Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Στον δρόμο ο κόσμος με χαιρετά λέγοντας “γεια σου, γιατρέ μου”»

❱❱ Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλά για την εκπομπή υγείας «Οδηγός καλής ζωής» στον Alpha, αλλά και για τις ασθένειες στα χρόνια της κρίσηςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Υπάρχει «Οδηγός καλής ζωής»; Κι όμως ναι, όπως μας λέει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης κάθε Σάββατο στις 09.00, στον Alpha, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι μας να τον ακολουθήσουμε.

«Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι στο χέρι μας και ξέρω πολλούς ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει. Αλλος έχει κόψει το κάπνισμα, άλλος έχει χάσει πολλά κιλά, άλλος έχει αρχίσει τη γυμναστική, άλλος έχει νικήσει διάφορους φόβους, αλλά και σοβαρές ασθένειες με πολύ κόπο και φοβερή δύναμη. Και πραγματικά τους θαυμάζω γι’ αυτό» λέει στην «Espresso» ο παρουσιαστής της εκπομπής με θέματα υγείας, που καταγράφει υψηλές πτήσεις τηλεθέασης.

«Πολλοί σημαντικοί οι γιατροί και η σωστή φαρμακευτική αγωγή, αλλά πολύ σπουδαία εξίσου είναι και η πίστη στον εαυτό μας, η ψυχολογική προσπάθεια που βοηθά τη σωματική. Το να αλλάξεις συνήθειες ετών, να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, να αρχίσεις να τρως υγιεινά είναι ένα νέο ξεκίνημα που σου αλλάζει θεωρία και στάση ζωής. Δεν γίνεται βέβαια από τη μια στιγμή στην άλλη. Γι’ αυτό καλό θα είναι να μη βάζουμε μεγάλους στόχους. Μικρά βήματα κάθε φορά, γιατί η αλλαγή φιλοσοφίας πάνω στη ζωή μας δεν είναι κάτι το εύκολο αλλά ένας μαραθώνιος που χρειάζεται επιμονή» συμπληρώνει.

Πώς κατέληξε, όμως, στον Alpha ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης δεδομένου ότι τον «πολιορκούσαν» και άλλα κανάλια; «Το καλοκαίρι συζητούσα με διάφορους σταθμούς για τη δημιουργία μιας εκπομπής για την υγεία. Τα στελέχη του Alpha με έπεισαν ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία κερδίζοντας την εκτίμησή μου. Τώρα χαίρομαι για την επιλογή μου γιατί μου λένε ότι η εκπομπή, ειδικά στο γυναικείο κοινό 25-44, πάει εξαιρετικά καλά» μας εξηγεί.

«Αγχώδεις διαταραχές» 

«Η αλήθεια είναι ότι από το 1993 που ασχολούμαι με το ιατρικό ρεπορτάζ είμαι πιστός σε αυτό. Γι’ αυτό, όταν στον δρόμο ο κόσμος με χαιρετά λέγοντάς μου “γεια σου, γιατρέ μου” γελάω και συζητώ μαζί τους. Τονίζω, ωστόσο, σε όλους ότι δεν είμαι γιατρός, αλλά ένας δημοσιογράφος που ενημερώνει με ευθύνη για τα θέματα υγείας».

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επιμελείται και το εβδομαδιαίο ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία» με τίτλο «Η Υγεία μου», μας μιλάει και για τις ασθένειες που ταλανίζουν τους Ελληνες τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. «Οι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κατάθλιψη λόγω του αυξημένου άγχους. Το συσσωρευμένο στρες, άλλωστε, είναι και μια από τις αιτίες των αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς σωματοποιείται το άγχος» αναφέρει. «Ακόμη, με την κρίση υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο διατροφής μας. Αλλοι τρέφονται πιο πρόχειρα, καθώς το κρέας ή το ψάρι κοστίζουν, πολλοί όμως έχουν βρει τον τρόπο να βάζουν στην κατσαρόλα τους φακές και φασόλια, που είναι παραδοσιακά πολύ καλές τροφές για την υγεία μας. Επομένως και η κρίση θέλει τον τρόπο της. Μπορεί να μην έχεις χρήματα για μεγάλα ταξίδια, αλλά οι μικρές καθημερινές χαρές, όπως μια βόλτα με ήλιο δίπλα στη θάλασσα, κάνουν καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία, και δεν κοστίζουν τίποτα» συμπληρώνει.

offer

Από τηΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ[email protected] 
Υπάρχει «Οδηγός καλής ζωής»; Κι όμως ναι, όπως μας λέει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης κάθε Σάββατο στις 09.00, στον Alpha, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι μας να τον ακολουθήσουμε.«Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι στο χέρι μας και ξέρω πολλούς ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει. Αλλος έχει κόψει το κάπνισμα, άλλος έχει χάσει πολλά κιλά, άλλος έχει αρχίσει τη γυμναστική, άλλος έχει νικήσει διάφορους φόβους, αλλά και σοβαρές ασθένειες με πολύ κόπο και φοβερή δύναμη. Και πραγματικά τους θαυμάζω γι’ αυτό» λέει στην «Espresso» ο παρουσιαστής της εκπομπής με θέματα υγείας, που καταγράφει υψηλές πτήσεις τηλεθέασης.«Πολλοί σημαντικοί οι γιατροί και η σωστή φαρμακευτική αγωγή, αλλά πολύ σπουδαία εξίσου είναι και η πίστη στον εαυτό μας, η ψυχολογική προσπάθεια που βοηθά τη σωματική. Το να αλλάξεις συνήθειες ετών, να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, να αρχίσεις να τρως υγιεινά είναι ένα νέο ξεκίνημα που σου αλλάζει θεωρία και στάση ζωής. Δεν γίνεται βέβαια από τη μια στιγμή στην άλλη. Γι’ αυτό καλό θα είναι να μη βάζουμε μεγάλους στόχους. Μικρά βήματα κάθε φορά, γιατί η αλλαγή φιλοσοφίας πάνω στη ζωή μας δεν είναι κάτι το εύκολο αλλά ένας μαραθώνιος που χρειάζεται επιμονή» συμπληρώνει.Πώς κατέληξε, όμως, στον Alpha ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης δεδομένου ότι τον «πολιορκούσαν» και άλλα κανάλια; «Το καλοκαίρι συζητούσα με διάφορους σταθμούς για τη δημιουργία μιας εκπομπής για την υγεία. Τα στελέχη του Alpha με έπεισαν ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία κερδίζοντας την εκτίμησή μου. Τώρα χαίρομαι για την επιλογή μου γιατί μου λένε ότι η εκπομπή, ειδικά στο γυναικείο κοινό 25-44, πάει εξαιρετικά καλά» μας εξηγεί.
«Αγχώδεις διαταραχές» «Η αλήθεια είναι ότι από το 1993 που ασχολούμαι με το ιατρικό ρεπορτάζ είμαι πιστός σε αυτό. Γι’ αυτό, όταν στον δρόμο ο κόσμος με χαιρετά λέγοντάς μου “γεια σου, γιατρέ μου” γελάω και συζητώ μαζί τους. Τονίζω, ωστόσο, σε όλους ότι δεν είμαι γιατρός, αλλά ένας δημοσιογράφος που ενημερώνει με ευθύνη για τα θέματα υγείας».Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επιμελείται και το εβδομαδιαίο ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία» με τίτλο «Η Υγεία μου», μας μιλάει και για τις ασθένειες που ταλανίζουν τους Ελληνες τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. «Οι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κατάθλιψη λόγω του αυξημένου άγχους. Το συσσωρευμένο στρες, άλλωστε, είναι και μια από τις αιτίες των αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς σωματοποιείται το άγχος» αναφέρει. «Ακόμη, με την κρίση υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο διατροφής μας. Αλλοι τρέφονται πιο πρόχειρα, καθώς το κρέας ή το ψάρι κοστίζουν, πολλοί όμως έχουν βρει τον τρόπο να βάζουν στην κατσαρόλα τους φακές και φασόλια, που είναι παραδοσιακά πολύ καλές τροφές για την υγεία μας. Επομένως και η κρίση θέλει τον τρόπο της. Μπορεί να μην έχεις χρήματα για μεγάλα ταξίδια, αλλά οι μικρές καθημερινές χαρές, όπως μια βόλτα με ήλιο δίπλα στη θάλασσα, κάνουν καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία, και δεν κοστίζουν τίποτα» συμπληρώνει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...