Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης από τις «Άγριες Μέλισσες» μιλάει για τον Μελέτη, που θυμίζει… Ανέστη Βλάχο

Η ελληνική τηλεόραση βρήκε τον απόλυτο… κακό της και οι τηλεθεατές έναν ήρωα που λατρεύουν να μισούν! Ο Μελέτης από τις «Άγριες Μέλισσες», ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης, μιλάει στην «Espresso» για τον ρόλο που ενσαρκώνει στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1, έναν ρόλο που θυμίζει εκείνους τους οποίους υποδυόταν ο Ανέστης Βλάχος στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Συναντήσαμε τον επιστάτη του Δούκα Σεβαστού κατά την πρόσφατη περιήγησή μας στο Διαφάνι, το χωριό που έχει στηθεί στα Σπάτα για τις ανάγκες του σίριαλ.

«Ο Μελέτης δεν είναι το τσιράκι του Δούκα (Λ. Κακούρης), επειδή του δίνει τροφή. Τον πιστεύει, τον έχει σαν πατέρα του, όχι σαν αφεντικό. Είναι το πρότυπό του, γιατί πιστεύει ότι δαμάζει τη γη, τη ζωή, τους ανθρώπους. Θέλει και γίνεται τα μάτια, τα αυτιά και ο λόγος του Σεβαστού. Γιατί τον θαυμάζει…» μας λέει ο ταλαντούχος Γιώργος Γεροντιδάκης σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα. Και συνεχίζει: «Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι ήρωες έχουν βγει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από την αγριότητα της Κατοχής, από μια φρικτή εποχή, με πείνα, κακουχίες και φτώχεια. Για να ζήσουν, πρέπει να δουλέψουν σκληρά με τα χέρια τους, να πράξουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, γιατί ανέσεις δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό ήταν και μια πατριαρχική κοινωνία. Μετρούσαν τα αντρικά χέρια, όχι τα γυναικεία. Η γυναίκα ήταν σε μειονεκτική θέση. Γι’ αυτό και η Ελένη (Μ. Κίτσου) διαφέρει. Αυτά που σας λέω μου τα έχουν μεταφέρει από τις διηγήσεις τους και οι παππούδες μου, αλλά και συγγενείς μου από την Κρήτη. Όμως μη σας φαίνεται τόσο μακριά το 1958. Και τότε ξεπουλούσαν τη γη τους στους προύχοντες, ώστε να μπορέσουν να μεταναστεύσουν ή να επιβιώσουν. Και τώρα ξεπουλάμε τη γη μας στους ξένους, από τα χρέη και την οικονομική κρίση».

Ο ταλαντούχος Γιώργος Γεροντιδάκης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη για τον ρόλο του Μελέτη ανάμεσα σε 600 υποψηφίους, αισθάνεται ευλογημένος και τυχερός που παίρνει μέρος στις «Άγριες Μέλισσες», μια σειρά εποχής που άλλαξε φέτος όλη τη φιλοσοφία γύρω από την ελληνική μυθοπλασία. «Ο κόσμος έχει αγαπήσει όλους τους συντελεστές της σειράς κι αυτό φαίνεται από τη υψηλή θεαματικότητα» σχολιάζει ο ίδιος. Σε ερώτησή μας αν ο Μελέτης θα κάνει ποτέ την αυτοκριτική του, αν θα μαλακώσει, αν θα αλλάξει, ο Γιώργος Γεροντιδάκης μάς παραπέμπει στον έρωτα!

φ100

«Στα άκρα»

«Ο Μελέτης, όπως βλέπετε, λιώνει για την κόρη του Σεβαστού, την Πηνελόπη (Μ. Πετεβή), αλλά ξέρει πως δεν θα του τη δώσουν για νύφη. Είναι βαθιά ερωτευμένος μαζί της. Την αγαπάει. Του δίνει αισιοδοξία και δύναμη στη ζωή του. Όμως όλες οι ερωτικές ιστορίες περνούν από διάφορες φάσεις. Θα έλεγα ότι ο έρωτας σε φτάνει στα άκρα. Βγαίνουν όλα τα συναισθήματα: πάθος, γλυκύτητα, οργή, ζήλια, κτητικότητα, απελπισία, χαρά. Δεν παύει όμως να είναι κινητήριος δύναμη. Χωρίς αυτόν, η ζωή είναι άδεια. Έτσι και ο Μελέτης είναι έτοιμος να περάσει από την αρχή ενός έρωτα και να τον φτάσει μέχρι τέλους».

Πρόσφατα ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά, μεγάλωσε στη Γλυφάδα κι έχει τέσσερα μικρότερα αδέλφια, δέχτηκε λεκτική επίθεση από τρεις γυναίκες φαν της σειράς στο Σύνταγμα, οι οποίες του τα είπαν ένα χεράκι, επειδή είχε πάρει μέρος στη δολοφονία του Γιάννου. Βέβαια, εκείνος τους μίλησε με ευγένεια και δεν στενοχωρήθηκε. Άλλωστε, από αυτή τη σειρά έχει πάρει μόνο μεγάλη αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο και δεν νιώθει ότι έχει εγκλωβιστεί στο ελάχιστο η ελευθερία του… Με λίγα λόγια, όπως μας λέει και ο ίδιος γελώντας: «Δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο να φοβάμαι να βγω στον δρόμο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...