Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Θύμα ψυχάκια η βιολόγος που ήταν άφαντη;

❱❱ Νεκρή σε σπηλιά βρέθηκε η Αμερικανίδα Σούζαν Ιτον που χάθηκε πριν από επτά μέρες στα Χανιά! Ηταν μπρούμυτα και σκεπασμένη με πανί

Από την
Εύα Παπαδάτου

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την τύχη της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, που χάθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά μέρες από το Κολυμπάρι Χανίων, καθώς περιπατητές βρήκαν τη σορό της σε προχωρημένη σήψη μέσα σε δαιδαλώδη παλιά γερμανική πυριτιδαποθήκη, δέκα χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο της.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς παραμένουν απροσδιόριστες οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη, με αποτέλεσμα να αναδύεται «άρωμα» εγκλήματος και να ερευνάται αν έπεσε θύμα δολοφονίας από κάποιον ψυχάκια που την παρέσυρε στο δύσκολα προσβάσιμο σημείο.

Η επιστήμονας του Iνστιτούτου Max Planck της Δρέσδης, που βρισκόταν στα Χανιά για ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, έφυγε μόνη το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου, πιθανόν για τρέξιμο, αφού από το δωμάτιό της έλειπαν τα αθλητικά της παπούτσια.

Μάλιστα, επειδή συμμετείχε για πέμπτη φορά στο συνέδριο, γνώριζε καλά την περιοχή και φέρεται ότι είχε πει σε έναν Γάλλο συνάδελφό της ότι είχε αγοράσει καινούργια αθλητικά παπούτσια και την επόμενη μέρα θα έκανε ποδήλατο.

Προχθές το βράδυ περαστικοί εντόπισαν εντελώς τυχαία τη σορό της μέσα σε σπηλιά μεταξύ των χωριών Ξαμουδοχώρι και Μάλεμε, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη εκρηκτικών από τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πτώμα ήταν πεσμένο μπρούμυτα χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο, αλλά από τα ρούχα που φορούσε εκτιμήθηκε ότι ήταν η 60χρονη και οι περαστικοί ειδοποίησαν ταραγμένοι τις Αρχές.

Το μέρος αποκλείστηκε για να διερευνηθεί διεξοδικά, καθώς πρόκειται για επικίνδυνο χώρο, αρκετά σημεία του οποίου είναι ετοιμόρροπα.

Στην Κρήτη έφτασαν συντετριμμένοι ο σύζυγός της, Βρετανός επιστήμονας Τόνι Χάιμαν και οι δύο γιοι τους, Μαξ και Λουκ.

Με δεδομένο ότι η σορός βρέθηκε αρκετά μακριά από την περιοχή όπου διέμενε η επιστήμονας (γύρω στα 10 χιλιόμετρα) και υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ήταν καλυμμένη με κάποιο λευκό πανί ή σεντόνι, ενώ η είσοδος της σπηλιάς ήταν κλεισμένη με παλέτα, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα.

Το άψυχο σώμα της άτυχης Αμερικανίδας πρόκειται να μεταφερθεί στο Ρέθυμνο για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, καθώς η αυτοψία δεν έδειξε εμφανή τραύματα, ενδεχομένως λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, που επετεύχθη πιο γρήγορα λόγω της ζέστης.

Εκτός αυτού, θα προσδιοριστεί και ο χρόνος θανάτου της.

Απορία προκαλεί, πάντως, πώς βρέθηκε σε εκείνο το σημείο η Σούζαν Ιτον, αν δηλαδή πήγε μόνη της και είχε κάποιο ατύχημα, με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητη, καθώς δεν είχε πάρει το κινητό μαζί της για να καλέσει σε βοήθεια, ή βρήκε τον θάνατο λόγω εξάντλησης από τη ζέστη ή κάποιου άλλου προβλήματος, καθώς έγινε γνωστό ότι έπασχε από καρδιακές αρρυθμίες.

Δεν αποκλείεται, όμως, να την οδήγησε εκεί κάποιος που τη δολοφόνησε για άγνωστο λόγο, καθώς δεν είχε μαζί της χρήματα.

Πάντως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, αν η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη έπεσε θύμα κακοποιών, δεν θα ήταν εύκολη «λεία», καθώς γνώριζε άριστα tae kwon do και μάλιστα κατείχε τη μαύρη ζώνη.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα