Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ξεσηκωμός για τον φονιά του Σκυλογιάννη

Κραυγή αγανάκτησης από την τοπική κοινωνία για τη μεταφορά του στις φύλακες της Μπαλκούρας Τρικάλων.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της μεταφοράς ενός εκ των δολοφόνων του Τρικαλινού αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη στις φυλακές της Μπαλκούρας Τρικάλων. Μετά τις αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση αυτή, ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας την άμεση μεταγωγή του κρατουμένου σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Την περασμένη εβδομάδα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο δικαστικό θρίλερ με κατηγορουμένους τους δολοφόνους του Ρέντη, που άνοιξαν πυρ με τα Καλάνισκόφ τους εναντίον των δύο άτυχων ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, επιβάλλοντας σε καθέναν από τους Γιάννη Σαββίδη, Ανδρέα Ποφίδη και Γιώργο Εμερζίδη ποινή δις ισοβίων και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη. Ωστόσο, η ικανοποίηση των συγγενών του Γιώργου Σκυλογιάννη δεν κράτησε πολύ, καθώς λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που έχωνε βαθιά μέσα στη φυλακή τους δολοφόνους, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Μπαλκούρας Τρικάλων ο ένας από τους καταδικασθέντες και συγκεκριμένα ο Γιάννης Σαββίδης. Οπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους συγγενείς του δολοφονηθέντος αστυνομικού, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που πήρε τη ζωή του παιδιού τους θα βρίσκεται τόσο κοντά στα σπίτια τους, όπως επίσης και ολόκληρης της κοινωνίας των Τρικάλων που ζητεί την άμεση μεταφορά του σε άλλη φυλακή.

«Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο και προσβάλλει την ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία. Τις τελευταίες μέρες πολύς κόσμος μού μετέφερε ότι πρέπει να κάνω κάτι, γι’ αυτό αποφάσισα να στείλω επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να μεριμνήσει ταχύτατα και να διατάξει τη μεταφορά του κρατουμένου σε άλλη φυλακή» δήλωσε στην «Espresso» ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κρατούμενος μεταφέρεται στις φυλακές Τρικάλων. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο τον είχαν ξαναστείλει στα Τρίκαλα και μετά από δική του πάλι παρέμβαση μεταφέρθηκε σε άλλο κατάστημα.

Επιθέσεις

Εντονη ήταν η αντίδραση του Χρήστου Σκυλογιάννη, πατέρα του 22χρονου αστυνομικού που έπεσε πάνω στο καθήκον: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα περάσει τόσο καλά όσο νομίζει στα Τρίκαλα» δήλωσε στην «Espresso» για τον Γιάννη Σαββίδη, συμπληρώνοντας ότι και την προηγούμενη φορά που είχε μεταφερθεί στις φυλακές είχε δεχτεί επιθέσεις από συγκρατουμένους του. Παράλληλα, δεν έκρυψε την οργή του για τους ανθρώπους που πήραν τη ζωή του γιου του και ειδικά για τον συγκεκριμένο κρατούμενο. «Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μια δικαίωση για μας. Ομως το παιδί δεν γίνεται να γυρίσει πίσω. Μεγαλώνεις έναν άνθρωπο, ένα παλικάρι, ξοδεύεις τη ζωή σου γι’ αυτό και ξαφνικά σηκώνει ένα όπλο κάποιος και το σκοτώνει. Θα έπρεπε να τους δικάσει η κοινωνία στην πλατεία» κατέληξε ο κ. Σκυλογιάννης.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...