Πόλεμος μεγατόνων στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας

SHOWBIZ
ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ MR TITAN ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ

Πόλεμος μεγατόνων στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας

❱❱ Μπάχαλο στο γνωστό δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου με μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Μια δικηγορική εταιρία με ετήσιους τζίρους που φέρεται ότι αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, μια μήνυση για παραβίαση συστημάτων ασφαλείας και ενδεχόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων και δύο γυναίκες συνέταιροι, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε μια αδυσώπητη διαμάχη, συνθέτουν το δικαστικό θρίλερ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πρωταγωνίστριες του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει με φόντο τη γνωστή δικηγορική εταιρία Κανελλοπούλου - Παπαθανασίου και Συνεργάτες με έδρα το Κολωνάκι είναι η διαχειρίστρια εταίρος (με ποσοστό 68%) και σύζυγος του πανίσχυρου άνδρα της ΤΙΤΑΝ Νέλλου Κανελλόπουλου, Λη, και η συνεταίρος της Δέσποινα Παπαθανασίου.

Η πενταετής -και μέχρι πρότινος αγαστή- συνεργασία μεταξύ των δύο επιτυχημένων δικηγόρων, οι οποίες συνέστησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 την εταιρία που δραστηριοποιείται στην είσπραξη «κόκκινων» δανείων, είχε ημερομηνία λήξης. Οι δύο δυναμικές γυναίκες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. Στα δικαστικά τετ α τετ των δύο πλευρών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, το «παρών» στο πλευρό της συζύγου του δίνει και ο Νέλλος Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος μάλιστα από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Η αρχή της διαμάχης

Η πρώτη ρήξη ανάμεσα στην πασίγνωστη στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας δικηγόρο Λη Κανελλοπούλου και τη συνέταιρό της φέρεται ότι επήλθε τον Νοέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα η δεύτερη να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζοντας ότι εκδιώχθηκε παρανόμως από την εταιρία.

Οπως ισχυρίζεται, η διαχειρίστρια της απαγόρευε κάθε πρόσβαση στο γραφείο παίρνοντας ακόμα και τα κλειδιά της (!), ενώ δεν είχε κάρτα εισόδου ούτε πρόσβαση σε e-mail και εταιρικούς λογαριασμούς.

Κατά τη συζήτηση της επίμαχης αίτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου τον περασμένο Ιανουάριο η Δέσποινα Παπαθανασίου εξασφάλισε από την έδρα μέσω του συνηγόρου της Νίκου Αγαπηνού προσωρινή διαταγή που υποχρέωνε την αντίδικό της να σέβεται το καταστατικό της εταιρίας, αφήνοντας στην ίδια ελεύθερη πρόσβαση στο γραφείο της, όπως είχε και κατά το παρελθόν.


Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας Κανελλοπούλου - Παπαθανασίου και Συνεργάτες στο Κολωνάκι. Ένθετη: Ο Νίκος Αγαπηνός

Ομως, όπως καταγγέλλει, όταν επέστρεψε στον εργασιακό της χώρο δύο ημέρες μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, διαπίστωσε ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της είχε… «χακαριστεί» και είχε αφαιρεθεί ένα αρχείο με μυστικούς κωδικούς που αφορούσαν τόσο εταιρικές όσο και προσωπικές της υποθέσεις! Μάλιστα, τα επίμαχα αρχεία αφορούσαν ακόμη και συναλλαγές πελατών και οφειλετών, τα οποία είχαν παραβιαστεί, όπως διαπίστωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που διενήργησαν σχετική έρευνα.

Η ίδια κατέθεσε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία γνωστοποίησε στη Λη Κανελλοπούλου, ενώ, όπως υποστηρίζει στην αίτηση επίσπευσης της μήνυσής της, «η διαχειρίστρια εταίρος (…) υποτιμώντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης, τυφλωμένη από τη μεταξύ μας αντιδικία, χρησιμοποιεί την ως άνω μήνυση (…) προκειμένου να με αποκλείσει από την εταιρία και τα νόμιμα δικαιώματά μου ως εταίρου…».

Η «απάντηση» της συζύγου του Νέλλου Κανελλόπουλου ήταν να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που άφηνε στη Δέσποινα Παπαθανασίου ελεύθερη είσοδο στο γραφείο της, πετυχαίνοντας μάλιστα τη μεταρρύθμισή της. Με τη νέα προσωρινή διαταγή μπαίνει… φραγμός στις ώρες που η μειοψηφούσα εταίρος μπορεί να έχει πρόσβαση στο γραφείο της (!) και συγκεκριμένα της επιτρέπει να εργάζεται στην εταιρία και να έχει πρόσβαση στα e-mails της τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικόγραφό της η Λη Κανελλοπούλου αναφέρει ότι η μήνυση που κατέθεσε η συνεταίρος της αποτελεί μέρος του… σχεδίου της για την ποινικοποίηση της εταιρικής διαφοράς τους.

Προσφυγή

Ηδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η μειοψηφούσα εταίρος Δέσποινα Παπαθανασίου έχει προσφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο ζητώντας τη λύση της δικηγορικής εταιρίας με τη διαδικασία της Διαιτησίας. Ομως, ακόμα και εάν η εν λόγω διαδικασία ολοκληρωθεί, είναι αμφίβολο αν θα βάλει τέλος στη σκληρή και πολυμέτωπη δικαστική διαμάχη των δύο γυναικών. 

«Είναι λυπηρό να συναντά κανείς δικηγόρους να εμπλέκονται σε μια τέτοιου είδους δικαστική διαμάχη, που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο κύρος αλλά ούτε και στο επίπεδό τους» τόνισε στην «Espresso» o δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα μπορούσε να είχε λυθεί αρμονικά, διασφαλίζοντας στις δύο πλευρές τα οικονομικά δικαιώματά τους.

Η ηλιοκαμένη και αντισυμβατική Κανελλοπούλου

Μονίμως ηλιοκαμένη η δυναμική δικηγόρος, σύζυγος του αντιπροέδρου του ομίλου ΤΙΤΑΝ Νέλλου Κανελλόπουλου, λατρεύει τον ήλιο και τη θάλασσα, την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική.

Αντισυμβατική, ιδιαίτερη, με προσωπικό στιλ τόσο στο ντύσιμο όσο και στη συμπεριφορά, απόμακρη και πολύ επιλεκτική στις κοσμικές της εμφανίσεις, σε αντίθεση με τις συνυφάδες της, τη σύζυγο του Παύλου Κανελλόπουλου, Χρύσα, και τη Θέμιδα Ζουγανέλη, σύζυγο του Τάκη Κανελλόπουλου. Η Αμαλία Κανελλοπούλου - Λη, όπως όλοι την ξέρουν, αντιμετώπισε με δύναμη και σθένος το προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από περίπου δύο χρόνια και βγήκε νικήτρια.

Φύλακας άγγελος

Στο πλευρό της ήταν πάντα φύλακας άγγελός της ο σύζυγός της Νέλλος Κανελλόπουλος, με τον οποίο είναι αχώριστοι και τη λατρεύει, καθώς δεν έχουν παιδιά, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται πάντα μια γυναίκα.

Οι παλαιότεροι θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου θυμούνται στα 90ς τη Λη Κανελλοπούλου να «οργώνει» το Κολωνάκι με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή και τη rock εμφάνισή της με δερμάτινο μπουφάν και παντελόνι. Πολλοί στους κοσμικούς κύκλους κάνουν λόγο και για τη διαφορά ηλικία της Αμαλίας Κανελλοπούλου με τον σύζυγό της. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια γιόρτασε τα γενέθλιά της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή πριβέ και χωρίς φλας, παρουσία σύσσωμης της επιχειρηματικής ζωής.

Το ζεύγος είναι χειμώνα καλοκαίρι μόνιμοι θαμώνες της πλαζ του Αστέρα αλλά και της Μυκόνου, όπου διατηρούν πολυτελή εξοχική κατοικία λίγο πάνω από τη Χώρα, στην περιοχή Τούρλος, και εκεί απομονώνονται ακόμα και τον χειμώνα. Αγαπούν και οι δύο τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς ο Νέλλος Κανελλόπουλος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, συνεχίζοντας το έργο των θείων του για την ανάδειξη του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ