Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Μόνο στην Espresso: Sexy «007» στα άδυτα της Novartis

❱❱ Γυναίκες πράκτορες του FBI υποδύονταν γιατρούς ή επενδύτριες και διπλάρωναν στελέχη της εταιρίας για να εντοπίσουν το «μαύρο» χρήμαΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Από το 2015 αναζητούσαν στην Ευρώπη οι πράκτορες του FBI τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος, που έφευγε από τα μυστικά κονδύλια της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis. Καμουφλαρισμένα πίσω από ρόλους-βιτρίνα, τα κλιμάκια των Αμερικανών πρακτόρων, οι οποίοι υποδύονταν τους επενδυτές ή τους «καρχαρίες» της Wall Street που έψαχναν ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού, αναζητούσαν προσεκτικά τα πρόσωπα τα οποία ήταν συνδεδεμένα με τα ηγετικά κλιμάκια της Νovartis, με σκοπό να τα παγιδεύσουν και να αρχίσουν να «κελαηδάνε». Ακόμα και καλλίγραμμες Αμερικανίδες, στελέχη του FBI, επιστρατεύτηκαν για να πλευρίσουν ευάλωτα στελέχη της εταιρίας!

Πριν ξεκινήσει μια διεθνής επιχείρηση, το FBI «ξεσκονίζει» πρώτα το προφίλ αυτών που έχει βάλει στο μικροσκόπιό του, συγκεντρώνει κάθε πληροφορία και λεπτομέρεια για την προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους, εντοπίζει τα αδύναμα σημεία τους και στη συνέχεια τούς χτυπά στο «μαλακό υπογάστριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες από τις ειδικά εκπαιδευμένες γυναίκες του FBI ακολούθησαν στελέχη της Νovartis σε ιατρικά συνέδρια ανά τον κόσμο, υποδυόμενες είτε τις γιατρούς είτε τις ενδιαφερόμενες για επενδύσεις κεφαλαίων σε φαρμακευτικές εταιρίες.

«Ξεκλείδωσαν» μυστικά

Αυτές οι κινήσεις «ξεκλείδωσαν» καλά κρυμμένα μυστικά, αλλά και τα δρομολόγια της «μίζας» μέσω παράκτιων εταιριών σε νησιά του Ειρηνικού ή μέσω μικρών τραπεζών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στην Ελβετία. Κάπως έτσι φαίνεται ότι Αμερικανοί πράκτορες πλησίασαν το 2015 στελέχη της Νovartis στην έδρα της, στη Βασιλεία της Ελβετίας, και ξετύλιξαν το νήμα που θα τους οδηγούσε στην πηγή του «μαύρου» χρήματος.

Πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημες πηγές, αναφέρουν ότι οι πράκτορες κατάφεραν να προσεγγίσουν με αυτόν τον τρόπο τον 44χρονο χημικό από τη Θεσσαλονίκη που ήταν υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Νovartis στη Βασιλεία. Ο ίδιος άνθρωπος την Πρωτοχρονιά του 2017 αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του απειλώντας να πέσει στο κενό από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου «Χίλτον», στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν θα φορτωθώ εγώ όλες τις αμαρτίες της Νovartis» έλεγε τότε με δάκρυα στα μάτια στον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ.!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες του FBI είχαν εντοπίσει κενά και «μαύρες τρύπες» σε ένα πρότζεκτ της Novartis για ένα πασίγνωστο φάρμακο για διαβητικούς, το οποίο «έτρεχε» ο 44χρονος Ελληνας μαζί με εξειδικευμένη ομάδα της εταιρίας. Εκεί επικέντρωσαν αρχικά τις έρευνές τους, με αποτέλεσμα η «ομπρέλα» να ανοίξει και συγκεκριμένα πρόσωπα να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της αμερικανικής κυβέρνησης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...