Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εβδομάδα των Παθών και Ανάσταση με την ΕΡΤ3

❱❱ Ντοκιμαντέρ και ζωντανές  συνδέσεις για τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνηςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Το κατανυκτικό πνεύμα της Εβδομάδας των Παθών και το εορταστικό της Ανάστασης αποτυπώνονται μοναδικά στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3! Το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης έχει προγραμματίσει για τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Θείο Δράμα και την Ανάσταση ντοκιμαντέρ, κλασική μουσική και όπερα, ενώ αναλόγως εμπλουτίζουν τη θεματολογία τους οι περισσότερες από τις εκπομπές του.

Δεν θα λείψουν φυσικά οι ζωντανές συνδέσεις. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο η ΕΡΤ3 θα συνδεθεί με την καρδιά της Ορθοδοξίας, το Φανάρι. Τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 18.00, θα μεταδώσει την Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, στις 23.30, την Ακολουθία της Αναστάσεως από το Φανάρι.

dfgsdf

Σήμερα, Μ. Δευτέρα, κάνει πρεμιέρα η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιστορικά προσκυνήματα», που θα ολοκληρωθεί σε δέκα επεισόδια. Η σειρά θα μεταδίδεται καθημερινά στις 09.00 και τις 14.00 (εκτός από τη Μ. Παρασκευή, που θα μεταδοθεί στις 07.30 και τις 14.00), σε α΄ τηλεοπτική μετάδοση. Εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται στους ιερούς τόπους και με τη βοήθεια των καλύτερων οδηγών καταγράφουν κάθε δυνατή λεπτομέρεια σε ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ, στην Ελλάδα, στον Πόντο, στην Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο. Σήμερα ανοίγει η αυλαία και για τη σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», που θα μεταδίδεται καθημερινά, σε α΄ τηλεοπτική μετάδοση, στις 12.00 και σε επανάληψη στις 16.00. Ενα συναρπαστικό οδοιπορικό σε 23 πόλεις της ΝΑ Μεσογείου, με πρωταγωνιστή τον Απόστολο των Εθνών.

Τη Μ. Τρίτη, στις 20.00, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Αποδοχή κληρονομιάς – Αποκάλυψη ακόμα», συμπαραγωγής Ελλάδας – ΗΠΑ του 2017, σε σενάριο – σκηνοθεσία Χρήστου Γόδα και με τη μουσική επένδυση του Παντελή Θαλασσινού. Τη στιγμή που κάποιοι πολεμούν με μίσος τη συλλογική μνήμη που τρέφει η Ιστορία, κάποιοι άλλοι εργάζονται σιωπηρά για τη διατήρησή της. Δύο πλευρές που αναδύονται μέσα από το ντοκιμαντέρ, το οποίο εμμένει στο γεγονός ότι επί Τουρκοκρατίας το μοναστήρι της Πάτμου διέσωσε μεγάλο μέρος της αρχαιοελληνικής γραμματείας, που εκείνη την εποχή τυπωνόταν στη Δύση. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται για να καταθέσουν τις γνώσεις τους δύο διεθνείς προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων: η ιστορικός, βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Νίκος Αλεξίου.

Τη Μ. Παρασκευή, στις 08.00, μεταδίδονται η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και στις 18.00 η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου από το Φανάρι. Στις 21.00 μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου «Ψυχές των συνόρων».

Στην Ειδομένη

Η γενναιοδωρία, η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες της Ειδομένης από το μοναστήρι «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», καθώς και από τα γύρω χωριά της Χαλκιδικής, φωτίζουν την ικανότητα μιας ισοπεδωμένης από την κρίση κοινωνίας να αλλάξει τον κόσμο με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση. Ακολουθεί στις 23.30 η κορυφαία συναυλία των ημερών του Θείου Πάθους «Ωρες», με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη μοναδική ψάλτρια και ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή.
Την Κυριακή της Ανάστασης, στις 13.30, η ΕΡΤ3 γιορτάζει με την «Κυριακή στο χωριό» στην Αρκαδία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...