Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Μεγαλείο ψυχής για τη Μαίρη Χρονοπούλου

Σπάνια δημόσια εμφάνιση τέσσερα χρόνια μετά το φοβερό ατύχημα που κόντεψε να καεί ζωντανή.

Μία ακόμα φορά η Μαίρη Χρονοπούλου απέδειξε πως είναι… παλικάρι! Τέσσερα χρόνια μετά το φοβερό ατύχημα που έπαθε, όταν αναμμένο κερί λαμπάδιασε το φόρεμά της με αποτέλεσμα να ζήσει τραγικές στιγμές, η θρυλική «γυναίκα του γλεντιού» και του ελληνικού κινηματογράφου επέστρεψε… επιβλητική, όπως πάντα, για να παραστεί σε θεατρική πρεμιέρα κερδίζοντας όλα τα φλας και δείχνοντας σε όλους το μεγαλείο της ψυχής και της θέλησής της.

«Δεν με νοιάζει, δεν ρωτάω η ζωή τι θα μου φέρει, στο ‘να χέρι το τσιγάρο στ’ άλλο χέρι το μπεγλέρι» τραγουδούσε η Μαίρη Χρονοπούλου στην ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια» και ξεσήκωνε το κοινό με τον… τσαμπουκά που χαρακτηρίζει τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός έχει… τρομάξει τα αγαπημένα της πρόσωπα και τους θαυμαστές της με μια σειρά από ατυχήματα που της συνέβησαν, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Oπως όμως απέδειξε η ίδια προχτές με την απρόσμενη εμφάνισή της στην πρεμιέρα της επιθεώρησης «Θα σε πάρω να φύγουμε» στο θέατρο Badminton, τα προβλήματα -ακόμα και το ότι πρέπει να κινείται με καροτσάκι- δεν φαίνεται να είναι εμπόδιο στις επιθυμίες της, αφού είναι «γυναίκα που όπως τον βρίσκει τον καιρό, έτσι τον αρμενίζει».

Η είσοδός της στο θέατρο ξάφνιασε τους πάμπολλους νεότερους και παλιότερους συναδέλφους της που επίσης είχαν δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα. Η Μαίρη Λίντα και η Λόλα Νταϊφά έσπευσαν αμέσως να τη χαιρετήσουν, ενώ όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι της έδειξαν την αγάπη τους και της ευχήθηκαν πάντα να είναι καλά. H αλήθεια είναι πως η αγαπημένη ηθοποιός -που συνοδευόταν από την οικιακή βοηθό της- ήταν άψογα ντυμένη και βαμμένη, χαμογελούσε σε όλους τους θαυμαστές της και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο στις κάμερες για τα μεγάλα προβλήματα υγείας που έχει περάσει. «Η Μαίρη πλέον είναι πολύ επιλεκτική στις δημόσιες εμφανίσεις της όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα με το ότι είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, αλλά γιατί δεν γίνονται και πολλά καλλιτεχνικά πράγματα που θα της κέντριζαν το ενδιαφέρον. Αυτή η θεατρική δουλειά όμως που αναφέρεται στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης ήταν κάτι που ήθελε να δει» λέει στην «Espresso» άτομο από το περιβάλλον της, τονίζοντας πως η ηθοποιός αποφεύγει πλέον να μιλάει δημόσια για τον εφιάλτη που έζησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ισως όμως η συγκεκριμένη εμφάνισή της να ήταν και σημαδιακή, μια και στα τέλη Μαρτίου του 2009 είχε ζήσει μια ακόμα μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Μαρτίου του 2009, μία ημέρα που ήταν αφιερωμένη στη Γη, η Μαίρη Χρονοπούλου (η προχθεσινή της εμφάνιση ήταν χρονικά κοντά στον φετινό παγκόσμιο εορτασμό για τη Γη) κινδύνεψε να καεί… Εκείνο το Σάββατο η Μαίρη Χρονοπούλου έσβησε τα φώτα και άναψε ένα κερί, όπως κάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Πήγε στο παράθυρο του σπιτιού της για να δει αν οι γείτονές της είχαν σβήσει τα φώτα και εκεί έγινε το ατύχημα. Το αναμμένο κερί έπεσε πάνω της και η μπλούζα της, που ήταν από νάιλον, πήρε αμέσως φωτιά. Η άτυχη ηθοποιός φώναξε σε βοήθεια. Την άκουσαν η μητέρα της (101 ετών τότε…), με την οποία συγκατοικούσε, αλλά και οι δύο οικιακές βοηθοί που είχε προσλάβει για να τις φροντίζουν.

Με δυσκολία κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά, ενώ κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφέρει τη Μαίρη Χρονοπούλου στο τμήμα Επείγοντων Περιστατικών του νοσοκομείου Υγεία, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – τόσο σοβαρά που τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είχαν αλλοιωθεί.

Τότε γιατροί της είχαν δηλώσει στην «Espresso»: «Τις πρώτες ώρες δεν ξέραμε εάν θα ζήσει, καθώς είναι μεγάλη σε ηλικία και έχει ήδη ένα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Είχε το αυτοκινητικό ατύχημα, είχε υποστεί αμέσως μετά ανακοπή μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αρκετές φορές έχει κινδυνεύσει η ζωή της». Παρέμεινε στο «Υγεία» για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να μεταφερθεί η ηθοποιός στο «Θριάσιο», στο υπερσύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης Εγκαυμάτων. Η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της εκείνο το πολύ δύσκολο διάστημα της ζωής (είχε μεταβεί και στο νοσοκομείο «Χαντάσα» του Ισραήλ για θεραπεία), μας είχε πει ιδιαίτερα καταβεβλημένη: «Γιατί να το πάθω εγώ αυτό;».Δεν είμαι καλά. Ουρλιάζω από τους πόνους. Είμαι χειρότερα από πριν. Φανταστείτε ότι έκανα τρεις εγχειρήσεις σε τρεις μήνες! Δυστυχώς, μετά το παλιό ατύχημα ήρθε και το κάψιμο… Στο νοσοκομείο του Ισραήλ για άλλα πήγαμε και άλλα βρήκαν οι γιατροί εκεί. Πήγαμε για πλαστική μετά το κάψιμο. Οταν όμως ο γιατρός είδε τις εξετάσεις αίματος, είπε “γεια σας”. Φοβήθηκε, τρόμαξε! Δεν είχα καθόλου αίμα και μου βάζανε για οκτώμισι ώρες! Μόνο η εξέταση καρδιάς κράτησε μία ώρα κι ένα τέταρτο! Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε θεραπεία». Ομως όλα αυτά για τη μεγάλη κυρία ανήκουν στο παρελθόν. Η ίδια, έχοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, έδειξε με τη δημόσια εμφάνισή της άλλη μία φορά πόσο δυνατή είναι…

Λαμπερές παρουσίες για χάρη της ελληνικής επιθεώρησης

Το Θέατρο Badminton, τιμώντας την αθηναϊκή επιθεώρηση, το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τον τίτλο «Θα σε πάρω να φύγουμε» που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης.

Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ εγγονό της πίσω στον χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. Ενας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης», σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και κείμενα και στίχους του Αγγελου Πυριόχου. Για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες υπηρετώντας το θεατρικό αυτό είδος. Το εντυπωσιακό σκηνικό υπογράφει η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον έχει σχεδιάσει πάνω από τριακόσια αντιπροσωπευτικά κοστούμια της εποχής. Πρωταγωνιστές αυτής της -πραγματικά, εντυπωσιακής- δουλειάς είναι ο Αντώνης Λουδάρος, η Τάνια Τρύπη, ο Μέμος Μπεγνής, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Μιχάλης Μαρίνος και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Εκτός από τη Μαίρη Χρονοπούλου, στην πρεμιέρα έδωσαν το «παρών» η Μαρινέλλα, ο Μίνως Κυριακού με τη σύζυγό του Μαρί, η Αννα Παναγιωτοπούλου, η Εφη Παπαθεοδώρου, ο Νίκος Γαλανός, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Γιάννης Λάτσιος, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Αλέξης Κωστάλας, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μαρία Σολωμού, η Αθηνά Οικονομάκου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Ντορέτα Παπαδημητρίου, οι αδελφές Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Αλέξανδρος Σταύρου με τη Μαριάννα Τουμασάτου κ.ά.  

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...