Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025

«Σούπερ Ήρωες»: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser και ο Γιάννης Μπέζος αποκαλύπτει...

Οι πραγματικοί ήρωες ζουν ανάμεσά μας. Γιατί κακά τα ψέματα, κάποιες φορές χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να καταφέρεις να βγάλεις την εβδομάδα.

«Δεν μπήκα ποτέ σε καλούπια γι’ αυτό και η συνεργασία μου με...

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ψινάκη.

«Το ‘χουμε!»: Η νέα εκπομπή του Κώστα Τσουρού στον ΣΚΑΙ

«Το ‘χουμε!»: η ολοκαίνουργια infotainment πρόταση του ΣΚΑΪ έρχεται στο νέο πρόγραμμα του σταθμού με παρουσιαστή τον Κώστα Τσουρό.

Κορίτσια του υπόκοσμου

Πρωταγωνίστρια δημοφιλούς σαπουνόπερας στη Βρετανία είναι η τελευταία χρονικά...

Ο (καλλιτέχνης) Ησαϊας Ματιάμπα όταν ήταν πιτσιρίκος

Η συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία του νεαρού τραγουδιστή από το Ζαΐρ ώς τον τελικό του «Dancing with the stars».

Μπορεί τα προγνωστικά στο πρώτο live του «Dancing with the stars 4» να μην ήταν υπέρ του, όμως στη διάρκεια του show του ΑΝΤ1 ο Ησαΐας Μάτιαμπα… λύθηκε και εξελίχτηκε σε φαβορί. Απόδειξη; Τα δεκάρια που έπεσαν βροχή από τους κριτές στον ημιτελικό και η αποδεδειγμένη στήριξη του κοινού που ψηφίζει, συνδυασμός που του εξασφάλισε τον πολυπόθητο τίτλο του φιναλίστ. Το βράδυ της Κυριακής ο Ησαΐας θα «μονομαχήσει» στην τηλεοπτική πίστα με την Κατερίνα Στικούδη για το ποιος θα κατακτήσει τη νίκη. Με αυτή την αφορμή, η «Espresso» ξεφυλλίζει σήμερα το photo album των παιδικών του χρόνων.

Η οικογενειακή ιστορία του νεαρού τραγουδιστή είναι συγκλονιστική και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ακόμη και σενάριο για κινηματογραφική ταινία. Ο πατέρας του Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζαΐρ, απ’ όπου έφυγε το 1968, σε ηλικία δεκαεφτά ετών, ως πολιτικός πρόσφυγας. Κυνηγημένος από την ίδια του τη χώρα βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Γιάννενα, όπου είχε κάποιους γνωστούς. Εμαθε γρήγορα τα ελληνικά και μπήκε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί γνώρισε τον αδελφό της μητέρας του Ησαΐα, Δημήτρη, ο οποίος τον πήρε μια μέρα μαζί του στο χωριό του, τα Πλατάνια, έξω από το Αγρίνιο.

Πέντε χρόνια στη φυλακή

Στα Πλατάνια ο Νίκος γνώρισε τη Νίκη, που έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του. Ομως, ενώ του έμεναν μόνο δύο μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του στην Ιατρική, επέλεξε να πάρει τελικά το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του και να επιστρέψει στο Ζαΐρ για να βρει διαμάντια. Εκεί τον συνέλαβαν επειδή ήταν καταζητούμενος και για πέντε χρόνια έζησε στη φυλακή. Κατά το διάστημα αυτό η Νίκη έγινε μητέρα και πατέρας για τον Ησαΐα και τα αδέλφια του, που πέρασαν δύσκολα.

Ο Ησαΐας γεννήθηκε κι αυτός στα Γιάννενα τον Δεκέμβριο του 1983, αλλά σε ηλικία τριών ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Η καλλιτεχνική φύση του φάνηκε νωρίς. Οταν πήγε στην Α’ Δημοτικού έγινε μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Στα δεκατρία του χρόνια ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο Γκύζη και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού. Από την Ε’ Δημοτικού ονειρευόταν να γίνει μουσικός ή ιερέας. Τελικά διάλεξε τη μουσική και μόλις έκλεισε τα 18 πήρε μέρος στην εκπομπή του Mega «Να η ευκαιρία», όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Universal.

Η συνέχεια τον βρήκε να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του έντεχνου ρεπερτορίου, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Παράλληλα, έκανε και τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία. Πριν από μερικά χρόνια ο Ησαΐας απέδειξε στο κοινό πως διαθέτει και υποκριτικές ικανότητες. Η πρόταση του Γιώργου Καπουτζίδη να συμμετάσχει στο μιούζικαλ «Rent» άνοιξε μπροστά του νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Ακολούθησαν κι άλλες μουσικές παραστάσεις, όπως το «Fame». Πρόσφατα ήρθε ο χορός να προστεθεί στη λίστα με τα καλλιτεχνικά ταλέντα του. Ο Ησαΐας όχι μόνο απέδειξε πως μπορεί να χορέψει, αλλά εξελίχθηκε τόσο στη διάρκεια στη διάρκεια του «Dancing with the stars 4» που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Από τις 9 Φεβρουαρίου (και κάθε Κυριακή) ο δημοφιλής τραγουδιστής θα εμφανίζεται μαζί με τον Μύρωνα Στρατή σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι δυο τους θα περιοδεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα. Εκείνες τις μέρες θα κυκλοφορήσει και το καινούργιο κομμάτι του Ησαΐα με τίτλο «Νιώσε με».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Γνωστή παρουσιάστρια κάνει διακοπές στην Πάρο παρέα με τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια μόλις έριξε αυλαία για καλοκαίρι η εκπομπή της έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για την Πάρο.

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Γεννητούρια στην ελληνική σόουμπιζ: «Τα καταφέραμε γιε μου»

Τρισευτυχισμένη είναι η γνωστή κυρία της σόουμπιζ καθώς έγινε μανούλα για πρώτη φορά.

Η Φαίη Σκορδά με κοντό σορτς φτιάχνει βαλίτσες στο σαλόνι της

Η Φαίη Σκορδά ετοίμασε βαλίτσες για να ξεκινήσει τις διακοπές της.

Η Δανάη Μιχαλάκη ποζάρει με την πεθερά της, Φιλαρέτη Κομνηνού στην Αμοργό

Η Φιλαρέτη Κομνηνού βρίσκεται διακοπές στην Αμοργό με τον γιο της, Γιώργο Παπαγεωργίου, τη νύφη της Δανάη Μιχαλάκ
spot_img
spot_img