«Χτυποκάρδια στο θρανίο» για τον Λάκη με τη Λίζα Πετροβασίλη

SHOWBIZ

«Χτυποκάρδια στο θρανίο» για τον Λάκη με τη Λίζα Πετροβασίλη

❱❱ Ο Λαζόπουλος μεταφέρει στο θέατρο τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και αναζητά ηθοποιούς για τον ρόλο της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα βρεθεί στο τιμόνι της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο», που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο θέατρο Ηβη και ψάχνει τη Λίζα Πετροβασίλη και τον καθηγητή που της έκλεψε την καρδιά!

Την είδηση κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης, ανεβάζοντας φωτογραφία του με τον Λαζόπουλο από το pre-casting που έγινε στο Παλλάς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο δημοφιλής δημιουργός έχει καταλήξει σε οκτώ δημοφιλείς άνδρες ηθοποιούς και οκτώ ταλαντούχες γυναίκες συναδέλφους τους, που θα περάσουν από το τελικό κάστινγκ για τους ρόλους της Λίζας Πετροβασίλη και του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Να διευκρινίσουμε ωστόσο ότι ο Λάκης Λαζόπουλος δεν αναζητά τη νέα Αλίκη ή τον νέο Παπαμιχαήλ, αλλά δύο ηθοποιούς που να αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες της ιστορίας. Η παράσταση θα είναι φόρος τιμής στον μετρ της κωμωδίας Αλέκο Σακελλάριο και δεν θα έχει ως γνώμονα την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία ο Λάκης Λαζόπουλος συνδεόταν με φιλία χρόνων.

Την ίδια ώρα, ο παραγωγός της εταιρίας Θεατρικές Σκηνές Α.Ε. Γιάννης Κεντ και ο συνεργάτης του Πάνος Κατσαρίδης έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα των τραγουδιών και της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι που ακούγονται στην ταινία.

Το έργο του Σακελλάριου ανέβηκε στο θέατρο Κοτοπούλη τον Δεκέμβριο του 1962 και μεταφέρθηκε στο πανί το 1963, σε παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη, σπάζοντας τα ταμεία. Ο Λάκης Λαζόπουλος θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα να βλέπει ηθοποιούς που να έχουν την προσωπικότητα ενός γοητευτικού καθηγητή και την τσαχπινιά και την αφέλεια μιας νεαρής από τη μεγαλοαστική τάξη.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του δημιουργού είναι να βρεθεί ο άνδρας πρωταγωνιστής που θα υποδυθεί τον καθηγητή, γιατί αυτός θα δημιουργήσει και τη χημεία με την παρτενέρ του.

Επίσης, θα κάνει κάστινγκ για τους υπόλοιπους ρόλους, όπως αυτόν του φροντιστή της Ιωάννη Λάβδα που είχε υποδυθεί μοναδικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ποιος δεν θυμάται τη σκηνή με το... προφιτερόλ...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ