Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία!

Η δημοσιογράφος Αννα Μπουσδούκου, παρουσιάστρια από σήμερα της εκπομπής «Τώρα» στον ΣΚΑΪ, είναι κόρη γνωστού πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και δασκάλου θεάτρου.

Μπορεί η Αννα Μπουσδούκου, η οποία παρουσιάζει από σήμερα την εκπομπή «Τώρα» στον ΣΚΑΪ στη ζώνη 10.00-12.00, να έγινε γνωστή με τη δημοσιογραφική της ιδιότητα, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι είναι κόρη πασίγνωστου ηθοποιού. Η όμορφη παρουσιάστρια έχει μεγαλώσει κυριολεκτικά μέσα στις κουίντες, αφού ο πατέρας της είναι ο Νίκος Μπουσδούκος, πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και δάσκαλος του θεάτρου. Συνεργάτης του Εθνικού, του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, ιδρυτικό μέλος και συνεργάτης στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, με πλείστους πρώτους ρόλους σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Με τέτοια πορεία θα πίστευε κανείς ότι έχει χαράξει τον δρόμο στην κόρη του προκειμένου να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά του βήματα.225h963j89

Το όνειρο

Η Αννα Μπουσδούκου ωστόσο, φέροντας όνομα βαρύ σαν ιστορία, προτίμησε να ανοίξει τα δικά της φτερά, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να κυνηγήσει το όνειρό της. Η ίδια μιλάει στην «Εspresso» κι εξηγεί γιατί απαρνήθηκε την υποκριτική. «Εχω μεγαλώσει μέσα στο θέατρο. Το αγαπάω πολύ, αλλά η δημοσιογραφία υπήρχε πάντα στην άκρη του μυαλού μου. Εχω μεγάλη θεατρική παιδεία και ως θεατής έχω δει τεράστια γκάμα από καλές παραστάσεις. Ξέρω να τις ξεχωρίζω και τις κυνηγάω. Μέσα από το θέατρο έμαθα να είμαι πιο απαιτητική ως θεατής». Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να ακολουθήσει καλλιτεχνική πορεία, έχοντας τη βοήθεια του πατέρα της, αλλά διάλεξε έναν πιο μοναχικό δρόμο, μας απάντησε: «Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που μπαίνουν σε κάποιες δουλειές έχοντας τη στήριξη κάποιου. Στη δημοσιογραφία δεν μπήκα με… πλάτες. Στο θέατρο θα έμπαινα, λόγω του πατέρα μου, αλλά θα έφευγα στη δεύτερη παράσταση, αν δεν μπορούσα να σταθώ. Θα μ’ έδιωχνε ο ίδιος ο χώρος». Οταν ήταν μικρή τη ρωτούσαν «πώς είναι να είσαι κόρη ηθοποιού;» κι εκείνη απαντούσε όπως απάντησε και σ’ εμάς: «Δεν είχα νιώσει τη διαφορά. Είχα απομυθοποιήσει τον χώρο και το λέω αυτό με την καλή έννοια. Ηξερα τι γίνεται πάνω και πίσω από τη σκηνή. Ηταν η δουλειά του μπαμπά, όπως κάθε άλλη δουλειά». Η Αννα Μπουσδούκου είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ κάνοντας την πρακτική της. Μπήκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ και σιγά σιγά μεταπήδησε στην παραγωγή εκπομπών.

Η οικογένεια

Οπως μας εξηγεί η νεαρή δημοσιογράφος, από την πρώτη στιγμή οι γονείς της τη στήριξαν και εξακολουθούν να την υποστηρίζουν σε κάθε της επαγγελματικό βήμα. Ωστόσο, υπήρχε πάντοτε εγκράτεια. «Ο πατέρας μου προέρχεται από τον χώρο του θεάματος κι έχει ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Πάντα φρόντιζαν και οι δυο μου οι γονείς να μου δείχνουν και τις δύο όψεις του νομίσματος. Μου πέρασαν αυτή τη συγκροτημένη αντίληψη και την πεποίθηση ότι πάντοτε υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αναγνωρίζουν ό,τι έχω κάνει, και βέβαια η χαρά τους είναι μεγάλη». Τι της είπε όμως ο Νίκος Μπουσδούκος, όταν του ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει κεντρική παρουσιάστρια του «Τώρα», σε μια άκρως ανταγωνιστική ζώνη; «Εσύ κάνεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν τα θετικά, υπάρχουν και τα αρνητικά. Μείνε συγκεντρωμένη σε αυτό. Συνεχίζεις να εργάζεσαι όπως έχεις μάθει τόσα χρόνια». Αυτή ήταν η συμβουλή προς την κόρη του που από σήμερα ξεκινά στον τηλεοπτικό στίβο τη δική της πορεία. 

Η έκθεση στο «γυαλί» και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις

Η Αννα είναι έτοιμη να δεχθεί την όποια κριτική, αφού είναι αναπόφευκτη λόγω της έκθεσής της στο «γυαλί». «Δέχομαι την κριτική και είναι καλοδεχούμενη. Δεν γίνεται να κλείσεις τα αφτιά, γιατί τότε κλείνεις την επικοινωνία, ενώ δουλεύεις γι’ αυτήν». Εκτός όμως από την κριτική, είναι έτοιμη και για τις συγκρίσεις που θα γίνουν ανάμεσα σε εκείνην και την Πόπη Τσαπανίδου. «Ο τηλεθεατής μπορεί να μπει αθώα σε αυτή τη σύγκριση. Θαυμάζω την Πόπη για τη δημοσιογραφική της δουλειά και την αμεσότητά της. Δεν τίθεται όμως τέτοιο θέμα, γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί η εμπειρία της με την ευκαιρία που μου δόθηκε. Δεν είναι στόχος μου να την αντιγράψω. Θα ήταν μεγάλο λάθος να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Μιλάμε για άλλα μεγέθη. Καθένας ακολουθεί τον δρόμο του».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...