Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γεράσιμος Γεννατάς: Ο κόσμος έχει εθιστεί στα realities

❱❱ O Γεράσιμος Γεννατάς μιλά για τον ρόλο του στην «Ελεύθερη σχέση» στο Open αλλά και για την τηλεόραση που είναι εκτός πραγματικότηταςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ανάμεσα στα γυρίσματα της κομεντί «Ελεύθερη σχέση» στο Open και στις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, με το έργο «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», ο Γεράσιμος Γεννατάς τρέχει έναν δημιουργικό… μαραθώνιο!

Γι’ αυτό άλλωστε η συζήτησή μας έγινε αργά το βράδυ και αφού πρώτα κοίμισε τον γιο του. Αρχίσαμε την κουβέντα μας μιλώντας, φυσικά, για τον ήρωά του τον Στέργιο, έναν πολιτικό σύμβουλο, ο οποίος χρησιμοποιεί όλη του την τέχνη στο ψέμα για να «παραμυθιάζει» τους γύρω του, αλλά και για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Θωμόπουλο. «Το καλλιτεχνικό φλερτ με τον Βασίλη έγινε επιτέλους συνεργασία και είμαι πανευτυχής. Υποδύομαι, λοιπόν, το ελληνικό λαμόγιο -είναι κι αυτό μια προσφορά της χώρας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό (γέλια)-, που δεν παίρνει τη ζωή στα σοβαρά, αλλά περνά από δίπλα της ακροθιγώς, χωρίς να νοιάζεται για τους γύρω του».

Ο ίδιος θα δοκίμαζε ποτέ μια «ελεύθερη σχέση»; «Πιστεύω ότι οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων είναι μια συνεχής περιπλάνηση, για να δικαιώσουμε και τη ρήση ότι ο έρωτας είναι τυφλός. Μέχρι να βρει καθένας το λιμάνι του -αυτό που επιθυμεί βαθιά και στο οποίο θα νιώσει ουσιαστικά ελεύθερος αν και μαζί με τον άλλον-, θα γίνει έτσι και αλλιώς περιπατητής των σχέσεων. Η κωμωδία μας, λοιπόν, είναι μια τιμή προς τους περιπλανώμενους του έρωτα. Να σας απαντήσω κάτι βαρύγδουπο, δεν θα το κάνω, γιατί έχω μάθει ότι δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου φέρει η ζωή. Επίσης, πιστεύω ότι ο άνθρωπος πάντα έχει το δικαίωμα να ξανασκεφτεί τι θέλει η ψυχή του» μας λέει χαρακτηριστικά.

Συνεργασία

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συνεργασία του με το υπόλοιπο καστ της σειράς: «Είναι αυτό που χαίρομαι σ’ αυτή τη δουλειά… Δεν είχα συνεργαστεί με κανέναν συνάδελφό μου από το καστ, ούτε με τη Δήμητρα Ματσούκα, και έχω να πω ότι είναι πολύ όμορφο όχι μόνο να γνωρίζεις τους συναδέλφους σου, αλλά και να δημιουργείς και φιλικές σχέσεις».

Ο Γεράσιμος Γεννατάς επισημαίνει για την άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, για την οποία πολύ λόγος γίνεται τελευταία. «Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο είστε εσείς. Φοβάμαι ότι για τον πολύ κόσμο η μυθοπλασία είναι ντεμοντέ.

Ο κόσμος έχει εθιστεί τόσο πολύ στα realities, που ακόμη και στα σίριαλ ψάχνει να βρει την είδηση. Δηλαδή ποιος θα βγει πρώτος, ποιος είναι ο νικητής. Αυτό με τρελαίνει. Είναι δυνατόν η μυθοπλασία να γίνει προϊόν ειδήσεων, γεγονότων, κουτσομπολιού, ένα κατασκευασμένο αποτέλεσμα που παραμένει στην επιφάνεια; Εμένα με ενδιαφέρει η μυθοπλασία που ακόμη συγκινεί και ψυχαγωγεί» αναφέρει.

Ο ηθοποιός καταλήγει στη διαπίστωση: «Θεωρώ ότι η τηλεόραση σήμερα είναι χειρότερη και από αυτή τη δεκαετίας του ’90, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας. Το 1990 υπήρχε το lifestyle, αν και επίπλαστο. Αλλά τότε δεν το ξέραμε. Σήμερα η τηλεόραση έχει μπει στον αυτόματο, χωρίς να την ενδιαφέρει αν τη βλέπουν ή όχι. Υστερα από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης και σκλαβιάς αδυνατώ να καταλάβω τη μη αλλαγή μας σ’ αυτό που έχει αξία».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...