Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η αγκαλιά που άργησε 48 χρόνια

❱❱ Ο John Cohen κίνησε γη και ουρανό για να βρει τη βιολογική του μητέρα η οποία τον αναζητούσε Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ζωής του 52χρονου John Cohen από τη Φλόριντα, ο οποίος μετά τον θάνατο των ανθρώπων που για χρόνια θεωρούσε γονείς του πληροφορήθηκε μέσω κάποιων εγγράφων που έπεσαν στα χέρια του ότι όχι μόνο δεν ήταν βιολογικό τους παιδί αλλά είχε ρίζες στη Λευκωσία της Κύπρου. 

Ετσι κίνησε γη και ουρανό για να βρει τη βιολογική μητέρα του, τον άνθρωπο που τον έφερε στη ζωή, και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά 48 χρόνια μετά μπόρεσε να νιώσει τη μητρική αγκαλιά.

Ο Γιάννης, όπως τον είχε βαφτίσει η πραγματική του μητέρα, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών υιοθετήθηκε και αναγκάστηκε να την αποχωριστεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Ολα αυτά τα χρόνια η γυναίκα τον αναζητούσε αλλά μάταια, καθώς οι θετοί του γονείς είχαν αλλάξει όνομα. Ομως, μετά τον θάνατό τους και αφού ο ίδιος ανακάλυψε την αλήθεια, ξεκίνησε αγώνα δρόμου για να βρει τις ρίζες του.

Βοηθό στην προσπάθειά του είχε τον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη του εστιατορίου που εργάζεται από τις αρχές του 2018. Ο 52χρονος αποκάλυψε την προσωπική του ιστορία στον Νικόλα Αποστολίδη, ο οποίος με τη σειρά του σε ένα σύντομο ταξίδι στην Κύπρο έδωσε όλα τα στοιχεία που γνώριζε στην εφημερίδα «Πολίτης».

Στον Καναδά

Ετσι έπειτα από μια σειρά δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια, καθώς εντοπίστηκε στον Καναδά η μητέρα του Θάλεια Πιερή, η οποία για δεκαετίες επίσης τον αναζητούσε μέσω τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και ντετέκτιβ που κατά καιρούς προσλάμβανε γι’ αυτή την υπόθεση.
Μάνα και γιος συναντήθηκαν 48 χρόνια μετά στη Φλόριντα σε ένα άκρως συγκινησιακό κλίμα, όπου ο ένας δεν ήθελε να αποχωριστεί την αγκαλιά του άλλου με τίποτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου, ο Γιάννης Κοφτερίδης είναι γεννημένος το 1967 στη Λευκωσία, ενώ κάτω από περίεργες συνθήκες υιοθετήθηκε το 1971 από ζευγάρι Αμερικανοεβραίων στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα του Θάλεια Πιερή, όπως εξομολογήθηκε, πιέστηκε να δώσει το παιδί της, καθώς οι κοινωνικές προκαταλήψεις της εποχής που αντιμετώπιζε ως ανύπαντρη μητέρα σε συνδυασμό με την κακή της οικονομική κατάσταση δεν της επέτρεπαν να τον μεγαλώσει η ίδια.

Ο βιολογικός πατέρας του το μόνο που αποδέχθηκε ήταν να τον αναγνωρίσει και τίποτε άλλο, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε άλλη οικογένεια. Ακόμα και τώρα, που έγινε γνωστή η ιστορία του γιου του, δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Η Θάλεια Πιερή το 1972 μετανάστευσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και απέκτησε ακόμα δύο κόρες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...