Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Σταθόπουλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Σταθόπουλου

Του έλεγαν εδώ και καιρό να κόψει το τσιγάρο λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια με την καρδιά του, αλλά αυτός δεν τους άκουγε. Ο 56χρονος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Βάιος Σταθόπουλος άφησε αργά το απόγευμα της Τρίτης την τελευταία του πνοή στην Ανάβυσσο, όπου παραθέριζε μαζί με τη γυναίκα του και έναν φίλο του γιατρό, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τους πολλούς φίλους που απέκτησε στη διάρκεια της σύντομης ζωής του.

Του άρεσε το ψάρεμα και όπως κάθε απόγευμα είχε επιβιβαστεί στο φουσκωτό του σκάφος ονόματι «Ποσειδών», για μια θαλάσσια περιήγηση. Πριν λύσει κάβους από το μόλο της Αναβύσσου, που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο «Καλυψώ», αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Ενας έντονος πόνος τον έσφιγγε στο στήθος. Αμέσως ο φίλος του έσπευσε να του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και κάλεσε ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως, μέχρι να διακομιστεί στο Ασκληπιείο της Βούλας, ήταν πλέον αργά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν ανακοπή καρδιάς...

Ο Βάιος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Βόλο. Επαγγέλονταν τεχνολόγος-μηχανολόγος και ήταν ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ. Το 1995 ήταν υποψήφιος δήμαρχος στα Καλύβια Αττικής, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1985 στην Α’ Αθήνας. Επανεξελέγη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και του 1990 (αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Αννα Συνοδινού).

Το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση της εταιρείας European Security όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος και το 2006 είχε κερδίσει τρεις διαγωνισμούς για την κατάρτιση σχεδίων ασφαλείας για τα λιμάνια Πειραιά, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας. Ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε ζητήσει από τον Σταθόπουλο να μην αναλάβει τις μελέτες γιατί οι βασικοί του μέτοχοι είχαν καταδικαστεί για διακίνηση 100.000 χαπιών ecstasy.