Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Φλώρε, δεύρο έξω!

❱❱  Αέρα ελευθερίας αναπνέει πλέον ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος…

…, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών να αναστείλει την ποινή των 21 ετών για υπεξαίρεση που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αποτέλεσαν για τον 41χρονο κρατούμενο το εξιτήριο για να βγει από τη φυλακή, με την έδρα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό να κάνει ομόφωνα δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του, διατάσσοντας την αποφυλάκισή του με όρους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, και η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γ. Πρασσά.

Νωρίτερα, αναπτύσσοντας το αίτημα στο δικαστήριο, οι δικηγόροι του Αριστείδη Φλώρου Βασίλης Χειρδάρης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμαναν πως, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει πλέον τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.

Ελαφρυντικά

Οπως εξήγησαν, με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί πρωτόδικα δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή που ενδέχεται να του επιβάλει το δικαστήριο θα είναι πολύ μικρότερη.

Αλλωστε, κατά τους συνηγόρους του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας έχει εκτίσει ήδη τα έξι έτη, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση Energa-Hellas Power.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν και την «Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει ως μάρτυρας, και εξήγησαν ότι η παραμονή του στη φυλακή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά του.

Πάντως ο 41χρονος, που το περασμένο καλοκαίρι είχε βγει από τη φυλακή κάνοντας χρήση ιατρικών πιστοποιητικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης (σ.σ.: για την υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 17 ατόμων από την Εισαγγελία Διαφθοράς), έχει κι άλλα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα, καθώς κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του προφυλακισμένου για την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος επίσης έχει καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...