Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

«Εκπαιδεύει» τους Πυρήνες

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατασκεύασε τη βόμβα που εστάλη στο Α/Τ της Ιτέας

Μια νέα οργάνωση, στα πρότυπα της 17Ν, φαίνεται πως επιχειρεί να δημιουργήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός, με αφετηρία το υπάρχον έμψυχο υλικό της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όπως εκτιμούν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Η αποκάλυψη πως τη φονική βόμβα που στάλθηκε στο Α/Τ της Ιτέας κατασκεύασε ο καταζητούμενος πιστολέρο της 17Ν έχει αλλάξει τα δεδομένα στο ερευνητικό πεδίο για το εγχώριο αντάρτικο πόλης, καθώς είναι δυνατόν οι Αρχές να βρεθούν μπροστά σε μια οργάνωση που δεν θα διστάσει να πάρει το πιστόλι και να εκτελέσει ανθρώπους, στα πρότυπα της οργάνωσης-«φάντασμα».

Ηθελαν αίμα

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έπειτα από την προσεκτική διερεύνηση όλων των δεδομένων της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στο Α/Τ Ιτέας, όπου οι τρομοκράτες φαίνεται πως ήθελαν αίμα!

Η επιλογή του βιβλίου «Η Μεγάλη και Αγία Εβδομάς» του ιεροψάλτη Δ. Ταλιαδούρου, στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκε ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Επίσης τυχαία δεν ήταν και η χρησιμοποίηση του τίτλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και ο παραλήπτης του τρομοδέματος, δηλαδή ο διοικητής του Α/Τ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του τμήματος της Ιτέας είναι κι ο ίδιος ιεροψάλτης και πιστός χριστιανός, και μάλιστα δέχεται κατά καιρούς βιβλία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατά συνέπεια ο φάκελος δεν θα δημιουργούσε την παραμικρή υποψία στον διοικητή, για τον οποίο ο Χ. Ξηρός πίστευε πως θα ανοίξει ανυποψίαστος το δέμα, με αποτέλεσμα ένα άνευ προηγουμένου μακελειό στο εσωτερικό του τμήματος. Ευτυχώς οι προθέσεις των τρομοκρατών δεν ευοδώθηκαν…

Η καλή πληροφόρηση, λοιπόν, που φέρεται να είχαν οι τρομοκράτες έχει προκαλέσει προβληματισμό στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, καθώς βλέπουν τη ΣΠΦ να αρχίζει να λειτουργεί στα πρότυπα της 17Ν, πραγματοποιώντας ενδελεχείς παρακολουθήσεις και συστηματική «δουλειά» για το στήσιμο της συγκεκριμένης ενέργειας.

Ωστόσο το γεγονός αυτό είναι δυνατόν να δώσει μια σαφή κατεύθυνση στις έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης, καθώς το βιβλίο-βόμβα είναι σπάνιο στο είδος του και διακινείται μόνο από συγκεκριμένα και περιορισμένα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, όπου εκδόθηκε το 1998.

Για τον λόγο αυτό κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες στη Θεσσαλονίκη στα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να αγόρασε αυτό βιβλίο και στην περίπτωση που το κατάστημα διαθέτει κάμερες, να δουν οι αστυνομικοί το πρόσωπο του ανθρώπου που το προμηθεύτηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως κάτι καλό θα βγει από αυτή την έρευνα.

Στο μεταξύ, στο Αρχηγείο τις ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνουν έκτακτα μέτρα φύλαξης, προσδιορίζοντας τους στόχους, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο πολυώροφο κτίριο της Λ. Κατεχάκη. Αστυνομικοί, δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι στην πρώτη γραμμή της λίστας, ενώ από τα μέτρα φύλαξης δεν αποκλείονται στόχοι οικονομικού ενδιαφέροντος, είτε αυτά είναι κτίρια είτε άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με το οικονομικό «γίγνεσθαι» της χώρας.

Το DNA του «Μανώλη» της 17Ν ήταν στη συνδεσμολογία

Ο γενετικός κώδικας του «Μανώλη» τις 17Ν ανιχνεύτηκε από τους ειδικούς των εργαστηριών στη βόμβα που εστάλη το πρωί της περασμένης Τρίτης στο Α/Τ Ιτέας.

Μάλιστα, το DNA του Ξηρού ανιχνεύθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό, κάτι που δείχνει με σαφήνεια πως η κατασκευή ανήκει εξ ολοκλήρου στον δραπέτη.

Επίσης, άλλη μία λεπτομέρεια δείχνει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι ο Ξηρός παίζει πλέον ενεργό ρόλο στην εγχώρια τρομοκρατία και επιθυμεί τη μετεξέλιξη της ΣΠΦ σε μια νέα 17Ν, καθώς ο πυροκροτητής που χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση του μηχανισμού από απλός είχε μετατραπεί σε ηλεκτρικός, για μεγαλύτερη εκτόνωση της εκρηκτικής ύλης. «Πρόκειται για μια πρακτική που τη συναντούσαμε συχνά στις βομβιστικές επιθέσεις της 17Ν, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αντίδραση και εκτόνωση του εκρηκτικού» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει μεγάλη εμπειρία στις έρευνες για την εγχώρια τρομοκρατία.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...