Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο στην καρδιά του Big Apple

Τα μικρά και μεγάλα της Νέας Υόρκης.

Καλώς ήρθατε στο κέντρο του σύμπαντος! Την πόλη με τους δημοφιλέστερους πέντε δήμους στον πλανήτη, την πόλη όπου καθημερινά γεννιούνται mega trends, mega stars, την πόλη οπού καθημερινά κερδίζονται και χάνονται εκατομμύρια δολάρια. Εδώ στο Big Apple το αμερικανικό όνειρο έχει πάρει σάρκα και οστά και επί σειρά δεκαετιών εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν κάνει την τύχη τους, δουλεύοντας σκληρά και παράλληλα κυνηγώντας τα όνειρά τους. Ετσι το «the city», όπως την αποκαλούν οι Νεουρκουρέζοι, σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και ενδιαφέροντα πολιτισμικά melting pots με πληθώρα επιλογών σε ό,τι είναι αυτό που σας ενδιαφέρει και θα έκανε το ταξίδι σας συναρπαστικό: από τέχνη, μόδα, ψώνια, αρχιτεκτονική, φαγητό ή απλώς διασκέδαση στο έπακρο. Δεκαπέντε χρόνια πίσω, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στο Manhattan, ένιωσα λες και είχα γεννηθεί εκεί. Οταν η πόρτα της λιμουζίνας άνοιξε και πρωτοαντίκρισα τα πελώρια billboards του Times Square, όλως περιέργως, ένιωσα ένα déjà vu. Σε κλάσματα δευτερολέπτου συνειδητοποίησα ότι η οικειότητα που αισθάνθηκα ήταν αποτέλεσμα του αμερικανικού κινηματογράφου, των αμερικανικών video clips, του MTV και των αμερικανικών διαφημίσεων.

Σήμερα, μετά από αμέτρητες επισκέψεις μου αλλά και την καθημερινή συνεισφορά του «Sex and the city», προτείνω ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά για όλα τα γούστα σε Uptown και Downtown. Εάν είσαστε κοσμοπολίτης, τύπος παλιάς κοπής glamou r, yuppie, φοράτε robe de chambre πίνοντας τον πρωινό σας cappuccino και παράλληλα σας αρέσει να απολαμβάνετε τη θέα του Central Park από το μινιμαλιστικό δωμάτιο ενός high tech ουρανοξύστη, τότε επιλέξτε διαμονή στο πάνω κομμάτι της Νέας Υόρκης ή αλλιώς Uptown. Εκεί θα βρείτε πλούσια γκάμα από μουσεία όπως το «Guggenheim», το «Met», το «Lincoln Center» με πληθώρα επιλογών παραστάσεων και shows από jazz έως μπαλέτο.

Επίσης εστιατόρια-θεσμοί όπως το «Per se», το «Jean-Georges» και διαχρονικά μπαρ σαν το «Bemelmans». Tέλος, εάν έχετε όρεξη για αλλαγή κλίματος σε κάτι πιο προχωρημένο και εναλλακτικό, κατευθυνθείτε στο Harlem όπου νέα εστιατόρια και μουσεία δίνουν μια καινούργια δυναμική στην κάποτε κακόφημη συνοικία. To ξενοδοχείο «Hudson» στο Uptown, δυο βήματα από όλα τα κεντρικά αξιοθέατα, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόλυτη προσιτή πολυτέλεια, με πρωτότυπους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους που αποπνέουν νεοϋουρκέζικο glamour δια χειρός Philippe Starck. «Διαστημικές» κυλιόμενες σκάλες που σε ανεβάζουν σε ένα τεράστιο λόμπι με κισσούς που αναρριχώνται, επιβλητικούς πολυελαίους και τέλος στον 15ο όροφο το γνωστό μπαρ και αίθριο sky με υπέροχη θέα στο ποτάμι. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτιά του μπορεί να είναι μικρά αλλά με διακοσμητικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως φωτιστικά με υπεριώδης ακτίνες, φωτιζόμενοι καθρέφτες, γιγαντιαίες επίπεδες τηλεοράσεις και προϊόντα μπάνιου Malin and Goetz. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 180 δολάρια το δίκλινο. Σίγουρα δεν αποτελεί μία επιλογή για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές εφόσον όλο το nightclubbing διαδραματίζεται γύρω από την περιοχή του ξενοδοχείου, με αφετηρία το sky bar στον τελευταίο του όροφο.

Ξεκινήστε τη βραδιά σας με ένα απεριτίφ σε ένα από τα εστιατόρια του Time Warner Center. Επρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο ξενοδοχείο το οποίο στεγάζει ορισμένα από τα καλύτερα και πιο φημισμένα εστιατόρια που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη. Για δείπνα που θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστα τα εστιατόρια είναι τρία: το ιταλικό «Avoce», το ιαπωνικό «MASA» και το «Per se».  To «MASA» ή αλλιώς ο ναός του sushi, το πιο πολυσυζητημένο ιαπωνικό εστιατόριο από την ημέρα που άνοιξε στον τέταρτο όροφο του Time Warner Center με επικεφαλής τον chef Masa Takayama. Θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει, εφόσον ακριβώς δίπλα του έχει ανοίξει το bar «MASA» όπου μπορείτε να γευθείτε άψογο ala carte menu σε πιο προσιτές τιμές. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται και το γαλλοαμερικανικό «Per se» διά χειρός Thomas Keller, γνωστού chef και επιχειρηματία. Το εστιατόριο έχει κερδίσει διάφορες διακρίσεις από το 2004 που άνοιξε και φημίζεται για το απαράμιλλο σέρβις του και την απόλυτα ισορροπημένη αμερικανική κουζίνα με έντονες ευρωπαϊκές επιρροές.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Να θυμάστε ότι στη Νέα Υόρκη όπου και εάν βρεθείτε θα φάτε εκπληκτικά, οποιαδήποτε κουζίνα και εάν διαλέξετε, σε οποιοδήποτε budget και εάν θέλετε να κινηθείτε. Από extravagant πρωινά σε delicatessen και hot dogs στη μέση του δρόμου έως την πιο ραφιναρισμένη γαλλική κουζίνα.

Downtown

Το Downtown κομμάτι της Νέας Υόρκης είναι και το πιο πολυσχιδές, προσφέροντας εντελώς διαφορετικές επιλογές για κάθε λογής επισκέπτη. Ζεστά, μικρά chic εστιατόρια στο West Village, χαριτωμένες boutiques που πολλαπλασιάζονται καθημερινά στο Soho, μουσικές σκηνές, cocktail bars, delicatessens στο East Village και στο Lower East Side. Αστέρες του κινηματογράφου κρύβονται στα πολλών εκατομμυρίων lofts τους, στους πλακόστρωτους δρόμους του Tribeca.

Για ένα σκηνικό βγαλμένο από σύγχρονο παραμύθι, επιλέξτε το «Mondrian Soho», με υπέροχα δωμάτια με λευκές και γαλάζιες λεπτομέρειες, απ’ όπου μπορείτε να απολαμβάνετε την πανοραμική θέα όλης της πόλης ακόμα και από το μπάνιο σας. Το ξενοδοχείο εκτός από τα super μοντέρνα δωμάτιά του, τα οποία είναι όλα εξοπλισμένα με το προσωπικό σας iPad, φημίζεται για το ιταλικό του εστιατόριο «Isola» και το «Mister H» nightclub του, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στους πορφυρούς κόκκινους βελούδινους καναπέδες ανάμεσα στους celebrities της πόλης. Η περιοχή φημίζεται για τα μαγαζιά της, γι’ αυτό προετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο shopping spree σε boutiques όπως αυτή του Philip Lim των Rag&Bone στο Mercer Street και του Alexander Wang στο Grand Street . Εάν θέλετε τα ψώνια σας να έχουν έναν και μοναδικό σταθμό, τότε το Barneys Co-op είναι το εμπορικό που ψάχνετε. Για αξέχαστα πρωινά και brunch επισκεφτείτε το φημισμένο γαλλικό εστιατόριο «Balthazar» ή το the «Dutch». Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα cocktails του «Mulberry Project» κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στο αλκοόλ και τα φρέσκα φρούτα ημέρας.

Ενας Ελληνας στη Νέα Υόρκη

Το όνομα του Δημήτρη Δουραμάκου, νέου Ελληνα ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου ζωγράφου, κρατήστε το καλά στο μυαλό σας. Θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον, καθώς τα έργα του και οι τεχνικές του έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να κοσμούν επιλεκτικά ορισμένες από τις πιο γνωστές γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους σε Ευρώπη και Αμερική. Απο την gallery Breeder έως τη Διεθνή Εκθεση Τέχνης στο Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και τη Ζυρίχη. Τον γνωρίσαμε στην πρώτη του προσωπική έκθεση το 2009 στην Αθήνα, όπου εντυπωσιαστήκαμε από τα τεράστια, επιβλητικά έργα του, στα οποία χρησιμοποιούσε επιστρώσεις χρυσού πλαισιώνοντας το κυρίως θέμα του, καταφέρνοντας έτσι να δίνει μία τρισδιάστατη αίσθηση στη ζωγραφική του.

Στη συνέχεια άφησε για λίγο τον χρυσό και ασχολήθηκε με το λάδι, χρησιμοποιώντας σεντόνια στον πρωταγωνιστικό ρόλο των έργων του. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας abstract έργα και συνδυάζοντας τις δύο προηγούμενες περιόδους του. Επιβεβαιώνει έτσι τη θεωρία που θέλει το ελληνικό ταλέντο να διαπρέπει εκτός συνόρων και πλέον εκτός Ευρώπης. Στη Νέα Υόρκη η φιλότεχνη ελίτ παραμονεύει για να ανακαλύψει και να αναδείξει νέους, πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...