Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Πού χάθηκε η Υβέτ Τζάρβις

❱❱ Η μαύρη καλλονή ζει στην Αμερική! Η άνοδος της Ακροδεξιάς την έκανε να φοβάται για τον γιο της
❱❱ Από το μπάσκετ του Παναθηναϊκού στις πασαρέλες μεγάλων σχεδιαστών, στις συναυλίες και στην πολιτική

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η μαύρη καλλονή Υβέτ Τζάρβις, που έγινε διάσημη διαφημίζοντας τη δεκαετία του ’80 τα καλλυντικά της εταιρίας Madison, ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που έκανε καριέρα αθλήτριας, παρουσιάστριας, μοντέλου, τραγουδίστριας και πολιτικού στην Ελλάδα.

Ωστόσο, έπειτα από 30 χρόνια η πολυτάλαντη «γαζέλα» αποφάσισε να επιστρέψει στην Αμερική κάνοντας μια νέα αρχή στο Ντένβερ του Κολοράντο. Στην πραγματικότητα η Υβέτ έφυγε το 2014, φοβούμενη για την ασφάλεια της οικογένειάς της, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της.

«Αν υπάρχει κάτι που με επηρέασε περισσότερο, ήταν η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής. Εφτασα σε σημείο να φοβάμαι ακόμη και για την ασφάλεια του παιδιού μου, παρότι λόγω χρώματος δεν μπορούσε να θεωρηθεί ξένος».

Πέντε χρόνια μετά, μαμά και γιος έχουν βρει τα πατήματά τους και η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη. «Η ζωή μακριά από την Ελλάδα, στο Ντένβερ όπου βρίσκομαι, για μένα είναι αρκετά… βαρετή. Παρ’ όλα αυτά, το Κολοράντο είναι μια φανταστική πολιτεία. Μου λείπει η Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον τα πράγματα εδώ είναι πιο οργανωμένα. Αποκαταστάθηκα επαγγελματικά, ζούμε καλά και δεν έχω παράπονο, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι η ζωή του γιου μου έχει μπει σε μια πορεία» δήλωσε σε συνέντευξή της η 62χρονη σήμερα παρουσιάστρια.

Η δραστήρια Υβέτ απασχολείται σε προγράμματα κοινωφελών υπηρεσιών, εργάζεται ως καθηγήτρια αλφαβητισμού στο American Corps Reading Corps, ενώ παράλληλα κέρδισε υποτροφία στο «Netroots Nation Conference».

Παιδικά χρόνια

Η Υβέτ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, σε μια οικογένεια με τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι. Η μαμά της πέθανε όταν ήταν μικρή και ο μπαμπάς της δύσκολα τα έφερνε βόλτα με τόσα παιδιά.

Μεγάλωσε με πολλή αγάπη, σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία, ενώ ασχολήθηκε και με τη διαιτησία. Στο Hellenic College της Βοστόνης γνώρισε Ελληνες αθλητές μπάσκετ, όπως τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τον μελλοντικό σύζυγό της Στέλιο Κορδοπάτη, τον οποίο ερωτεύτηκε.

Ήρθε στην Ελλάδα μαζί του και έμειναν παντρεμένοι οκτώ χρόνια. Το 1983 έπαιξε επαγγελματικά στην Ενωση Ελληνίδων Παικτών Καλαθοσφαίρισης και επί αρχηγίας της η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέλαβε δύο συνεχόμενες φορές την τρίτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το «φαινόμενο» με ύψος 1,79 μ. έγινε γνωστό από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη με την περιβόητη διαφήμιση «Madison, όπως Αμερική»! Ηταν επίσης η γυναικάρα με τα ατελείωτα πόδια που χόρευε αισθησιακά στο σποτ των καταστημάτων Πατίστας!

Δικά της ρούχα

Η φήμη της συνεχώς εξαπλωνόταν και έως το 1991 ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο «οργώνοντας» τις πασαρέλες διάσημων σχεδιαστών μόδας. Το 1985 δημιούργησε τη δική της εταιρία ενδυμάτων prêt-à-porte με το όνομά της, εξαργυρώνοντας τη δημοφιλία της.

Σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο των Αθηνών και το 1992 μαζί με το συγκρότημά της TNT Band έκανε περιοδεία στην Ελλάδα. Την ανακάλυψε ο Κώστας Τουρνάς και έπειτα ο Γιάννης Ζουγανέλης την πήρε κοντά του στο σχήμα του «Αχ Μαρία».

Από το 1999 έως το 2002 η Υβέτ εμφανιζόταν σε πολυτελέστατο ρεστοράν των βορείων προαστίων και ο κόσμος την αποθέωνε.

Το 2000 ο τότε πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς τής ανέθεσε να τραγουδήσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η Αμερική ήταν η τιμώμενη χώρα, ενώ ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στην επιμνημόσυνη τελετή των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, βοήθησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συμμετείχε σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στην ίδρυση πολιτιστικών συλλόγων και συμμετείχε σε οργανώσεις υπεράσπισης του θεσμού της οικογένειας.

Πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της ήταν το 1990 στη μουσική εκπομπή «Beat Box» και ακολούθησε το ψυχαγωγικό «Μύθοι και πραγματικότητα» στο πλευρό του Δημήτρη Παπανώτα.

Η εκπομπή εκτοξεύτηκε σε τηλεθέαση! Εμεινε στον «αέρα» έως τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και έτσι έγινε η πρώτη εγκυμονούσα παρουσιάστρια και μια δραστήρια υπέρμαχος του θηλασμού και της προγεννητικής αγωγής.

Έπαιξε στη σειρά «Το ροζ συννεφάκι», παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι «Το χρώμα της νύχτας», ενώ το 1997 βρέθηκε για μια σεζόν στον «Πρωινό καφέ».

Αργότερα ασχολήθηκε και με τα κοινά στον Δήμο Αθηναίων, όπου εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Παπουτσή «Ομορφη πόλη» και έκανε μεγάλο έργο στο κομμάτι των μεταναστών και των άστεγων πολιτών.

Η Υβέτ έφτιαξε ξανά τη ζωή της στο πλευρό Ελληνα επιχειρηματία και διέμεναν σε μια υπέροχη έπαυλη στα βόρεια προάστια, ώσπου αποφάσισε να στηρίξει το μέλλον του γιου της.

yvet me to gio tis simera

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...