Ο ανατρεπτικός "Mr Συντέλεια"!

TV GOSSIP

Ο ανατρεπτικός "Mr Συντέλεια"!

O πρωταγωνιστής της «Συντέλειας», Μάνος Βουλαρίνος, αποφάσισε να βγει για λίγο από το στούντιο του ΣΚΑΪ και να συστηθεί στην «Espresso» λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

- Αρχικά θα θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγμα για εσένα. Πόσο χρόνων είσαι; Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στον χώρο της δημοσιογραφίας;
Αρνούμαι να αποκαλύψω την ηλικία μου γιατί προσπαθούμε να πιάσουμε το νεανικό κοινό, οπότε, για να ταυτίζονται οι πιτσιρικάδες, πρέπει να παριστάνω πως είμαι νεότερος από όσο είμαι... Κάτι σαν τους πρωταγωνιστές του Μπέβερλι Χιλς... Συνεπώς δεν μπορώ να αποκαλύψω ούτε το πόσα χρόνια δουλεύω.

- Η «Συντέλεια» είναι η δεύτερη τηλεοπτική σου δουλειά μετά την «Ελληνοφρένεια»; Εχει στοιχεία της «Ελληνοφρένειας»;
Εγραφα κείμενα στο «Μητσι-χώστα» και δούλεψα και στο «Οσα λένε οι άντρες μεταξύ τους». Κατά συνέπεια η «Συντέλεια» είναι η τέταρτη τηλεοπτική μου δουλειά... και φυσικά και έχει κοινά στοιχεία με την τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια», αφού η μισή της δημιουργική ομάδα -εγώ, ο Δημοσθένης ο Σταθάτος και ο Πέτρος ο Νικολάου- είναι στη «Συντέλεια».

- Αν δεν κάνω λάθος είσαι ένας από τους δημιουργούς της «Eλληνοφρένειας». Γιατί δεν ακολούθησες στον Real;
Γιατί συμμετείχα μόνο στην τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια».

- Κάνεις και ραδιόφωνο;
Κάθε Σάββατο στις 12.00 συναντιόμαστε με τον Πέτρο τον Νικολάου στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100.3... Εγώ λέω ό,τι να 'ναι κι εκείνος ό,τι του κατέβει… Το αποτέλεσμα είναι μια εκπομπή παράλληλων μονολόγων από την οποία δεν βγαίνει κανένα νόημα, αλλά η ώρα περνάει ευχάριστα... Εννοώ για μας που την κάνουμε.

- Πώς προέκυψε ο τίτλος της εκπομπής;
Οταν ψάχναμε τίτλο ακούστηκε η λέξη «Συντέλεια»... Νομίζω την είπε ο Χρήστος o Ξανθάκης. Μας φάνηκε πως είναι πιασάρικος τίτλος και έτσι τον κρατήσαμε. Μετά συνειδητοποιήσαμε πως πολύ καλά κάναμε, καθώς τα σημάδια του τέλους του κόσμου είναι πιο έντονα από ποτέ.

- Στην εκπομπή καταργείς κάθε κανόνα ευγένειας. Σατιρίζεις μέχρι τελικής πτώσης την επικαιρότητα. Είσαι έτσι και εκτός τηλεόρασης;
Καθόλου δεν καταργώ τους κανόνες ευγένειας: Οταν ξεκινά η εκπομπή λέω «καλησπέρα» και όταν τελειώνει «καληνύχτα»... Στην πραγματική μου ζωή λέω και «καλημέρα», «καλή όρεξη», «ευχαριστώ», «παρακαλώ», «μωρό μου, τελείωσες;» και άλλες ευγενικές φράσεις.

- Γιατί επιλέγεις σάτιρα και όχι να παρουσιάζεις για παράδειγμα μια εκπομπή με ρεπορτάζ;
Μα η «Συντέλεια» έχει ρεπορτάζ. Αποκλειστικά ρεπορτάζ, τα οποία είναι και εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Κατά τα άλλα δεν έχω ιδέα. Ισως επειδή τα περισσότερα που συμβαίνουν γύρω μου μου φαίνονται αστεία, εκτός φυσικά από αυτά που συμβαίνουν σε μένα, τα οποία τα θεωρώ όλα σοβαρά.

- Πόσο εύκολο είναι να παρακολουθείς το τι συμβαίνει καθημερινά προκειμένου να παίρνεις τα «best of» της ημέρας και να τα σχολιάζεις;
Καθόλου εύκολο, γι' αυτό υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που το κάνουν για μένα: η Τόνια η Κωνσταντινάκου, ο Γιάννης ο Φράγκος, ο Στάμος ο Μπάμπαρης και φυσικά ο Φάνης ο Λαμπρόπουλος, ο οποίος, όπως θα έχετε δει, κάνει και παρέα με διάφορους celebrities... Εγώ απλώς καρπώνομαι τη δουλειά τους και κάνω τον έξυπνο στο κοινό.

- Γράφεις μόνος σου τα κείμενα; Τυχαίνει να αυτοσχεδιάσεις;
Τα κείμενα της εκπομπής τα γράφουν πολλοί άνθρωποι. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ελίζα Τριανταφύλλου, ο Πέτρος Νικολάου, η Τζένη Μελιτά κι εγώ. Ο καθένας πιστεύει πως τα δικά του κείμενα είναι τα καλύτερα, γι’ αυτό και ο καθένας χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του. Σπανίως αυτοσχεδιάζω, γιατί μπερδεύεται ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος που κάνει τον σκηνοθέτη της εκπομπής.

- Αν υποθέσουμε πως τελικά αύριο έρχεται η συντέλεια, ποιοι πιστεύεις πως θα επιβιώσουν;
Θέλω να ελπίζω πως θα επιβιώσουν οι κατσαρίδες... αλλιώς έχουμε βάλει λάθος σήμα στην εκπομπή.

- Σε αγχώνει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών;
Πάρα πολύ... Νιώθω σαν θιασάρχης που περιμένει να δει ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασής του.

-Το σκυλάκι που έχεις πάνω σου είναι δικό σου;
Η Μπιζού ήταν σε μία μόνο εκπομπή, γιατί είναι μεγάλη σταρ και πολύ δύσκολα εμφανίζεται... Δεν είναι δικιά μου. Είναι της Τζένης, αλλά μπορεί να γίνει οποιουδήποτε της προσφέρει μια λιχουδιά.


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ