Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τάσος Ψαρράς: «Το κοινό πρέπει να φάει μια φάπα για να ξυπνήσει»

❱❱ Η «Espresso» βρέθηκε στην avant-premiere της νέας σειράς της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω» και μίλησε με τους πρωταγωνιστές

Από τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Σε ατμόσφαιρα γεμάτη προσδοκίες, το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση της ΕΡΤ, ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς και μια πλειάδα ηθοποιών -με πρωτεργάτες τους Γιάννη Μπέζο, Καρυφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρη Μοθωναίο, Νίκο Πουρσανίδη και Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη- παρουσίασαν σε avant-premiere στους τηλεοπτικούς συντάκτες το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη.

Υστερα από 10 χρόνια απουσίας η δημόσια τηλεόραση επανέρχεται στη μυθοπλασία με ένα σίριαλ εποχής 16 επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου (22.00) από την ΕΡΤ1. Αύριο (24/1, 22.00) το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τα γυρίσματα, που έγιναν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Μυτιλήνη, η Καστοριά, η Παιανία, το Λαύριο, ο Μαραθώνας, η Κηφισιά, αλλά και στο θωρηκτό «Αβέρωφ».

f2 mpezos

Για όσα συγκλονιστικά πρόκειται να δούμε στο γυαλί μίλησε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Τάσος Ψαρράς. «Γι’ αυτήν την τηλεοπτική δουλειά χρειάστηκε να γραφτούν 19.000 σελίδες σεναρίου, να παίξουν 157 ηθοποιοί, να εργαστούν στο συνεργείο 55 άτομα και να δοθούν 1.600 μεροκάματα βοηθητικών ηθοποιών! Δηλαδή μιλάμε για μία παραγωγή 2.000 ατόμων! Εδώ και επτά μήνες κάνουμε εντατικά γυρίσματα και για να τελειώσουμε έχουμε δρόμο ακόμη» είπε με ενθουσιασμό. Αναφέρθηκε στην τραγική συγκυρία που καθυστέρησε τα γυρίσματα: «Τα εξωτερικά γυρίσματα θα γίνονταν το καλοκαίρι στο Μάτι, όμως μετά την καταστροφική φωτιά και τη φοβερή τραγωδία ήρθαν όλα τα πάνω κάτω. Ετσι τώρα κάνουμε τις πολεμικές σκηνές στα χαρακώματα σ’ έναν χώρο 75 μέτρων μήκους στην Παιανία μέσα στο κρύο και ακούς γκαχ-γκουχ από τον βήχα».

Ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στη σημασία της προβολής του έργου τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς από τον «πόλεμο των χαρακωμάτων» έχουν περάσει ακριβώς 100 χρόνια.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν η σειρά θα αγγίξει το τηλεοπτικό κοινό, απάντησε: «Το κοινό πρέπει να φάει μια φάπα για να ξυπνήσει και να πάψει να βλέπει σαχλαμάρες. Οταν στη σειρά καταγράφεται η Ιστορία, με την Ελλάδα που είχε τότε δύο κυβερνήσεις, του Βενιζέλου και του βασιλιά, μία στη Θεσσαλονίκη και την άλλη στην Αθήνα, πρέπει σήμερα να μας προβληματίσει».

Το σενάριο

Στη σειρά τις εντυπώσεις κλέβει ο Δημήτρης Μοθωναίος στον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Για τον ρόλο του Αντώνη Κωστούλα πέρασα από ακρόαση. Επειδή είμαι θεατρικός ηθοποιός, το σενάριο το διάβασα πάνω από 15 φορές. Το μυθιστόρημα αυτό είναι βασισμένο στις προσωπικές εντυπώσεις του συγγραφέα, όπου εξιστορείται η φρίκη όχι μόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και κάθε πολέμου γενικότερα» μας είπε.

Στη φιλόδοξη παραγωγή εμφανίζεται και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία θα εμφανιστεί στο εντέκατο επεισόδιο. «Υποδύομαι μια Ελληνίδα μάνα, χωριάτισσα, που φιλοξενώ τον ήρωα στο σπίτι μου, τον Αντώνη Κωστούλα, ενώ τα παιδιά μου πολεμούν στο αντίθετο από αυτόν στρατόπεδο».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...