«Με πειράζει ο εξευτελισμός των παικτών στα realities»

TV GOSSIP

«Με πειράζει ο εξευτελισμός των παικτών στα realities»

❱❱ O Aντώνης Καρυστινός μιλάει για την επιτυχία του σίριαλ του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή» και  αποθεώνει τις σειρές  μυθοπλασίας

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Περίπου 1.200.000 τηλεθεατές συντονίζονται καθημερινά στον ΑΝΤ1, στις 20.45, για να δουν τη δραματική σειρά μυστηρίου «Η επιστροφή», με θέμα την απαγωγή και την εξαφάνιση ενός παιδιού. Η τηλεθέαση χτυπά... κόκκινο και όχι τυχαία, καθώς το σίριαλ έχει όλα τα συστατικά, από το σενάριο μέχρι το καστ, για να γίνει επιτυχία.

Η «Espresso» συνάντησε τον γοητευτικό Αντώνη Καρυστινό (που υποδύεται τον Ορέστη), ο οποίος μας μίλησε για την επιτυχία της σειράς και την επιστροφή της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση.

«Μας έχει χαροποιήσει αυτή η αποδοχή του κόσμου. Αυτή η πρωτιά είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν ξέρεις ότι παίζεις στη βραδινή ζώνη, όπου ο ανταγωνισμός είναι σαρωτικός. Θα έλεγα ότι η επιστροφή της καλής, ελληνικής μυθοπλασίας, πέρα από τη δημιουργία μιας ωραίας και ποιοτικής τηλεόρασης, έχει για μένα και μια πιο σημαντική παράμετρο: την αύξηση θέσεων εργασίας στην οπτικοακουστική αγορά της χώρας, σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση» αναφέρει και προσθέτει: «Το ότι εργάζεται ο κόσμος και βγάζει το ψωμί του, και μάλιστα δημιουργικά, έχει μεγάλη αξία. Οι ελληνικές σειρές ενισχύουν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα ενός σταθμού την κουλτούρα της χώρας, τη γλώσσα, τον πολιτισμό».

Του επισημαίνουμε ότι ακόμη και η δημόσια τηλεόραση μπήκε στον... χορό της παραγωγής σειρών, με το εξαιρετικό «Η ζωή εν τάφω», αλλά και ότι υπάρχουν ακόμη κανάλια που επιμένουν να επενδύουν σε realities.

Παραγωγές για όλα τα γούστα

«Η ελεύθερη ιδιωτική τηλεόραση φτιάχνει παραγωγές για όλα τα γούστα. Το επικίνδυνο για εμένα σ’ αυτές τις reality παραγωγές είναι πως υπονομεύουν, μεταμορφώνουν, εξευτελίζουν τους νέους που συμμετέχουν σ’ αυτά. Εκεί χρειάζεται από τα νέα παιδιά που ψάχνουν μια ευκαιρία να έχουν καλύτερη κρίση των πραγμάτων. Τα κίνητρο αυτών των παραγωγών είναι η τηλεθέαση και το κέρδος. Οι παίκτες πλέον πρέπει να είναι υποψιασμένοι. Ξέρει ότι τους περιμένει ένα κόνσεπτ που στοχεύει στην προσωπικότητά τους και σκοπό της έχει την ίντριγκα. Τα realities είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο. Με πειράζει ο ακραίος εξευτελισμός των παικτών!» αναφέρει και επανέρχεται στη μυθοπλασία λέγοντας ότι είναι η αρχή!

«Οπως και η ενημέρωση και τα ντοκιμαντέρ! Εμείς στην “Επιστροφή” δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τον εαυτό μας, τρέχουμε σε καθημερινή βάση, γιατί δεν έχουμε τις προδιαγραφές με τις οποίες γυρίζεται η σειρά “Η ζωή εν τάφω” στην ΕΡΤ: ένα επεισόδιο ανά 15 ημέρες. Δεν υπάρχει σύγκριση στις συνθήκες. Οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, όλοι οι συντελεστές της “Επιστροφής” κάνουν υπέρβαση των δυνάμεών τους! Δεν γίνεται διαφορετικά... Πληροφορούμε ότι ο Μανούσος Μανουσάκης στο Open γυρίζει “Το κόκκινο ποτάμι”, μια σειρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Λένε ότι θα είναι η πιο μεγάλη παραγωγή, μετά το “Νησί”, γυρισμένη σε Ελλάδα, Ρωσία, Γαλλία. Αυτό με έχει χαροποιήσει πάρα πολύ, γιατί ξέρω ότι κάθε επεισόδιο θα γυριστεί με κινηματογραφική οπτική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ