Αλέξης Γεωργούλης: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε γίνει ακόμα ρομποτάκια»

TV GOSSIP

Αλέξης Γεωργούλης: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε γίνει ακόμα ρομποτάκια»

❱❱ Ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά για τον ρόλο του στο «The Durrells» της ΕΡΤ2, αλλά και για το πώς βλέπουν οι ξένοι τη χώρα μας

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Προσηνής, ευγενής, με χιούμορ, ο Αλέξης Γεωργούλης άνοιξε την πόρτα του Παλλάς στην «Espresso», αλλά δεν μας μίλησε μόνο για τη θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης», η οποία ανεβαίνει εκεί από την περασμένη Παρασκευή με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και για τη βρετανική σειρά «The Durrells», στην οποία παίζει και προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 21.00 από την ΕΡΤ2.

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου κοντράρεται με το «Your face sounds familiar» στον ΑΝΤ1, στο οποίο ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετέχει επίσης εκτελώντας χρέη κριτή.

Πώς προέκυψε όμως για τον Αλέξη το «The Durrels»; «Ημουν στο Λος Αντζελες, όπου είχα πάρει και πράσινη κάρτα και εργαζόμουν πάνω στην υποκριτική. Ενα οικογενειακό θέμα με γύρισε κάποια στιγμή πίσω στην Ελλάδα. Καθώς σκεφτόμουν ότι το ταξίδι Αθήνα - Λος Αντζελες είναι πολύ μεγάλο -15 ώρες στον αέρα-, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να ψαχτώ κινηματογραφικά στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αγγλία, που είναι και πιο κοντά στη χώρα μου. Βρήκα έναν ατζέντη στο Λονδίνο, όπου έμεινα για δύο μήνες και για καλή μου τύχη έκλεισα τη δουλειά στο “The Durrells”» τονίζει ο ηθοποιός.

«Ετσι, φτάσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια να παίζω σε μια σειρά που έχει κάνει τρομερή διαφήμιση στον τουρισμό της Ελλάδας και ειδικά στην Κέρκυρα. Αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών στo νησί και σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα ωραία πλάνα από το σίριαλ» μας λέει ο ηθοποιός και μας ενημερώνει ότι ο τέταρτος κύκλος της «Οικογένειας Ντάρελ», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της σειράς, αρχίζει στη Βρετανία στο τέλος του μήνα. Οσο για τον ίδιο, μοιράζει πλέον τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.


Σκηνή από τη σειρά «The Durrells»

Η συζήτησή μας με τον Αλέξη Γεωργούλη γίνεται πιο κοσμοπολίτικη, καθώς του ζητάμε να μας πληροφορήσει πώς βλέπουν τη χώρα μας οι ξένοι.

«Νιώθω ότι έχω τον Πυθαγόρα στον ώμο»

Ο καλλιτέχνης μάς αιφνιδιάζει κάνοντας μια εύστοχη δήλωση για τη φτώχεια: «Ξέρουν τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα όσον αφορά την οικονομία της. Μάλιστα, λόγω της κρίσης και της πάλης που κάνουμε, μας έχουν συμπαθήσει κιόλας. Αυτό που έχω εκτιμήσει στη χώρα μου είναι ότι ο λαός της έχει μια φλόγα που γίνεται πολλές φορές θράκα. Μιλώντας για τον Πυθαγόρα, νιώθω, όπου κι αν βρεθώ, ότι τον έχω στον ώμο μου. Δεν έχω τον Superman» αναφέρει.

«Και στα δύσκολα που ήρθαν στην Ελλάδα και στα δύσκολα που με βρήκαν στο εξωτερικό άρχισα να μη φοβάμαι τη φτώχεια. Ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος θέλει καλό καιρό, ένα μικρό σπιτικό, ποιοτικό φαγητό, πνευματική καλλιέργεια και έναν καλό γείτονα για να τα μοιράζεται. Αυτά στην Ελλάδα τα έχουμε δωρεάν και στην καλύτερη μορφή. Δεν χρειάζεται να... ξεπουληθώ στην Ελλάδα για να βρω μια ωραία θάλασσα ή ένα νόστιμο φαγητό. Ζώντας σε αυτή τη χώρα δεν χρειάζεται να αγοράζω πράγματα για να βρω ψήγματα ευτυχίας. Ο δυτικός κόσμος φτιάχνει ανθρώπους μηχανές. Είμαστε σαν εφαρμογές. Ενα παιδί που μεγαλώνει γύρω από applications, τι θα γίνει; Θα έχει τη νοοτροπία και τον ψυχισμό μιας εφαρμογής. Στην Ελλάδα δεν έχουμε γίνει ρομποτάκια» συμπληρώνει με νόημα ο γνωστός ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ