Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ο Ελληνας σεφ της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Ο 29χρονος Γιάννης Τόμπας (χάρη στα made in Greece πιάτα του) έγινε ο προσωπικός μάγειρας της ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

r34rw34r 4Στην κουζίνα της «Κάρι Μπράντσο» βρέθηκε ο 29χρονος σεφ Γιάννης Τόμπας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ξετρελαίνει τους Αμερικανούς με συνταγές από την Ελλάδα! Ο νεαρός δημιούργησε ελληνικά πιάτα για τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τους καλεσμένους της στο σπίτι της, με αφορμή τα γενέθλια του αδελφού της διάσημης ηθοποιού, και πλέον είναι ο προσωπικός της μάγειρας!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ηταν πριν από περίπου τρία χρόνια όταν ο σεφ Γιάννης Τόμπας, γεμάτος φιλοδοξίες και αγάπη για τη μαγειρική, αποχαιρέτησε τους γονείς, τις αδελφές, συγγενείς και φίλους του στο χωριό Βασιλόπουλο του Δήμου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να κυνηγήσει το όνειρό του.

Οπως φαίνεται, τα κατάφερε και πλέον μπαίνει στις βίλες των αστεριών του Χόλιγουντ και όχι μόνο! Με απλές συνταγές που έμαθε από τη γιαγιά του στο χωριό, όπως φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, χοντρό αλάτι και ρίγανη, κέρδισε τους Αμερικανούς, ενώ με τη βοήθεια της Μαρίας Λόη, δίπλα στην οποία εκπαιδεύτηκε, οι πόρτες άρχισαν να ανοίγουν διάπλατα.

Εχει περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια του Μανχάταν, ενώ μαγειρεύει για προσωπικότητες της πόλης ως ιδιωτικός σεφ. Ετσι, βρέθηκε προχθές στο σπίτι της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά «Divorce», στον πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο της μετά το «Sex and the City». Ο 29χρονος έχει μαγειρέψει επίσης για τους Στίβεν Μαϊζέλ (φωτογράφος), Καρλ Λάγκερφελντ, Λούσι Λιου, Τζον Βαρβάτο και την Αριάνα Χάφινγκτον της Huffington Post. «Πριν από περίπου έναν μήνα η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μού έστειλε email, λέγοντας ότι είχε ακούσει τα καλύτερα για μένα και ότι οι δημιουργίες μου είναι καθαρά ελληνικές! Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο άρχισε να μου εκθειάζει την Ελλάδα, το φαγητό, τους ανθρώπους! Η ίδια μιλάει λίγα ελληνικά. Είναι πολύ απλή και ακομπλεξάριστη. Με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος να με “προσλάβει” και βέβαια είπα “ναι”!» αποκαλύπτει στην r34rw34r 3«Espresso» ο Γιάννης Τόμπας και σημειώνει: «Θα πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα να της μαγειρεύω, καθώς και κάποιες μέρες extra όταν έχει καλεσμένους».

Ζήτησε τα μυστικά των συνταγών

Οπως έγραψε ο ίδιος στο facebook, η ηθοποιός όχι μόνο απόλαυσε τις ελληνικές γεύσεις που της ετοίμασε, αλλά του ζήτησε να της μάθει τα μυστικά ορισμένων συνταγών του! Πάντως, αυτές δεν τις αποκαλύπτει σε κανέναν ο 29χρονος, τονίζοντας: «Εχουν παράδοση που ξεκινάει από τις ρίζες μου, από την καταγωγή μου, από το πώς μεγάλωσα, από τις γεύσεις των παιδικών μου χρόνων και τα έθιμα της οικογένειάς μου». Σήμερα, ο Ελληνας σεφ εργάζεται στο εστιατόριο Periyali, το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που μετρά 29 χρόνια λειτουργίας στο Τσέλσι.

r34rw34r 5

Μενού με ντολμαδάκια, φάβα και σπανακόπιτα!

Από βραστά χόρτα μέχρι παϊδάκια και ντολμαδάκια είχε το τραπέζι που έστρωσε ο 29χρονος Γιάννης Τόμπας στην «Μπράντσο» και την οικογένειά της! Συγκεκριμένα, το ελληνικό μενού περιελάμβανε «βλίτα βραστά με λεμόνι και ελαιόλαδο, φάβα, σπανακόπιτα, πατάτες λεμονάτες, αρνίσια παϊδάκια, κεφτεδάκια, λαχανοντολμάδες και ντολμαδάκια γιαλαντζί! Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ζήτησε από τον Ελληνα σεφ να υπάρχει άφθονη ελληνική σαλάτα, ενώ για γλυκό σερβιρίστηκε μπακλαβάς και ραβανί ξηρομερίτικο! «Μου είπε ότι λατρεύει το ελληνικό φαγητό, το απλό, όπως τρώνε οι Ελληνες στην καθημερινότητά τους! Δεν της αρέσουν τα fancy πιάτα» λέει ο σεφ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...