Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ψάχνουν ένα προς ένα τα 50 κλειδιά του Σταμπούλου

Αγώνας δρόμου της ΕΛ.ΑΣ. για να ανακαλύψει τη γιάφκα!

Την ώρα που ο Αντώνης Σταμπούλος παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, στον οποίο αρνήθηκε να απολογηθεί ώσπου να λάβει γνώση της δικογραφίας, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακαλύψουν τα κτίρια στα οποία αντιστοιχούν τα πενήντα κλειδιά που είχε. Ο 31χρονος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο ως στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη στον Επαναστατικό Αγώνα μετά τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Κατάφερνε όμως να παραμένει «αόρατος» για την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες.

Ο Σταμπούλος έμεινε 2,5 ώρες στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή το πρωί της Κυριακής, αλλά δεν είπε λέξη. Εξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί εβδομήντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι γονείς και η αδερφή του.

«Το πανηγύρι»

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ διαμαρτυρήθηκε ότι στο κατηγορητήριο δεν προσδιορίζονται οι σχέσεις του με τις πράξεις που του αποδίδονται. «Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει στα χέρια του ανακριτή. Τουλάχιστον στο υλικό που παραδόθηκε στον ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα media και όχι στον κατηγορούμενο και στον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου και του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» δήλωσε.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική βρήκε σταθμευμένο κοντά σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Citroen, στην οδό Μουζακίου στον Κολωνό, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε νόμιμα ο Αντώνης Σταμπούλος και το μετέφερε με γερανό στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Μέσα δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, αλλά ερευνάται για δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA, ώστε να διαπιστωθεί αν είχε επιβιβαστεί η σύντροφος του Μαζιώτη Πόλα Ρούπα ή άλλο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Νωρίτερα, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη γωνία Καλλιφρονά και Δροσοπούλου στην Κυψέλη, που φαίνεται να είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου τρεις μήνες, είχε βρεθεί η ταυτότητα με την οποία ο Σταμπούλος εμφανιζόταν ως Ευθύμιος Τσέργας του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς στις 26-07-1987 στην Αθήνα. Η μοτοσικλέτα του ενός εκ των αστυνομικών που την υπογράφει, ο οποίος είχε μετατεθεί στην ΕΥΠ, είχε γίνει στόχος εμπρηστών! Η κλοπή της ταυτότητας είχε δηλωθεί το 2004 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου, πράγμα που δείχνει ότι ο 31χρονος είχε από τότε -περιφερειακή, έστω- σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Ομως ο Σταμπούλος είχε στο ενεργητικό του μόνο μία προσαγωγή, σε ηλικία… 19 ετών, όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου μαζί με άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για παράνομη αφισοκόλληση! Επειδή δεν συνελήφθη όμως δεν του είχαν πάρει αποτυπώματα. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι ο Λάμπρος Φούντας τον είχε στρατολογήσει προτού πέσει νεκρός το 2009 στη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Ο Αντώνης Σταμπούλος δήλωνε σπουδαστής της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά τον Φεβρουάριο του 2012 πήρε μέρος σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 725 πυροσβεστών, ίσως προκειμένου να αποκτήσει κάλυψη στη συμμετοχή του στο «αντάρτικο πόλης». Στον πίνακα κατάταξης 2012 πήρε τον αριθμό 2.483 και σε αυτό των επιλαχόντων τον αριθμό 1.758.

«Αιχμάλωτος» δηλώνει o 31χρονος με επιστολή του από τα κρατητήρια
23t3t 2
«ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ» δηλώνει σε μήνυμα-προκήρυξη που έστειλε μέσα από τα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής ο Αντώνης Σταμπούλος. Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο 31χρονος περιγράφει τις συνθήκες σύλληψής του: «Ενώ είμαι δεμένος πισθάγκωνα, μου αποσπούν με τη βία DNA, αποτυπώματα και με φωτογραφίζουν (προσπαθούν) εν μέσω ειρωνειών, κεφαλοκλειδωμάτων, στραμπουληγμάτων, ξύλου και απειλών για ηλεκτροσόκ, θεωρώντας ότι έτσι θα συνεργαστώ… Εως τις 5.30 τα ξημερώματα παραμένω σε ένα 1×3 κελί, δεμένος πάντα πισθάγκωνα με τις χειροπέδες. Την επόμενη μέρα γίνονται πάλι προσπάθειες να με φωτογραφίσουν. Από μεριάς μου απείχα από την πρώτη στιγμή από τροφή και νερό με απαίτηση να μιλήσω με δικηγόρο. Μου επέτρεψαν τελικά να ειδοποιήσω δικηγόρο μετά από 24 ώρες και κατόρθωσα να τη δω μόλις για λίγα λεπτά, λίγο πριν τον εισαγγελέα».
23t3t 5 0Ο Σταμπούλος εξηγεί, μεταξύ άλλων, γιατί μιλούσε ιταλικά και αρνιόταν να φωτογραφηθεί: «Θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε. Οσο λοιπόν οι Κλουζό δεν έβρισκαν το όνομα, δεν ήμουν διατεθειμένος με τίποτε να τους το δώσω… Ελπιζαν να βγάλουν λαβράκι, γι’ αυτό και οι διαρροές στον Τύπο για το σημειωματάριο με τις “χρονομετρημένες διαδρομές”, τους στόχους, τα ποδήλατα και τα λουκάνικα. Μέσω της κοπτοραπτικής φτιάχνουν μια ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους. Σενάριο που στο τέλος πρέπει πάντα να βγάζει αυτούς νικητές». Και κλείνει λέγοντας: «Βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ζήτω η επανάσταση. Ζήτω η αναρχία».

Ενδείξεις για συμμετοχή του στην ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε τράπεζα στην Κλειτορία
23t3t 1
Στις φωτογραφίες που έδωσε στο πρόσφατο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ. αναζητώντας πληροφορίες για τους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη σε ένοπλες ληστείες τραπεζών φέρεται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της, να εμφανίζεται ο Αντώνης Σταμπούλος. Πρόκειται για την αιματηρή ληστεία σε τράπεζα στην Κλειτορία Αχαΐας, που είχε γίνει την ημέρα της επετείου του θανάτου του Λάμπρου Φούντα, στις 10 του περασμένου Μαρτίου.

Οι δύο μεταμφιεσμένοι δράστες έκαναν το λάθος να αρπάξουν 3.800 ευρώ από τα ταμεία πριν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας, το οποίο περιείχε μεγάλο ποσό και είχε χρονοκαθυστέρηση. Ομως ενεργοποίησαν τον «σιωπηλό» συναγερμό και στο υποκατάστημα έφτασε ένας από τους δύο αστυνομικούς του τμήματος Κλειτορίας. Οι ληστές τον πυροβόλησαν στο πόδι, πήραν το υπηρεσιακό του όπλο και διέφυγαν με αυτοκίνητο που βρέθηκε αργότερα καμένο.

Ο ένας ήταν ο Nίκος Μαζιώτης, του οποίου βρέθηκε γενετικό υλικό. Ο άλλος, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν ο Αντώνης Σταμπούλος, φορούσε περούκα, μεγάλα γυαλιά μυωπίας, ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και είχε φυσικό μούσι, ενώ είχε μαζί του ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου και κρατούσε στο δεξί του χέρι πιστόλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ληστεία είχε γίνει ένα μήνα πριν από τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος στην οδό Αμερικής.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...