Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δέκα χρόνια στην κορυφή το δελτίο ειδήσεων του Alpha

❱❱ Με «καπετάνιο» τον Σρόιτερ και τα Σαββατοκύριακα τον Μάνεση συνεχίζει τον πρωταθλητισμόΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Γενέθλια για το δελτίο ειδήσεων του Alpha. Δέκα χρόνια… πρωταθλητισμός μεγάλων αποστάσεων! Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έχοντας στο… τιμόνι του τον Αντώνη Σρόιτερ, τις καθημερινές, και τον Νίκο Μάνεση τα Σαββατοκύριακα, είναι το δελτίο που τρέχει την κούρσα του ανταγωνισμού και αποτελεί μια από τις κύριες πηγές ενημέρωσης των πολιτών.

Ολα ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου του 2009, όταν ο Αντώνης Σρόιτερ πήρε τα ηνία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, το οποίο μεταφέρθηκε σε νέα ώρα, στις 19.00. Ο δημοσιογράφος και η διοίκηση του καναλιού πήραν ένα τρομερό ρίσκο απέναντι σε πολύ καλές δραματικές σειρές, τηλεπαιχνίδια και άλλα πρότζεκτ, στα οποία επένδυαν ανταγωνιστικά κανάλια. Δέκα χρόνια μετά το κανάλι έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτήν τη ρηξικέλευθη πρωτοβουλία που το έφερε πρώτο στον στίβο της τηλεθέασης.

Επικαιρότητα

Ο Αντώνης Σρόιτερ αποτελεί μια ήρεμη δύναμη, που επιθυμεί με αντικειμενικό και σύγχρονο τρόπο να ενημερώνει τους τηλεθεατές για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα. Μάλιστα, είναι ο νεότερος άνκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης καθώς αντιπροσωπεύει τη γενιά των σαραντάρηδων.

Ο ίδιος αρέσκεται να λέει: «Οι ειδήσεις του Alpha είναι πάντα δίπλα στον πολίτη. Το κεντρικό δελτίο του καναλιού έχει εδραιώσει τη θέση του στην κορυφή χτίζοντας την κυριαρχία του με υλικά ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, παρουσιάζοντας, όπως λέει και το μότο του, τις ειδήσεις έτσι όπως είναι. Κατά την πορεία του τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ηχηρό «παρών» στα μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας και έχει φέρει στο προσκήνιο πληθώρα κοινωνικών θεμάτων».

Αυτό όμως στο οποίο αξίζει κανείς να σταθεί, πέρα από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και τις σημαντικές αποκλειστικότητες, είναι και οι νέες προτάσεις που έφερε στον τομέα της ενημέρωσης.
Πέραν του ότι αιφνιδίασε την τηλεοπτική αγορά μεταφέροντας το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων στη ζώνη των 19.00, καθώς τη συγκεκριμένη ζώνη μονοπωλούσαν τα κοινωνικά σίριαλ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ήταν το πρώτο ελληνικό δελτίο που σήκωσε όρθιο τον παρουσιαστή του. Ο Αντώνης Σρόιτερ σηκώθηκε πρώτος όρθιος και χρησιμοποίησε μεγαλύτερο στούντιο για τις ειδήσεις.

Μετά ακολούθησαν ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Μάρα Ζαχαρέα, η Σία Κοσιώνη. Το κεντρικό δελτίο του σταθμού αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γραφικά, ολογράμματα, green box, συνδέσεις μέσω Skype. Από την άλλη μεριά έκανε μια κίνηση ματ και πέταξε εντελώς από τις ειδήσεις τα «παράθυρα», τον σχολιασμό των ειδήσεων και τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών, κερδίζοντας έτσι τη νέα γενιά.

Ολες αυτές οι πρωτοποριακές για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα κινήσεις οδήγησαν τον τομέα των ειδήσεων στη νέα εποχή και δημιούργησαν έναν ισχυρό αντίπαλο στα δελτία που είχε διαμορφώσει τόσο καιρό η σχολή του Σταμάτη Μαλέλη με τα «παράθυρα» και τις αναλύσεις.
Ο διαφοροποιημένος τρόπος κάλυψης της ειδησεογραφίας από τον Alpha βρήκε -κακά τα ψέματα- πολλούς μιμητές από τον ανταγωνισμό, που αποφάσισαν πλέον ότι η είδηση είναι η ουσία και το ρεπορτάζ και όχι ο σχολιασμός των ειδήσεων από «μπλε», «κόκκινους» και «πράσινους» δημοσιογράφους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...