Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Στη μεγάλη οθόνη τα (βρόμικα) μυστικά της… Ιοκάστης!

Οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτονται στα γυρίσματα του έργου του Μυριανθόπουλου

Μετά τη θεατρική επιτυχία του έρχεται και η κινηματογραφική βερσιόν! Το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, που ανέβηκε στο θέατρο με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Φιλιππίδου, ετοιμάζεται για τη «μεγάλη οθόνη», όμως τον ομώνυμο ρόλο θα τον κρατάει η Ρένια Λουιζίδου. Το καστ συμπληρώνουν οι Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα και Σάββας Πούμπουρας.
245rq34trq3t 6Ο Μυριανθόπουλος, που έχει υπογράψει τις ταινίες «Σούλα Ελα Ξανά» και «Μόλις Χώρισα», αναλαμβάνει να βάλει σε σειρά την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια, σε μια θεότρελη κωμωδία καταστάσεων, η οποία θα βγει στις αίθουσες από την Odeon.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει και ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε γνωστό bar restaurant της Βάρκιζας για να καταγράψει σκηνές, τις οποίες θα δούμε προσεχώς στο «πανί».
245rq34trq3t 5Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία κρατάει η Ρένια Λουιζίδου, η οποία πολύ θα ήθελε να μοιάζει στην ηρωίδα της. «Η Ιοκάστη ζει σε έναν δικό της κόσμο, οριακό, εντελώς σουρεαλιστικό και χαρούμενο. Και το καλύτερο κομμάτι της είναι ότι επιβάλλει άκοπα και κάπως ανώδυνα τον κόσμο της και στους άλλους. Δείχνει τόσο απαλλαγμένη από το άγχος της καθημερινότητας και είναι πραγματικά σαν να στέκει πάνω απ’ όλα» επισημαίνει η δημοφιλής ηθοποιός.

Ερωτήματα

Ο Θανάσης από το «Κάτω Παρτάλι» αλλάζει εθνικότητα και ως… Γιούρι αποκαλύπτει: «Ολα τα μυστικά που γνωρίζει για τους άλλους ο ήρωάς μου είναι βρόμικα. Εγώ δεν θεωρώ τίποτα τόσο βρόμικο, απλώς γνωρίζω τα πάντα και τα λέω… σχεδόν “κατά λάθος, εξ επίτηδες”, αλλά χωρίς πονηρούς σκοπούς. Τυχαία βρέθηκε στης Ιοκάστης για το δείπνο και κατέληξε να προκαλέσει τη… νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Ή μήπως όχι; Τελικά ποιος είμαι και τι κρύβω; Εχω σχέδιο ή είμαι σε αποστολή;» αναρωτιέται ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.
245rq34trq3t 3Ο Δημήτρης Μακαλιάς υποδύεται τον Στέφανο, ο οποίος έχει ένα κοινό στοιχείο με τον ρόλο που κρατάει στην τηλεοπτική «Μοντέρνα οικογένεια». «Είναι πράγματι η δεύτερη φορά που παίζω έναν ομοφυλόφιλο και θεωρώ πως ο κάθε ρόλος είναι τελείως διαφορετικός και η προσέγγισή του δεν γίνεται από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Εχει να κάνει καθαρά με τον χαρακτήρα του προσώπου και με τον τρόπο που διαχειρίζεται τόσο τον εαυτό του όσο και τους γύρω του. Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στη “Μοντέρνα οικογένεια” όσο και στην “Ιοκάστη”, ψάχνω να βρω ανθρώπους που είναι υπαρκτοί και όχι τις καρικατούρες τους, που μπορεί κανείς να γελά και να χλευάζει την ίδια στιγμή. Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο γήινοι, κλειστοί και αφανείς, ενώ στην άλλη αναζητώ την απελευθέρωση, την τρέλα και την εξωτερικότητα. Αλλωστε δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες και είμαι σίγουρος πως το κοινό δεν με ταυτίζει τόσο με αυτό που κάνω, καθώς έχω δώσει πολλά διαφορετικά δείγματα μέσω της δουλειάς μου» λέει ο ηθοποιός στην «Espresso».
245rq34trq3t 4Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που έκανε τον Βασίλη Μυριανθόπουλο να θελήσει τη μεταφορά του έργου από το σανίδι στον κινηματογράφο; «Ο καταιγιστικός ρυθμός του» μας αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Το έδαφος που δίνει για κίνηση, χρώμα, δράση, αστείες καταστάσεις μου φάνηκε τόσο ελκυστικό που αφέθηκα πάνω του για να με οδηγήσει μόνο του. Ενα ζωντανό θεατρικό κείμενο που έκανε εμένα και τον Βασίλη Τσιγκριστάρη να δημιουργήσουμε ένα σενάριο γεμάτο δράση, όπου τα αστεία προκύπτουν και πολλαπλασιάζονται. Μια κωμωδία που εμπνέει τους ηθοποιούς της και τους δίνει το βήμα να επεκτείνουν τους ρόλους τους και να μας δώσουν χαρακτήρες που θα θέλαμε να τους έχουμε φίλους».

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Η Κλέλια Ρένεση που θέλει να γίνει «μαμά»
245rq34trq3t 2Ενα από τα δυνατά ονόματα της ταινίας είναι η Κλέλια Ρένεση, η οποία υποδύεται την Κάτια Παπαδάμου. Η σέξι πρωταγωνίστρια, που και φέτος θα κρατήσει το καστανό χρώμα στα μαλλιά της, υποδύεται μια γυναίκα που θέλει διακαώς να γίνει μητέρα, γι’ αυτό και πολλές φορές δεν μπορεί να συγκρατήσει την αυξημένη λίμπιντό της και το ερωτικό ταμπεραμέντο της. 

«Η Κάτια θέλει απεγνωσμένα να κάνει παιδί κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, την κάνει ανοιχτή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το ταμπεραμέντο είναι έντονο και φαίνεται με τον τρόπο και το πάθος που διεκδικεί αυτό που θέλει» λέει στην «Espresso» η χυμώδης Κλέλια. Οσο για τα χαρακτηριστικά που βλέπει στην Κάτια και της… θυμίζουν λίγο τον εαυτό της επισημαίνει:

«Η Κάτια είναι σεφ και το μεράκι για τη δουλειά της φαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Εκστασιάζεται στην κουζίνα. Εγώ, αντίστοιχα, λατρεύω τη δουλειά μου και είμαι το ίδιο λεπτομερής και επίμονη όταν καταστρώνω τους ρόλους μου. Κατά τα άλλα, κουβαλάμε και οι δύο μια τρέλα, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα στη ζωή λίγο οριακά. Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που νιώθω ταύτιση με την Κάτια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...