Που χάθηκε ο Γιάννης Λουκάκος

SHOWBIZ
Παραδίδει μαθήματα μαγειρικής

Που χάθηκε ο Γιάννης Λουκάκος

❱❱ Είχε επιλεγεί ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους του για να γίνει κριτής στο πρώτο ελληνικό «Masterchef» 
❱❱ Το 2009 άνοιξε το δικό του εστιατόριο με απίθανα πιάτα και κατέκτησε έναν Χρυσό Σκούφο

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο Γιάννης Λουκάκος ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός chef που έκανε το «κλικ» στις γυναίκες. To 2010 επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς Ελληνες συναδέλφους του για να λάβει μέρος ως κριτής στον τηλεοπτικό δια-γωνισμό μαγειρικής «MasterChef», που βγήκε τότε on air στην Ελλάδα για πρώτη φορά, συμπράττοντας με τους Λευτέρη Λαζάρου και Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη μικρή οθόνη ο ίδιος ασχολείται πλέον με το εστιατόριό του στο Χαλάνδρι, ενώ παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε μικρούς και μεγάλους. Εχοντας τώρα πια μακριά μαλλιά, περιποιημένη γενειάδα και ένα χαμόγελο επιτυχίας, ο chef κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική, ενώ συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με τα μαγειρέματά του!

Ο Γιάννης γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19 Νοεμβρίου 1973, ωστόσο μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Αθήνα. Λάτρευε να χώνεται στην κουζίνα και να παρακολουθεί τη μητέρα του, όταν εκείνη μαγείρευε, κι έπειτα πρώτος να γεύεται τις λιχουδιές και τα φαγητά της. «Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνει στην κουζίνα όταν μαγείρευε η μητέρα μου και να... ανακατεύομαι στα πόδια της θέλοντας να βοηθήσω και φυσικά να δοκιμάσω τα πάντα! Ημουν καλοφαγάς, λάτρευα τις γεύσεις, οπότε με κάθε ευκαιρία απολάμβανα πραγματικά διάφορα γλυκά και αλμυρά και τα περισσότερα ήταν αγαπημένα μου!» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Απολογισμός

Μόλις τελείωσε το λύκειο επέστρεψε στη γενέτειρά του, τις ΗΠΑ, όπου σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας. Η καρδιά του όμως δεν συμβάδιζε με τη λογική του επαγγέλματος που σπούδασε, γι’ αυτό και πήρε το ρίσκο να κάνει το χόμπι του για τη μαγειρική επάγγελμα! Παρακολούθησε μαθήματα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο, και σήμερα κάνοντας έναν απολογισμό νιώθει ότι έκανε το σωστό!

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να έκανα κάτι άλλο και να άφηνα έξω από τη ζωή μου τη μαγειρική. Ούτε θα ήμουν πλήρης και ικανοποιημένος, νομίζω, αν είχε μείνει στη ζωή μου απλά ως ένα χόμπι. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και αν είχα ακολουθήσει έναν διαφορετικό επαγγελματικό δρόμο η ενασχόλησή μου με τη μαγειρική θα παρέμενε μια σοβαρή υπόθεση, με σπουδαίο ρόλο και πολύ χρόνο αφιερωμένο σε εκείνη. Οσες φορές έχω αναρωτηθεί πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχα πάρει μιαν άλλη απόφαση, πάντα ύστερα από λίγη σκέψη καταλήγω ότι έκανα τη σωστή επιλογή!» έχει εξομολογηθεί παλαιότερα.

Στο Κολωνάκι

Τελειομανής, δραστήριος, ευφυής και επαγγελματίας, γρήγορα βρέθηκε στις κουζίνες πεντάστερων ξενοδοχείων αλλά και των πανάκριβων ρεστοράν της Νέας Υόρκης, όπου μυήθηκε στα μυστικά των πιο διάσημων chef παγκοσμίως. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του αυστηρό αλλά ακριβοδίκαιο, καθώς στις κουζίνες του επικρατεί στρατιωτική πειθαρχία και η αυστηρότητα είναι βασικός παράγοντας. Σε ηλικία 27 χρόνων επέστρεψε στην Ελλάδα και η πρώτη του συνεργασία ήταν σε πολύ γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου. Η φήμη του μεγάλωνε συνεχώς και το 2006 συνεργάστηκε με εκπαιδευτικό όμιλο στη θέση του executive chef, κατακτώντας δύο φορές τιμητική διάκριση στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 άνοιξε το δικό του εστιατόριο με ελληνική κουζίνα και απίθανα πιάτα έμπνευσής του κατακτώντας έναν Χρυσό Σκούφο, κι ύστερα άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες των τηλεοπτικών πλατό. Το 2010 δέχτηκε την τηλεοπτική πρόταση για το «MasterChef» κι έπειτα ακολούθησε το «Junior MasterChef», το 2013-2014 το πρότζεκτ «Dr Cook» και το 2015 το «Just cooking», όπου ήταν παραγωγός και παρουσιαστής.

«Είμαι σεφ και όχι τηλεοπτικός σταρ, οπότε η προβολή στην τηλεόραση δεν με αφορά, εκτός και αν πρόκειται για την επαγγελματική μου ιδιότητα» θα σχολιάσει ο ίδιος σε άλλη συνέντευξή του. Θα επέστρεφε όμως στην τηλεόραση; «Αν ερχόταν ένα πρόγραμμα που ξεχωρίζει και διακρίνεται από ποιότητα, που δεν προσβάλλει τη μαγειρική, εμένα, τους συμμετέχοντες ή ακόμα και το κοινό με το περιεχόμενό του, θα εξέταζα σοβαρά την πιθανότητα να συμμετάσχω σε αυτό» έριξε το... καρφί του μέσω άλλης συνέντευξής του ο γοητευτικός chef, που υπογράφει τα «Ψωμί & αλάτι - Τhe Cookbook» και το «Chef από την αρχή - Για μικρά και μεγάλα “παιδιά” στην κουζίνα»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ