Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το πιο μεγάλο μυστικό της Αλίκης

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρελό έρωτα και τον γάμο της Βουγιουκλάκη με τον Γ. Ηλιάδη

Την πρώτη φορά που το βλέμμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη συνάντησε τα υπέροχα μάτια του επιχειρηματία Γιώργου Ηλιάδη διαπέρασε το κορμί της ηλεκτρικό ρεύμα. Αργότερα η διάσημη Αλίκη θα ένιωθε με αυτόν τον άντρα τι σημαίνει έρωτας. Αληθινός. Παντοτινός. Η γνωριμία τους, ο κρυφός τους γάμος, ο χωρισμός και το τέλος της υπέροχης σχέσης τους αποκαλύπτεται 18 χρόνια μετά από τη στενή της φίλη και δημοσιογράφο Κίκη Σεγδίτσα στο βιβλίο της «Σπασμένα καράβια: Α. Βουγιουκλάκη – Γ. Ηλιάδης».
re234r34rt3t4rt 3Νύχτα της 27ης Νοεμβρίου του 1976. Οπως αναφέρεται στο βιβλίο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί με τον μεγαλοεκδότη Νίκο Μομφεράτο καταφθάνει στο εστιατόριο Σκορπιός. Καθώς μπαίνει, το κόκκινο παλτό της γλιστράει από τους ώμους και πέφτει στο πάτωμα.
24t34t3tteert«Περιμένει πως κάποιος θα το σηκώσει και τότε η ματιά της συναντιέται με αυτήν του Κύπριου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ρέστοραν Γιώργου Ηλιάδη. Τον κοιτάζει με νόημα, σαν να του ζητά να σηκώσει το παλτό, αλλά εκείνος γνέφει αρνητικά με το βλέμμα. Θυμός φλογίζει τη ματιά της και ένα περίεργο συναίσθημα την κυριεύει».

Φασαρία

Οταν ένας ζωγράφος από το εξωτερικό, καλεσμένος του μεγαλοεκδότη, θαυμάζοντας τα ωραία και πανάκριβα πιάτα του εστιατορίου άρχισε να τα ζωγραφίζει, ο Ηλιάδης έγινε έξαλλος, έκανε χοντρή φασαρία στον καλλιτέχνη, ο έλεγχος χάθηκε και η παρέα αποχώρησε θυμωμένη. Ξημερώματα η Αλίκη τηλεφωνεί στον επιχειρηματία και τον αποκαλεί αγενή, γνωστοποιώντας του πως η παρέα της δεν θα πατούσε ξανά στο μαγαζί του, όπως αναφέρει η συγγραφέας.
re234r34rt3t4rt 4«”Να μην ξανάρθετε” απάντησε εκείνος κοφτά. (…) Τότε η Αλίκη κάνει το αναπάντεχο. Αφού δεν θέλει να τελειώσει άδοξα η προσέγγιση που επιχείρησε, βάζει το τραγούδι “Σπασμένο καράβι” του Γιάννη Σπανού να παίζει. Εκείνος το ακούει ολόκληρο και λίγα λεπτά μετά ξεκινούν μια άλλη κουβέντα, πιο ήρεμη». Η Αλίκη κλείνει το τηλέφωνο ύστερα από ώρες και πετάει στα σύννεφα. «Ετσι άρχισε το μυστικό, απαγορευμένο φλερτ μεταξύ τους. Κάθε ξημέρωμα μιλούσαν ώρες ατελείωτες (…) Πάντα με το ίδιο τραγούδι να παίζει απαλά (…) Μέχρι που τα τηλεφωνήματα έγιναν ερωτικά».
re234r34rt3t4rt 5Λίγο καιρό αργότερα η ηθοποιός ορκίζει την Κική Σεγδίτσα και της αποκαλύπτει τον κρυφό έρωτα με τον Γιώργο Ηλιάδη. Της λέει τότε: «Ποτέ δεν αισθάνθηκα έτσι. Μάρτυς μου ο Θεός. Κι εκείνος νιώθει το ίδιο. Η ζωή μου κλείνει ουσιαστικά μ’ αυτόν». Ο Ηλιάδης μετά τη γνωριμία του με την εθνική σταρ δεν κατεβαίνει συχνά στην Κύπρο και διαβλέπει πως ο γάμος του εκεί οδεύει στη διάλυση. «Σε μια συνάντησή τους μέσα στη νύχτα στου Φιλοπάππου, μόνοι τους μέσα στο αυτοκίνητό του (Γιώργος και Αλίκη) έσμιξαν ερωτικά για πρώτη φορά με ένα παράφορο πάθος».
re234r34rt3t4rt 6«”Πες μου, θα με αγαπάς σ’ όλη σου τη ζωή;” ρώτησε τον Ηλιάδη με αγωνία. “Ολη μου τη ζωή. Εσύ;” “Κι εγώ” του απαντάει. “Εδώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας. Τα γηρατειά μας”. “Είναι τόσο όμορφα” της λέει εκείνος. “Μόνο που τότε δεν θα φτάνουμε ως εδώ. Μας φαντάζεσαι, αλήθεια;” Και εκείνη του απαντάει: “Πρόσεξε, εμείς οι δύο μαζί… μα, θα γεράσεις μόνο εσύ!”

Ο Αλέξης Σολωμός

Εκείνη τη νύχτα, όπως αναφέρει η συγγραφέας, η Αλίκη του μιλάει για τον πρώτο της σύντροφο Αλέξη Σολωμό, τον μέντορά της, στον οποίο χρωστάει τον πρώτο της ρόλο, όταν αρρώστησε η Αννα Συνοδινού. Ακολουθεί, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο εφοπλιστής Βώκος και μετά ο Μάριος Πλωρίτης που την έπεισε να γίνει ξανθιά. Την εποχή που η Αλίκη είχε δεσμό με τον μεγαλοεκδότη Νάσο Μπότση όλοι πίστευαν ότι θα παντρευτούν. Οταν εκείνη γυρίζε» το «Αliki my love» στην Ιο, γνωρίζεται με τον διευθυντή φωτογραφίας Αριστείδη Καρύδη – Φουκς. Ζουν -όπως γράφει η Σεγδίτσα- μοναδικές ερωτικές στιγμές, αλλά κάποιοι «ρουφιάνοι» του μεγαλοεκδότη τού το… σφυράνε και γίνεται χαμός. Χωρίζουν.
re234r34rt3t4rt 7Ο Καρύδης δεν παραδέχτηκε ποτέ τη σχέση τους. Λεπτομέρεια; Ηταν παντρεμένος με τη Μάρω Κοντού, η οποία του έδειξε την πόρτα αξιοπρεπώς.

Οταν έχασε το παιδί

Το 1977, ένα χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία τους, η Αλίκη μένει έγκυος και του το ανακοινώνει. Δεκαπέντε μέρες μετά, έντρομη, φωνάζει: «Αίμα… βλέπω αίμα. Εχασα το παιδί. (…) Εκείνος την παίρνει αγκαλιά και προσπαθεί να την παρηγορήσει. Κλείνει εισιτήρια και φεύγουν για το Λονδίνο. (…) Σε μαγαζί της Οξφορντ Στριτ η Αλίκη αγοράζει ένα ζευγάρι μπότες, τις φοράει επιτόπου, αλλά από το πολύ περπάτημα την πληγώνουν. Τις βγάζει και περπατάει ξυπόλυτη. Ο Ηλιάδης μη βρίσκοντας ταξί την παίρνει στην πλάτη του. (…) Καταλήγει με φοβερούς πόνους στη σπονδυλική στήλη και ο γιατρός τού συνιστά για κάποιο διάστημα σκληρό κρεβάτι και ακινησία. Αποφασίζει να κοιμάται στο πάτωμα. Το ίδιο κάνει και η Αλίκη για να είναι κοντά του. Παρά τους σωματικούς πόνους τους, γιατί κι εκείνη υποφέρει με το να κοιμάται κάτω, είναι ευτυχισμένοι.
re234r34rt3t4rt 2Ο Ηλιάδης μία φορά την εβδομάδα πετάει για την Κύπρο, για να βρεθεί κοντά στα παιδιά του. «Τούτη είναι η σκιά που απλώνεται πάνω από τη δική του ευτυχία. (…) Πάνω απ’ όλα τα παιδιά μας» του έλεγε η Αλίκη. «Ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις» της απαντούσε.

Δείπνο για δύο μέσα στο δάσος

Την ημέρα της επετείου τους για τα δύο χρόνια σχέσης ο Ηλιάδης οδηγεί το αυτοκίνητό του στην Εκάλη. «Ζητάει από την Αλίκη να κατέβει και με τα πόδια προχωρούν προς το δάσος. (..) Στο ξέφωτο εκείνη βλέπει ένα αρχοντικά στρωμένο τραπέζι με αναμμένα κηροπήγια. Τα χάνει. (…) Ενα γκαρσόνι εμφανίζεται μέσα από τα δέντρα και τους σερβίρει σολομό, χαβιάρι και σαμπάνια. (…) “Στον έρωτά μας, στην αγάπη μας” της λέει και τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους».

Ενα από τα ταξίδια του Ηλιάδη στην Κύπρο για να δει τον μικρούλη γιο του έμελλε να του καθορίσει τη ζωή. «Το πρωί που ετοιμάζεται βιαστικά για την επιστροφή του στη Αθήνα αναζητάει το μπεζ καμηλό παλτό του. Μάταια. Εχουν ψάξει όλο το σπίτι, αλλά αθόρυβα για να μην ξυπνήσει ο μικρός. (…) Δύο ώρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα τού τηλεφωνεί η μητέρα του και του αποκαλύπτει πως ο γιος του είχε πάρει το παλτό και πως κοιμήθηκε όλο το βράδυ τυλιγμένος με αυτό, για να νομίζει ότι είναι δίπλα του».

Το «αντίο» και ο μυστικός γάμος στον Αγιο Ελευθέριο

«”Αλίκη, θα φύγω” της ανακοινώνει ο Ηλιάδης.

Εκείνη τα χάνει. “Τι λες; Τρελάθηκες;”

“Αλίκη, φοβάμαι πως αν μείνω με σένα, θα σε μισήσω”. (…) Ηταν ανέτοιμη να το δεχτεί εκείνη: “Πεθύμησες τα παιδιά σου; Μείνε μαζί τους όσο θες. Αλλά πρώτα ας παντρευτούμε και ο γάμος θα μείνει μυστικός, ώσπου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες”».

Στις 25 Ιανουαρίου του 1982 παντρεύτηκαν στο εκκλησάκι του Αγ. Ελευθερίου με πλήρη μυστικότητα. Η Αλίκη, όταν τη ρωτούν δημοσιογράφοι, διαψεύδει τις «φήμες» περί γάμου της.

Σε άλλο κεφάλαιο αναφέρεται πως ο Ηλιάδης -μετά τον γάμο- καταφθάνει στην Κύπρο και μαζί με την πρώην γυναίκα του πετούν για Μπαχρέιν προκειμένου να«κλείσει για λογαριασμό της μια αντιπροσωπία σοκολατοποιίας. Η Αλίκη πιστεύει ότι τον έχει χάσει, όπως υπογραμμίζει η Κική Σεγδίτσα στο βιβλίο.

«Τα πράγματα δυσκολεύουν, μέχρι που ο Ηλιάδης την παίρνει τηλέφωνο και της μιλάει με σπαραγμό ψυχής» σημειώνει. Εκείνη ζητάει διαζύγιο με την αιτιολογία «εγκατάλειψη συζυγικής σχέσης». Αργότερα, όπως αναφέρεται ο Ηλιάδης, ξαναπαντρεύεται την πρώην γυναίκα του για να ξαναχωρίσει.

«Η Αλίκη θα συναντηθεί πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια με τον πρώην σύζυγό της σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου σμίγουν ερωτικά με αχαλίνωτο πάθος», όπως αποκαλύπτεται. Ακόμα κι όταν εκείνη ήταν ζευγάρι, όπως αφήνεται να εννοηθεί, με άλλους συντρόφους. Αλλά δεν ξεκαθαρίζεται στις σελίδες του βιβλίου αν εννοεί τους Βλάση Μπονάτσο και Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο Παπαμιχαήλ και η τελευταία επιθυμία της
Η πρώτη συνάντηση, η Δέσπω Διαμαντίδου, οι συνεχείς καβγάδες και η κατάρρευσή της
tr34t235t4w5t
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συνοδευόταν από την τότε σύντροφό του Δέσπω Διαμαντίδου, η οποία αντιλαμβάνεται από τους διαλόγους του με την Αλίκη, όπως αναφέρει το βιβλίο, πού οδηγεί η σχέση και αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αμερική. Εφυγε χωρίς να το γνωρίζει κανείς εκτός από τον αγαπημένο της φίλο Τέλη Ζώτο και την Κική Σεγδίτσα. «Ηταν πραγματικά ερείπιο (…) Η δική της ερωτική σχέση είχε οριστικά τελειώσει, λόγω διαφοράς ηλικίας».

Οσο για τον γάμο τους; «Κοινός παρονομαστής των καβγάδων μας» αναφέρει η Αλίκη «δεν ήταν άλλος από τη σειρά των ονομάτων. Ποιο θα μπει πρώτο και ποιο δεύτερο. Ηταν κι αυτή η τσιγκουνιά του που δεν μπορούσα να την αντέξω. Και το ποτό». Μετά τον χωρισμό τους, αφού έχουν αποκτήσει τον μοναχογιό τους Γιάννη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ξαναπαντρεύεται.
t5t45t45yyyΟταν ο ηθοποιός, όπως αναφέρει το βιβλίο, πέφτει στο ποτό και ξεκινά την αντιπαλότητα με την Αλίκη, η Νανά συναντιέται με την πρωταγωνίστρια και παρότι έχουν παντρευτεί τον ίδιο άντρα, δένονται πολύ. «Παραμένουν φίλες και μετά τον χωρισμό της Νανάς με τον Δημήτρη. Μέχρι το τέλος της ζωής εκείνης».

Ο αδελφός της Κικής Σεγδίτσα, «γιατρός στο επάγγελμα, βλέπει την Αλίκη στην τηλεόραση και ρωτάει την αδελφή της αν η ηθοποιός έχει πρόβλημα υγείας. Στη Θεσσαλονίκη η Αλίκη καταρρέει. (…) Μεταφέρεται στην Αθήνα και μετά το τέλος της αξονικής εξέτασης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο λέει στη φίλη της: “Νινέττα, ακούς; Είδα την Τζένη, τη Μελίνα και τη Λαμπέτη”».

Οι γιατροί, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, κλαίνε. «Καρκίνος στο πάγκρεας, σε προχωρημένο στάδιο, ήταν η διάγνωση». (…) Η Αλίκη νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με το όνομα Παπασταύρου, της ηρωίδας από την ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Και λίγο πριν «φύγει», ζητάει από τις φίλες της: «Προσέχτε μου τον Γιάννη». Ολα αυτά αναφέρει η συγγραφέας με ένα γλαφυρό και πολύ συγκινητικό τρόπο.

Ο Κωνσταντίνος

Για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο λέει ότι δεν εξελίχθηκε ποτέ σε ερωτική σχέση, παρά τις πιέσεις του. Υπήρχε εποχή που κυκλοφορούσε στην Αθήνα με το σπορ αυτοκίνητό του έχοντας στη διαπασών το τραγούδι «Το γκρίζο γατί» ή «Νιάου βρε γατούλα», παρακολουθούσε γυρίσματα για να είναι κοντά της. Η Φρειδερίκη είχε βάλει τους κατασκόπους της που καταδίωκαν σε κάθε του βήμα τον Κωνσταντίνο, γιατί έτρεμε μια πιθανή εγκυμοσύνη της Αλίκης. Η λύση βρέθηκε με τον διάδοχο να πηγαίνει σε στρατιωτική σχολή.

Κ. Σεγδίτσα: «Κάπνισα κούτες τσιγάρα κλαίγοντας»

«Το διάστημα που έγραφα το βιβλίο… μάτωνα. Κάπνισα πολλές κούτες τσιγάρα κλαίγοντας. Ολα είναι με βάση τις σημειώσεις μου. Αλλωστε μου το έλεγε και η Αλίκη: “Κράτα σημειώσεις”» αποκαλύπτει στην «Espresso» η συγγραφέας του βιβλίου, η βετεράνος δημοσιογράφος που οι σταρ αγαπούσαν και εμπιστεύονταν.

«Μετά τον θάνατό της δεν πήγα ποτέ ξανά στο διαμέρισμά της στη Στησιχόρου, όπου συναντιόμασταν. Οταν “έφυγε”, κατέβηκα στην Κύπρο και συνάντησα τον Γιώργο Ηλιάδη που τιμώ, σέβομαι και αγαπώ πρώτα ως αγωνιστή Κύπριο και μετά ως πατέρα. Διασταύρωσα πολλά από τα γεγονότα της κοινής τους ζωής. Ο Γιώργος Ηλιάδης θυσίασε τη ζωή του για τα παιδιά του. Αν η Αλίκη βρισκόταν στο ίδιο δίλημμα με εκείνον, θα έκανε την ίδια θυσία για τον Γιάννη της. Ηταν καλή μάνα. Στο βιβλίο μου τήρησα τον σεβασμό που αρμόζει και στους δύο αλλά και σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Μουμού Ηλιοπούλου που η Αλίκη την εμπιστευόταν περισσότερο από κάθε άλλον».

Και στο τέλος, με δάκρυα στα μάτια, εξομολογείται: «Η Αλίκη δεν έχει φύγει. Μικρά παιδιά τη συζητάνε. Κερδίζει ακόμα γενιές».

Το βιβλίο «Σπασμένα καράβια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Βεργίνα».

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...