Μοσχεύματα στα σίγουρα

ΥΓΕΙΑ

Μοσχεύματα στα σίγουρα

❱❱ Φάρμακο θα βοηθά τον οργανισμό των ασθενών να μην τα απορρίπτει

Τέλος στην απόρριψη των μοσχευμάτων από τον οργανισμό των ασθενών θα μπορούσε να βάλει φάρμακο, το οποίο δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Ερευνητές του Queen Mary University του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι βοηθά τον οργανισμό να ενσωματώσει γρηγορότερα το μόσχευμα, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών, όπως οι λοιμώξεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Πρόκειται για ουσία που αυξάνει τη δραστηριότητα του ενζύμου γλυκοκινάση, η οποία είναι μειωμένη στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Στο παρελθόν οι ερευνητές επέλεξαν να διακόψουν την ανάπτυξη του φαρμάκου για τους διαβητικούς, παρόλο που αποδείχτηκε ασφαλές για τον οργανισμό των ασθενών.

Πειράματα

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού πανεπιστημίου αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στα πειράματα για την αντιμετώπιση της απόρριψης των μοσχευμάτων, καθώς το ένζυμο γλυκοκινάση παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, βοηθά στην είσοδο των Τ ρυθμιστικών λεμφοκυττάρων στα όργανα και, στην περίπτωση των μοσχευμάτων, συντελεί στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος στο εσωτερικό τους. Με αυτόν τον τρόπο η γλυκοκινάση συμβάλλει στην ομαλή συγχώνευση του μοσχεύματος με τον οργανισμό.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Federica Marelli-Berg, πραγματοποίησε πειράματα σε ποντικούς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Διαπίστωσε ότι το φάρμακο αύξανε την εισροή των Τ ρυθμιστικών λεμφοκυττάρων στο μόσχευμα. Στη συνέχεια οι ερευνητές μελέτησαν τα δείγματα αίματος εθελοντών, η γλυκοκινάση των οποίων ήταν πιο ενεργή σε σχέση με τον μέσο όρο των ανθρώπων, επειδή έφεραν μια μετάλλαξη στο DNA τους.

Ανακάλυψαν ότι τα Τ ρυθμιστικά λεμφοκύτταρά τους μετέβαιναν με μεγαλύτερη ευκολία στα όργανά τους. «Με την έρευνά μας ανακαλύψαμε νέο τρόπο για να σταματήσουμε την απόρριψη των μοσχευμάτων» δήλωσε η Marelli-Berg, προσθέτοντας ότι το επόμενο βήμα τους θα είναι οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου σε ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση καρδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ