Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αρχηγός γεωργιανής συμμορίας με έπαυλη και «στρατό»

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο 61χρονος σχεδίαζε διαρρήξεις και ληστίες και μοίραζε τη λεία στους υπαρχηγούς του και στα μέλη της σπείρας

Σε βίλες των βορείων και των νοτίων προαστίων Αττικής «χτυπούσε» η επικίνδυνη σπείρα Γεωργιανών, με αρχηγό έναν 61χρονο, ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έμενε σε έπαυλη στην Ανάβυσσο, είχε ολόκληρο «στρατό» και έφερε τον τιμητικό τίτλο (των μαφιόζων) Vor v zakone (Κλέφτης εντός νόμου).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ανάμεσα στα θύματα της πολυπληθούς σπείρας, που λειτουργούσε με οργάνωση μαφίας στοχεύοντας μόνο πολυτελείς κατοικίες, είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης (τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Βούλα), ηθοποιοί και άλλα πρόσωπα της σόουμπιζ. Τη συμμορία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, συλλαμβάνοντας 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 174 διαρρήξεις, με λεία μεγαλύτερη των 10.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, το πολυμελές κύκλωμα δρούσε στα βόρεια και στα νότια προάστια και επέλεγε τα σπίτια-στόχους (συνήθως μονοκατοικίες ή μεγάλα διαμερίσματα εύπορων προσώπων) ύστερα από επίμονες παρακολουθήσεις και με βασικό κριτήριο αυτά να βρίσκονται κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες, ώστε να διαφεύγει εύκολα. Προτού ξεκινήσει η διάρρηξη, συνήθως βεβαιώνονταν ότι έχουν φύγει όλοι οι ένοικοι από το σπίτι, ενώ υποστηρικτική ομάδα τσιλιαδόρων «χτένιζε» τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα σε ακτίνες έως δύο χιλιομέτρων (!) και ειδοποιούσε με ασυρμάτους για κινήσεις αστυνομικών ή τυχόν επιστροφή των ενοίκων.

Οι δράστες κινούνταν με υπερπολυτελή οχήματα, συνήθως με φιμέ τζάμια, και δεν δίσταζαν να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες για να αποφεύγουν αστυνομικούς ελέγχους.

Ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες βρίσκεται και ο 61χρονος φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος, ο οποίος -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- στο παρελθόν ήταν αρχηγός της γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία. Πρόκειται για έναν αδίστακτο κακοποιό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς είχε πυροβοληθεί από αντίπαλη μαφία στη Μόσχα. Ο 61χρονος ήταν ο άνθρωπος που σχεδίαζε βήμα προς βήμα τις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ λειτουργώντας σαν «αρχινονός», μοίραζε τη λεία στους υπαρχηγούς του και στα μέλη της σπείρας, ανάλογα με τις ανάγκες που είχαν και το πόσο επιτυχημένη ήταν η δράση τους. Επιπλέον, το μαφιόζικο κύκλωμα κάλυπτε όλα τα έξοδα, ακόμα και για τη νομική εκπροσώπηση των μελών του που συλλαμβάνονταν, και στήριζε οικονομικά τις οικογένειές τους. Εξάλλου, φρόντιζε να αντικαθιστά, φέρνοντας «νέο αίμα», όσους κατέληγαν στη φυλακή με μεγάλες ποινές!

Εφοδοι σε επτά κατοικίες

Κατά την αστυνομική επιχείρηση έγιναν έφοδοι σε επτά κατοικίες και εντοπίστηκαν κλοπιμαία (χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, επώνυμα ενδύματα, αξεσουάρ, διαβατήρια) συνολικής αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ, πιστόλια, υποπολυβόλο, εννέα πολυτελή αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί ακόμη 14 μέλη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 61χρονος διέμενε σε πολυτελή μονοκατοικία με πισίνα στην Ανάβυσσο και είχε στην κατοχή του ακριβά αυτοκίνητα Mercedes.

Εξασκούνταν σε κλειδαριές του εμπορίου!

Οπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες διέθεταν μεγάλη ικανότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, καθώς… εξασκούνταν συνεχώς, με κλειδαριές που προμηθεύονταν από το ελεύθερο εμπόριο! Σύμφωνα άλλωστε με την ΕΛ.ΑΣ., εισέβαλαν στις βίλες κυρίως από την κεντρική είσοδο, είτε παραβιάζοντάς τες είτε χρησιμοποιώντας αντικλείδι! Στην οργάνωση επίσης είχαν ενταχθεί και συνεργάζονταν άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις σε κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και ρολόγια, τα οποία εκτιμούσαν την αξία των κλοπιμαίων και στη συνέχεια τα «έσπρωχναν» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η οργάνωση είχε διεθνή δράση, αφού κατά διαστήματα τα έμπειρα μέλη της μετέβαιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου διέπρατταν κλοπές.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...