Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ερωτας στις φλόγες του Μακεδονικού Αγώνα

❱❱ Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος μιλά στην «Εspresso» για το νέο του μυθιστόρημα «Στα ίχνη μιας άγνωστης»Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Στα ίχνη μιας άγνωστης» βάδισε ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος στο τελευταίο ομότιτλο ιστορικό και ερωτικό μυθιστόρημά του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ρήσος.

Η ιστορία, έντονη, γεμάτη δράση, αγωνία, πάθος, με φόντο ένα ερωτικό γαϊτανάκι που ξετυλίγεται την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα. Ο γνωστός και βραβευμένος δημοσιογράφος, με συνέπεια και εντιμότητα στην αλήθεια της εποχής, περιγράφει και ξαναζωντανεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού και των μακεδονομάχων εναντίον των κομιτατζήδων, που επιδίωξαν να υποδουλώσουν τη Μακεδονία με τη βία, τον πόλεμο και την καταστροφή.

«Το story ξεκινάει από το 1904 και ολοκληρώνεται με τους Βαλκανικούς Αγώνες το 1913. Πρωταγωνιστές είναι μια γυναίκα-μυστήριο και ο γιος μιας μεγαλοαστικής οικογένειας της Αθήνας. Η πρώτη τους αστραπιαία συνάντηση ήταν αρκετή για τον νεαρό που την ερωτεύθηκε βλέποντας τα μεγάλα τρομαγμένα μάτια της που ζητούσαν βοήθεια» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο συγγραφέας, προσθέτοντας πως το μυθιστόρημα αυτό το έγραψε σε νεαρή ηλικία και πρωτοδημοσιεύτηκε στις ημερήσιες εφημερίδες της Καβάλας «Ταχυδρόμος» και «Ημερολόγιο».

«Τώρα που το μακεδονικό ζήτημα είναι επίκαιρο, το τύπωσα σε βιβλίο. Η ιστορική έρευνα είναι δική μου και θεώρησα σωστό να μάθει ο κόσμος για τον απελευθερωτικό αγώνα των μακεδονομάχων αλλά και τα εγκλήματα αγριότητας από τους Βούλγαρους, που έσφαζαν και έκαιγαν τα πάντα. Συμπληρωματικά, βρήκα και φωτογραφίες εκείνης της εποχής, που δείχνουν φυσικούς χώρους της Καβάλας, τους Φιλίππους και τον βάλτο με τις καλύβες των αγωνιστών, τα καπνομάγαζα, ακόμα και τα παζάρια. Είναι ανεκτίμητο αρχείο που έφτασε στα χέρια μου και “έντυσα” την ιστορία» αναφέρει ο δημιουργός.

Θα τιμηθεί από την Unesco

Ο ίδιος επιθυμεί τη μεταφορά του μυθιστορήματος στον κινηματογράφο, αφού η ιστορία, όπως ισχυρίστηκε, πραγματικά καθηλώνει με το απρόσμενο τέλος αλλά και τις ιστορικές αλήθειες που πονάνε.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος θα τιμηθεί για το σύνολο του συγγραφικού έργου αλλά και της δημοσιογραφικής προσφοράς του από την Unesco στις 20 Νοεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο. Εκεί θα παρουσιάσει τη νέα του έκδοση με τίτλο «Διόρθωση ημαρτημένων: Ο βίος και η πολιτεία του Βαγγέλη Παπαδόπουλου». Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν και 50 έργα ζωγραφικής που φέρουν την υπογραφή του!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...