Λαμπερές παρουσίες στους Χρυσούς Σκούφους

SHOWBIZ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΑΤΑ 24... ΚΑΡΑΤΙΩΝ!

Λαμπερές παρουσίες στους Χρυσούς Σκούφους

❱❱ Τελετή απονομής βραβείων με 300 εκλεκτούς καλεσμένους 
❱❱ Ποιοι έκλεψαν την παράσταση στο ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Σε μία λαμπερή τελετή, παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων, στο ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. 

Μεγάλος νικητής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, από το «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», αναδείχθηκε το κερκυραϊκό Etrusco του Εκτορα Μποτρίνι, με δεύτερο το αθηναϊκό Funky Gourmet του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.

Συνολικά, από τη γευσιγνωστική ομάδα, η οποία διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα.

Δύο από αυτά βραβεύονται πρώτη φορά, ενώ δύο από τα περσινά βραβευμένα εστιατόρια έχασαν τους Χρυσούς Σκούφους τους.

Πέντε από τα βραβευμένα εστιατόρια δημιουργούν ελληνική κουζίνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 15 από τα 24 χρυσοσκουφάτα εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

Τέλος, το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου. Την τελετή των «Αργυρών» Χρυσών Σκούφων (ο θεσμός φέτος γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωσή του) παρουσίασαν με εκλεπτυσμένο χιούμορ και εξαιρετική διάθεση η Ναταλία Δραγούμη και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας. Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από τον χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Η υπουργός Τουρισμού

Ανάμεσά τους η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά -η οποία έκανε και την απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας-, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, o πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Γραμματικός, ο επικεφαλής Merchant Acquiring & E-Payments της Τράπεζας Πειραιώς Νίκος Πετράκης, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Κατερίνα Λέχου και πολλοί άλλοι.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες: 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ