Καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης!

ΥΓΕΙΑ

Καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης!

❱❱ Νέο αντιγριπικό εμβόλιο μεγάλης διάρκειας υπόσχεται να καταπολεμήσει και το ιδιαίτερα θανατηφόρο στέλεχος που έχει προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ.

Ερευνητές του Georgia State University ανακοίνωσαν ότι το νέο καθολικό εμβόλιο θα χρειάζεται να χορηγείται μόνο μία ή δύο φορές στη ζωή κάθε ανθρώπου για να τον προστατεύει για πάντα έναντι του ιού της γρίπης Α.

Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο για να προσαρμόζονται στο στέλεχος του ιού που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα μολύνει τον πληθυσμό, με αποτέλεσμα να χορηγούνται εμβόλια που προσφέρουν λιγότερη προστασία, όπως συνέβη με το φετινό εμβόλιο, που είναι αποτελεσματικό μόνο κατά 34% έναντι του επιθετικού στελέχους Η3Ν2.

Κάθε σεζόν

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για εμβολιασμό κάθε σεζόν και να μειώσει εντυπωσιακά τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία εξαιτίας της γρίπης.

Τα ετήσια εμβόλια στοχεύουν τις «κεφαλές» των πρωτεϊνών που επιτίθενται στον οργανισμό. Αυτό όμως αποτελεί μια -αν μη τι άλλο- προβληματική εξέλιξη όταν οι κεφαλές της πρωτεΐνης μεταλλάσσονται σε διαφορετικά στελέχη. 

Η νέα προσέγγιση βασίζεται σε επίθεση κατά του ιού της γρίπης με διπλά πρωτεϊνικά νανοσωματίδια, με αποτέλεσμα τη μακροχρόνια ανοσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ