πολύ. «Είμαστε απόλυτα ελεύθεροι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και όμως δεν χωρίζουμε ποτέ, δεν πάμε πουθενά μόνοι μας...» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της. Οι δυο τους εμφανίζονταν συχνά μαζί σε κοσμικές εκδηλώσεις, κυρίως σε θεατρικές πρεμιέρες, και ήταν πάντοτε ιδιαίτερα κομψοί και προσεγμένοι.

Στον Νίκο Χρυσικόπουλο αναφέρθηκε στη σελίδα του στο facebook o παλαίμαχος δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, αποκαλώντας τον «τελευταίο Ελληνα ευπατρίδη». «Εζησε την εκτέλεση του αδελφού του, τον εκπατρισμό όλης της οικογένειας στο εξωτερικό, τον πρώτο γάμο του στην Αγγλία και με εγγονή που παντρεύτηκε Κένεντι». Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και «στην αφοσίωσή του στη Ρίκα, όπως και εκείνης τα τελευταία χρόνια από νοσοκομείο σε νοσοκομείο».

Η κηδεία του Νίκου Χρυσικόπουλου θα γίνει αύριο Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ