Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Sex στις Φυλακές Αγιάς στην Κρήτη

Κρατούμενοι ζητούν να λειτουργήσουν τα ειδικά δωμάτια για να συνευρίσκονται ερωτικά με τις συντρόφους τους

Την ώρα που οι κρατούμενοι των Φυλακών Κρήτη 1, στην Αγιά Χανίων, αδημονούν να λειτουργήσουν τα δύο ειδικά δωμάτια για να μπορούν να συνευρίσκονται με τις συζύγους ή τις συντρόφους τους, η εφαρμογή του μέτρου «σκοντάφτει» στην έλλειψη υπουργικής απόφασης, ίσως λόγω των ενστάσεων που προβάλλουν η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και η τοπική κοινωνία.

Η διεύθυνση του καταστήματος κράτησης θέλει να διαμορφώσει συνθήκες που να ευχαριστούν τους κρατουμένους. Μιλώντας στην «Espresso», ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιάννης Κλαπάκης, ανέφερε ότι τα δύο δωμάτια ήταν στο αρχικό σχέδιο, με την παράδοση της φυλακής το 2012: «Ολα είναι έτοιμα εδώ και πέντε χρόνια, αλλά δεν υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση για να γίνει η υλοποίηση του σχεδίου. e567e67yΕίναι ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και δίνει τη δυνατότητα να συνευρίσκονται οι κρατούμενοι με τη σύζυγο ή τη σύντροφό τους. Δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι προϋποθέσεις, αλλά είναι ένα αίτημα των κρατουμένων».

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με τον διευθυντή, δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις: «Ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό, που πρέπει όλοι να το αποδεχτούμε, όχι μόνο η ομοσπονδία αλλά και εμείς οι υπάλληλοι και η κοινωνία. Χρειάζεται χρόνος γι’ αυτό, καθώς ορισμένοι θεωρούν λίγο υπερβολικό να παρέχουμε τέτοια δυνατότητα στους φυλακισμένους. Εμείς, βέβαια, που ασκούμε σωφρονισμό, θεωρούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει».

Ο κ. Κλαπάκης μίλησε και για τις άλλες δράσεις που θεωρεί ότι είναι σημαντικές, όπως τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας: «Εχει ξεκινήσει ως μια μόνιμη δομή μέσα στη φυλακή και είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί. Επίσης, έχουμε προχωρήσει και σε ένα βήμα παραπάνω, με τη λειτουργία παιδικού επισκεπτηρίου, που δίνει τη δυνατότητα σε κρατουμένους να βρεθούν με τα παιδιά και τη γυναίκα τους σε δύο δωμάτια εκτός των χώρων κράτησης όχι μέσα από μία τζαμαρία, αλλά ούτε με την επίβλεψη σωφρονιστικού υπαλλήλου (υπάρχει οπτική επίβλεψη). Το παιδικό επισκεπτήριο λειτουργεί εδώ και τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο ενός πιο ανθρώπινου συστήματος επισκεπτηρίου, και υπάρχει θετική ανταπόκριση».

Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αφού από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν εγκαινιάστηκε η φυλακή, δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη, παρά μόνο αποσπάσεις προσωπικού από άλλες. Στη Φυλακή των Χανίων εκτίουν την ποινή τους 300 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων επικίνδυνοι βαρυποινίτες. Ομως, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τους 50 για τις τρεις πτέρυγες!

«Οταν οι υπάλληλοι που βρίσκονται στη Φυλακή Χανίων με απόσπαση επιστρέψουν στη θέση τους, θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας» εκτιμά ο διευθυντής της Φυλακής Αγιάς.

Εύα Παπαδάτου

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...