Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026

Έλλη Τρίγγου για την πίστη της: «Δεν έχει τίτλο, δεν έχει όνομα...

Η Έλλη Τρίγγου έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Secret των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Υπερπαραγωγή το πάρτι για τα 3α γενέθλια...

Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία γιόρτασαν τα...

Τρύφωνας Σαμαράς για J2US: «Στα backstage με πασίγνωστη influencer, θα δείτε απίστευτα...

Ο Τρύφωνας Σαμαράς μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...

Φωτεινή Πετρογιάννη: Αγκαλιά με τον γιο της σε κυριακάτικη βόλτα δίπλα στη...

Η Φωτεινή Πετρογιάννη μοιράστηκε στο Instagram στιγμιότυπα από τη...

Μια κλάση ανώτερη

Η ΑΕΚ έπαιξε φοβισμένα και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν (0-2)! Μακρινό όνειρο πλέον και η 3η θέσηΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε! Αλλη κλάση η Μπάγερν, νίκησε εύκολα με 2-0 την πρωταθλήτρια Ελλάδος και πλέον ακόμα και η τρίτη θέση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Η ΑΕΚ μπήκε φοβισμένα στο παιχνίδι, δίνοντας με το «καλημέρα» χώρο και γήπεδο στους Γερμανούς. Η ομάδα του Κόβατς με σύμμαχο την ποιότητά της πήρε αμέσως τα ηνία του αγώνα και με το ασφυκτικό πρέσινγκ μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έριξαν όλο το βάρος στην άμυνά τους και προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε όμως στα πρώτα 30′ της αναμέτρησης να κλείσει τους… διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα και να περιορίσει τα μεγάλα αστέρια της Μπάγερν – κυρίως, τους Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι.

Στα τελευταία 15′ του πρώτου μέρους το σκηνικό θύμιζε πολιορκία, με τους Γερμανούς να έχουν εγκατασταθεί μέσα στην περιοχή της Ενωσης και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ.

Στην επανάληψη με την έναρξη οι φίλαθλοι της Ενωσης άναψαν καπνογόνα (υπενθυμίζεται ότι η UEFA υποστήριξε ότι, εάν ανάψουν καπνογόνα, η ΑΕΚ απειλείται με κεκλεισμένων των θυρών).

Από εκεί και πέρα με το πάθος των 60.000 οπαδών της, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι. Η «Ενωση» πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά άφησε κενά στην άμυνά της, και το πλήρωσε.

Η Μπάγερν, που είναι τεράστια ομάδα, μέσα σε δύο λεπτά μετέτρεψε το πάρτι σε… κηδεία. Αρχικά, στο 62′ ο Χάβι Μαρτίνεθ με σουτ εντός περιοχής με τη μία -δεν τον έχει προλάβει ο Χουλτ- έκανε το 0-1 και στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι σε κενή εστία, αφού η άμυνα «κοιμήθηκε», το 0-2.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός έπεσε και η Μπάγερν πήρε μία εύκολη και δίκαιη νίκη.

Διαιτητής: Αλεκσέι Κουλμπακόβ (Λευκορωσία)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83′ Γκάλο), Σιμόες, Πόνσε, Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Μάνταλος (76′ Αλεφ), Μπακασέτας. 

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκεζ (62′ Γκορέτσκα), Ναμπρί (75’ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (83′ Βάγκνερ),

—-

«ΟΜΑΔΑ AΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ»

Οπως ήταν λογικό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την τρίτη διαδοχική ήττα της ομάδας του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε την ποιότητα των Γερμανών. «Ηταν δίκαιη η νίκη της Μπάγερν. Είναι άλλου επιπέδου, είχε υπομονή και βρήκε τις ευκαιρίες σε μικρό χρονικό διάστημα να τελειώσει το ματς. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, προσπάθησαν πολύ» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, οι παίκτες της Μπάγερν, οι οποίοι 10 λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο και πήγαν προς τους 3.200 φίλους τους για να πανηγυρίσουν μαζί τη νίκη.

Παρά την ήττα, ο κόσμος της «Ενωσης» καταχειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές με τη λήξη της αναμέτρησης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Κυριακή στο ματς με τον Αρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ευγενής Αθηναίος που δάμασε τα κύματα αλλά όχι τον καρκίνο

Επιφανής Αθηναίος, γόνος old money οικογένειας, με εντιμότητα, ευγένεια...

Σπαρακτικό αντίο στον Γιώργο Μάρκου: Έφυγε στα 58 ο διευθυντής του MAD TV

Ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο...

Αφοπλιστικός ο Γιώργος Παπαστεφάνου: «Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε από τους έρωτες της ζωής μου»

Με λόγια γεμάτα μνήμες, ο Γιώργος Παπαστεφάνου μίλησε στην...

Νέο ζευγάρι στην ελληνική showbiz: Είναι ηθοποιοί, κρύβουν τον έρωτά τους, αλλά συγκατοικούν

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, παρότι έχει διαγράψει σταθερή πορεία στην...

Ναταλία Γερμανού: Παρενέβη στον αέρα του ΑΝΤ1 μετά τα σχόλια του Δημήτρη Πανόπουλου

Μετά την προβολή της συνέντευξης που παραχώρησε ο Δημήτρης...

Νονά Κίμπερλι!

Όταν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ο Κωνσταντίνος...

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...