Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Στο σκαμνί για μια θυρίδα

❱❱ Δύο αδέλφια βρέθηκαν κατηγορούμενα για σφαίρα που φυλούσαν σε υποκατάστημα τράπεζαςΣυναγερμός σήμανε σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα, όταν οι υπάλληλοι ανοίγοντας μια θυρίδα που ανήκε σε δύο αδελφούς, εργολάβους οικοδομών, ανακάλυψαν στο εσωτερικό της μια μυστηριώδη σφαίρα! 

Το πρωτοφανές αλλά και ύποπτο εύρημα οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των Αρχών, με αποτέλεσμα οι δύο ιδιοκτήτες της τραπεζικής θυρίδας να οδηγηθούν στο εδώλιο!

Η απίστευτη υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Δ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, με τους δύο κατηγορουμένους να επιχειρούν να εξηγήσουν στο δικαστήριο πώς κατέληξε στη θυρίδα τους μια σφαίρα πυροβόλου όπλου!

Αναμνηστικό

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο ένας εκ των δύο αδελφών, ενώ ο άλλος, που κατοικεί μόνιμα στην Αμαλιάδα με την οικογένειά του, εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του. Αναφερόμενος στη σφαίρα που τους έβαλε οικογενειακώς σε μπελάδες, ο νεαρός άνδρας υποστήριξε πως ήταν αναμνηστικό, το οποίο είχε φυλάξει ο αδελφός του από τη στρατιωτική θητεία του!

«Τι να σας πω, κι εγώ δεν ήξερα τίποτα. Οταν ενημερώθηκα για την υπόθεση και ρώτησα τον αδελφό μου, μου εξήγησε ότι είχε πάρει το φυσίγγι ενθύμιο από τον Στρατό το 1993!» είπε στην απολογία του. «Το είχε φυλαγμένο για χρόνια στο σπίτι, αλλά όταν κάνανε τα παιδιά με τη γυναίκα του, αποφάσισε να το πάει στη θυρίδα για να μην πέσει κατά λάθος στα χέρια των παιδιών» συνέχισε ο κατηγορούμενος.

Οπως εξήγησε, ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν πελάτες της τράπεζας και διατηρούσαν τη θυρίδα από το 2009. «Η οικονομική κρίση μάς θέρισε, ήμασταν εργολάβοι οικοδομών, πάθαμε μεγάλη ζημιά, καταστραφήκαμε» είπε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους σταμάτησαν να πληρώνουν την τράπεζα για τη χρήση της θυρίδας. «Ηταν 93 ευρώ τον χρόνο, δεν θέλαμε να τα πληρώνουμε άλλο κι έτσι δεν ασχοληθήκαμε ξανά. Κάτι χαρτιά που είχαμε μέσα τα είχε πάρει ο αδελφός μου» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Υστερα από απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που της επέτρεπε το άνοιγμα της επίμαχης θυρίδας, η τράπεζα προχώρησε στη διάρρηξή της στις 31 Ιανουαρίου του 2017, παρουσία του διευθυντή του υποκαταστήματος και συμβολαιογράφου, οι οποίοι διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι μέσα σε ένα μικρό άσπρο κουτί που βρισκόταν στο εσωτερικό της υπήρχε μια σφαίρα!

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών και εις βάρος των δύο ιδιοκτητών της θυρίδας ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οπως ανέφερε, πάντως, η δικηγόρος του δεύτερου κατηγορουμένου, επρόκειτο για μια ξεχασμένη σφαίρα από τον Στρατό, που κακώς είχε φυλάξει τόσα χρόνια ο εντολέας της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, κηρύσσοντάς τους αθώους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...