Ενα κλικ μια ιστορία

Ενα κλικ μια ιστορία

Εκτός από μέγας κωμικός, είναι και... απίστευτος γυναικοκατακτητής! Μιλάω για τον Στάθη Ψάλτη που όσα χρόνια τον ξέρω (πάνω από είκοσι πέντε!) μένω με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τις γυναίκες- κούκλες που έχει πάντα στο πλευρό του.Ποια να πρωτοθυμηθώ; Κατ’ αρχάς, είναι η Καίτη Φίνου, την οποία, αν θυμάμαι καλά, αρραβωνιάστηκε... τρείς φορές (σε ένα πάρτι αρραβώνων τους έχω πάει κι εγώ) αλλά ποτέ δεν έφτασαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Από το 1986 που χώρισε μαζί της παρελάσανε από την... καρδιά του αλλά και από το σανίδι, όπου εμφανιζόταν, πολλές νεαρές ηθοποιοί που έκαναν τα πρώτα τους βήματα μαζί του. Οπως είναι η Χριστίνα Παππά, η Τζούλια Μπάρκα, η Λίζα Μαλινδρέτου και πολλές άλλες. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν πολύ γενναιόδωρος με τις εκάστοτε γυναίκες που είχε μαζί του. Τους έδινε το χρίσμα της ηθοποιού και προπάντων αρκετή δόση από τη λάμψη του, αφού φωτογραφιζόταν μαζί τους πάνω και κάτω από τη σκηνή. Με δυο λόγια, ως παρτενέρ του και μόνο γίνονταν γνωστές στο πανελλήνιο από τη μια στιγμή στην άλλη. (Α, τώρα που το θυμήθηκα, και η Γωγώ Μαστροκώστα πέρασε κάποτε από τον θίασό του. Εχω στο αρχείο μου μια φωτογραφία της μαζί του αλλά και με την Καίτη Φίνου από κάποια περιοδεύουσα επιθεώρηση που είχε ανεβάσει. Η Γωγώ είχε τότε κατάμαυρα μαλλιά και είναι αγνώριστη...)

Από τις νέες κοπέλες που είχαν πάρει τίτλο στα καλλιστεία και βρέθηκαν στο πλευρό του είναι και η Τάρια Μπούρα. Η εντυπωσιακή Τάρια, που στη δεκαετία του ’90 παρουσίαζε για πολλά χρόνια τη μόδα στον «Πρωινό καφέ», είναι η δεύτερη σύζυγός του. Ο γάμος τους έγινε όταν ήταν ένα κορίτσι που αναζητούσε την τύχη του στα καλλιτεχνικά με... μέντορά της τον Στάθη και κράτησε πολύ λίγο. Ηταν γάμος-αστραπή με λίγα λόγια!

Αυτό όμως που μου έχει μείνει αξέχαστο από τη σχέση τους είναι ο αρραβώνας τους. Εγινε σε γνωστό κοσμικό ρεστοράν με ιδιαίτερη λαμπρότητα. (Εκεί ήταν και η κόρη του Μαρία από τον πρώτο γάμο του.) Η μόνη... παραφωνία ήταν ότι η Τάρια φορούσε μαύρο πέπλο... Γεγονός που σχολιάστηκε περίεργα από τον Τύπο της εποχής.

ΑΛΚΙΝΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

ΥΓ: Τα τελευταία χρόνια, ο Στάθης Ψάλτης έχει βρει το... λιμάνι του, τη γλυκύτατη Χριστίνα, με την οποία παντρεύτηκε και παίζει μαζί της στο θέατρο.

Η Χριστίνα είναι ένας πραγματικός άγγελος! «Μου την έστειλε ο Θεός για τα... τελευταία χρόνια της ζωής μου...» μου είπε πρόσφατα ο ίδιος. Και δεν έχει άδικο. Το Χριστινάκι τον λατρεύει, τον προσέχει και είναι το στήριγμά του. Θείο δώρο!