Η πιο πλούσια Ρωσίδα αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι του Λονδίνου

ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο πλούσια Ρωσίδα αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι του Λονδίνου

Σε ρωσικά χέρια και έναντι 62,5 εκατομμυρίων ευρώ πέρασε το μεγαλύτερο, μετά το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σπίτι στο Λονδίνο! Το Γουίτανχαρστ στο Χάιγκεϊτ πουλήθηκε πέρυσι γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ στον κατασκευαστή Μάρκους Κούπερ και παρά την κρίση στην κτηματομεσιτική αγορά, φέτος η αξία του υπερδιπλασιάστηκε.

Η νέα ιδιοκτήτρια του σπιτιού είναι η Eλενα Μπατούρινα, η πιο πλούσια γυναίκα της Ρωσίας, πρόεδρος της εταιρείας Inteco και σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας. Πρόκειται για την τελευταία από τις αμέτρητες επενδύσεις που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο η μοναδική γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας.

Το Γουίτανχαρστ σχεδιάστηκε για τον «βασιλιά του σαπουνιού», σερ Αρθουρ Κρόσφιλντ και κατασκευάστηκε σε διάστημα επτά ετών, από το 1913 μέχρι το 1920. Συνολικά διαθέτει ενενήντα δωμάτια, τα είκοσι πέντε από τα οποία είναι κρεβατοκάμαρες, αίθουσα χορού, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και επενδυμένη με ξύλο τραπεζαρία. Το σπίτι έχει χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του τηλεοπτικού προγράμματος «Fame Academy» του BBC και τις σειρές εποχής «Nicholas Nickleby» και «Tipping the Velvet».