Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

«Πρωταθλητές» των επτά θαλασσών!

❱❱ Οι Ελληνες που περιλαμβάνονται στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία, σύμφωνα με τη Lloyd’s Δεκατέσσερις Ελληνες περιλαμβάνονται στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία το 2017 με βάση τη σχετική κατάταξη που καταρτίζει ετησίως η έγκριτη διεθνής ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyd’s List. 

Τις τέσσερις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν πρόσωπα από την Κίνα και ειδικότερα ο πρόεδρός της Xi Jinping, o πρόεδρος της «δικής μας» China Cosco Shipping Xu Lirong, η επικεφαλής της The Export-Import Bank of China Hu Xiaolian και ο πρόεδρος της ICBC Financial Leasing Zhao Guicai.

Διόλου περίεργο αν αναλογιστεί κανείς τον ρόλο της ασιατικής οικονομικής υπερδύναμης στο παγκόσμιο εμπόριο. Στις επόμενες τρεις θέσεις, πριν από τον πρώτο Ελληνα, βρίσκονται οι Robert Uggla της AP Moller Holding, ο Soren Skou της AP Moller-Maersk και ο John Fredriksen του Fredriksen Group. Και φθάνουμε έτσι στην 8η θέση και στον Γιάννη Αγγελικούση.

Η Lloyd’s List κατατάσσει τον Γιάννη Αγγελικούση όγδοο ισχυρότερο άνθρωπο στην παγκόσμια ναυτιλία, όμως τον χαρακτηρίζει τον μεγαλύτερο ιδιώτη εφοπλιστή του κόσμου, καθώς ο προπορευόμενος Fredriksen έχει εισαγάγει διάφορες ναυτιλιακές του σε χρηματιστήρια, εκχωρώντας μερίδια του στόλου του, κάτι που ισχύει και για τους Kινέζους και τους Δανούς που προηγούνται στην κατάταξη. Δεύτερος Eλληνας και 15ος στη γενική κατάταξη είναι ο Γιώργος Προκοπίου, για τον οποίο σημειώνεται: «Ο ενεργητικός Ελληνας μεγιστάνας έχει μια καλή αίσθηση – για δεξαμενόπλοια, LNG και ξηρό φορτίο».

Τρίτη παρουσία της χώρας μας, στην 26η θέση, με την Αγγελική Φράγκου, για την οποία εκτιμάται πως «δύσκολα θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα το 2017 για να αναπτύξει περισσότερο τον όμιλό της». Στην 27η θέση της λίστας με τους 100 ισχυρότερους της παγκόσμιας ναυτιλίας βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου, με επισήμανση τις ευρείες αναδιαρθρώσεις των δύο εισηγμένων του DryShips και Ocean Rig. Ακολουθεί 29ος ο Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός, κυρίως για το εκτόπισμά του στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αεριού με τα 27 μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς LNG που έχει μοιρασμένα μεταξύ των εισηγμένων του GasLog και GasLog Partners. Δύο δεκάδες χαμηλότερα, στην 46η θέση της λίστας των Lloyd’s, βρίσκεται ο Νικόλας Τσάκος ως μεγάλος παίκτης στα δεξαμενόπλοια και εξαιτίας της ιδιότητάς του ως πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πλοιοκτητών δεξαμενοπλοίων Intertanko. Προηγείται στην 38η θέση ο Πέτρος Παππάς, ο επικεφαλής της Star Bulk, που ελέγχει στόλο 74 φορτηγών.

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος κατατάσσεται 54ος και αντιμετωπίζεται ως ο ισχυρότερος ανεξάρτητος ιδιώτης εφοπλιστής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 57η θέση και χαρακτηρίζεται «ο κατάλληλος άνθρωπος για τις δύσκολες ώρες». Στην 66η θέση κατατάσσεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης .

Ο Πέτρος Γεωργιόπουλος είναι στην 69η θέση ως επικεφαλής της Gener8 Maritime, η οποία εκτελεί επενδυτικό πρόγραμμα 2,1 δισ. δολ. σε 21 πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια. Στην 83η θέση είναι ο Γιάννης Πλατσιδάκης, επικεφαλής της ενώσεως πλοιοκτητών φορτηγών πλοίων Intercargo και εκ των κορυφαίων παραγόντων του Angelicoussis Shipping Group. Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος από φέτος της ευρωπαϊκής ένωσης πλοιοκτητών Ecsa, είναι στην 95η θέση και στην 96η η Δέσποινα Θεοδοσίου, η επικεφαλής της ομάδας πίεσης Women’s International Shipping & Trading Association (Wista).

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....