Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πανσέληνος γεμάτη «αστέρια» στην ΕΡΤ

❱❱ Με το μυθιστόρημα  του Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» επιστρέφει στη μυθοπλασία η δημόσια τηλεόρασηΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

H ΕΡΤ, επιτέλους, ύστερα από χρόνια μπαίνει δυνατά στη μυθοπλασία, ποντάροντας σ’ ένα σίριαλ που δεν έχει μόνο πολύ ενδιαφέρον σενάριο, αλλά και λαμπρό καστ ηθοποιών.

Με τον τρόπο αυτόν βάζει στόχο να κερδίσει μεγάλη μερίδα τηλεθεατών που είχαν «δραπετεύσει» στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς επένδυαν στην ελληνική μυθοπλασία.

Η σειρά που θα «ζωντανέψει» στη μικρή οθόνη βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της «Δι@ύγειας», η έγκριση της συγκεκριμένης παραγωγής από το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης. Οσο για την πρεμιέρα της, αναμένεται να γίνει με τη νέα σεζόν, από τον Οκτώβριο του 2018. Αλλωστε, πρόκειται για μια απαιτητική παραγωγή, το συνολικό κόστος της οποίας φαίνεται ότι θα ανέλθει στα 300.000 ευρώ. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μίνι σειρά έξι επεισοδίων, τότε το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ. Αυτό που θέλουν οι υπεύθυνοι της εν λόγω παραγωγής είναι να μη γίνει καμία «έκπτωση» στην ποιότητά της. Γι’ αυτό ένα μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στην Ελλάδα κι ένα άλλο στο εξωτερικό, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εξάλλου, ο στόχος τους με τη συγκεκριμένη σειρά δεν είναι μόνο η προβολή της στην εγχώρια τηλεόραση, αλλά και η διάθεσή της σε διεθνείς αγορές.

Οι βασικοί ρόλοι

Τη σκηνοθεσία θα έχει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Γιαμλόγλου. Οσο για τους πρωταγωνιστές; Βασικό ρόλο θα έχει, όπως ακούγεται , ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος, μετά τον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη στην ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Γιάννη Σμαραγδή έχει ανεβάσει πολύ τις «μετοχές» του στο χρηματιστήριο της εγχώριας showbiz. Κοντά σε συμφωνία λέγεται ότι είναι και η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία έχει επιλέξει να απέχει από το γυαλί τα τελευταία χρόνια, διοχετεύοντας την καλλιτεχνική ενέργειά της στο θέατρο. Τέλος, ο πολυτάλαντος Ιβάν Σβιτάιλο «φλερτάρει» επίσης με έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της νέας, φιλόδοξης παραγωγής. Τον Ιβάν έχουμε να τον δούμε από τη σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου «Κάτω Παρτάλι». Φυσικά, οι επαφές συνεχίζονται καθημερινά και με άλλα γνωστά ονόματα του χώρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το καστ.

Σύμφωνα με την υπόθεση του μυθιστορήματος του Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη», μια παρέα επτά νέων διανοουμένων στην Αθήνα, το 1928, αποφασίζει να συναντηθεί στην Ακρόπολη για έξι συνεχείς πανσελήνους, βάζοντας ένα πνευματικό στοίχημα και προσπαθώντας να ανακαλύψει τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις ανέλπιδες ζωές τους.

Οι συναντήσεις τους στην Ακρόπολη γίνονται και το κλίμα ερωτισμού και καλλιτεχνικής αναζήτησης μεταξύ των ηρώων οδηγεί σε μια σειρά ακραίων συναισθηματικών και ερωτικών συγκρούσεων. Στη σειρά θα υπάρχει σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα και οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν παράλληλα την ιστορία επτά ηθοποιών που πραγματοποιούν στην Ακρόπολη τα γυρίσματα μιας ταινίας, η οποία βασίζεται στη νουβέλα του Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Οι επτά ήρωες του σήμερα, λοιπόν, θα συνδεθούν με έναν τρόπο μεταφυσικό και σχεδόν θα ταυτιστούν με τους ήρωες του χθες, τους οποίους καλούνται να ενσαρκώσουν on camera.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...