Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Ο (καλλιτέχνης) Ησαϊας Ματιάμπα όταν ήταν πιτσιρίκος

Η συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία του νεαρού τραγουδιστή από το Ζαΐρ ώς τον τελικό του «Dancing with the stars».

Μπορεί τα προγνωστικά στο πρώτο live του «Dancing with the stars 4» να μην ήταν υπέρ του, όμως στη διάρκεια του show του ΑΝΤ1 ο Ησαΐας Μάτιαμπα… λύθηκε και εξελίχτηκε σε φαβορί. Απόδειξη; Τα δεκάρια που έπεσαν βροχή από τους κριτές στον ημιτελικό και η αποδεδειγμένη στήριξη του κοινού που ψηφίζει, συνδυασμός που του εξασφάλισε τον πολυπόθητο τίτλο του φιναλίστ. Το βράδυ της Κυριακής ο Ησαΐας θα «μονομαχήσει» στην τηλεοπτική πίστα με την Κατερίνα Στικούδη για το ποιος θα κατακτήσει τη νίκη. Με αυτή την αφορμή, η «Espresso» ξεφυλλίζει σήμερα το photo album των παιδικών του χρόνων.

Η οικογενειακή ιστορία του νεαρού τραγουδιστή είναι συγκλονιστική και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ακόμη και σενάριο για κινηματογραφική ταινία. Ο πατέρας του Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζαΐρ, απ’ όπου έφυγε το 1968, σε ηλικία δεκαεφτά ετών, ως πολιτικός πρόσφυγας. Κυνηγημένος από την ίδια του τη χώρα βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Γιάννενα, όπου είχε κάποιους γνωστούς. Εμαθε γρήγορα τα ελληνικά και μπήκε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί γνώρισε τον αδελφό της μητέρας του Ησαΐα, Δημήτρη, ο οποίος τον πήρε μια μέρα μαζί του στο χωριό του, τα Πλατάνια, έξω από το Αγρίνιο.

Πέντε χρόνια στη φυλακή

Στα Πλατάνια ο Νίκος γνώρισε τη Νίκη, που έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του. Ομως, ενώ του έμεναν μόνο δύο μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του στην Ιατρική, επέλεξε να πάρει τελικά το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του και να επιστρέψει στο Ζαΐρ για να βρει διαμάντια. Εκεί τον συνέλαβαν επειδή ήταν καταζητούμενος και για πέντε χρόνια έζησε στη φυλακή. Κατά το διάστημα αυτό η Νίκη έγινε μητέρα και πατέρας για τον Ησαΐα και τα αδέλφια του, που πέρασαν δύσκολα.

Ο Ησαΐας γεννήθηκε κι αυτός στα Γιάννενα τον Δεκέμβριο του 1983, αλλά σε ηλικία τριών ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Η καλλιτεχνική φύση του φάνηκε νωρίς. Οταν πήγε στην Α’ Δημοτικού έγινε μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Στα δεκατρία του χρόνια ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο Γκύζη και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού. Από την Ε’ Δημοτικού ονειρευόταν να γίνει μουσικός ή ιερέας. Τελικά διάλεξε τη μουσική και μόλις έκλεισε τα 18 πήρε μέρος στην εκπομπή του Mega «Να η ευκαιρία», όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Universal.

Η συνέχεια τον βρήκε να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του έντεχνου ρεπερτορίου, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Παράλληλα, έκανε και τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία. Πριν από μερικά χρόνια ο Ησαΐας απέδειξε στο κοινό πως διαθέτει και υποκριτικές ικανότητες. Η πρόταση του Γιώργου Καπουτζίδη να συμμετάσχει στο μιούζικαλ «Rent» άνοιξε μπροστά του νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Ακολούθησαν κι άλλες μουσικές παραστάσεις, όπως το «Fame». Πρόσφατα ήρθε ο χορός να προστεθεί στη λίστα με τα καλλιτεχνικά ταλέντα του. Ο Ησαΐας όχι μόνο απέδειξε πως μπορεί να χορέψει, αλλά εξελίχθηκε τόσο στη διάρκεια στη διάρκεια του «Dancing with the stars 4» που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Από τις 9 Φεβρουαρίου (και κάθε Κυριακή) ο δημοφιλής τραγουδιστής θα εμφανίζεται μαζί με τον Μύρωνα Στρατή σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι δυο τους θα περιοδεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα. Εκείνες τις μέρες θα κυκλοφορήσει και το καινούργιο κομμάτι του Ησαΐα με τίτλο «Νιώσε με».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...