Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Λάκης «δεν μασάει»!

❱❱ Μίλησε στα ελληνικά σε εκπομπή του γαλλογερμανικού καναλιού ARTE και τα «έχωσε» για την ανύπαρκτη αλληλεγγύη στην Ευρώπη Από τη
Μαρία Ανδρέου

«Ομιλείτε ελληνικά» με τον Λάκη Λαζόπουλο στο γαλλογερμανικό κανάλι ΑRΤΕ! Οχι, ο Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν μετακομίζει για να κάνει καριέρα στο Στρασβούργο, αλλά, ως καλεσμένος της εκπομπής «Square Salon 2», προτίμησε να μιλήσει στα ελληνικά, στη συζήτηση που έγινε με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Αν και θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα αγγλικά ή στα γαλλικά, όπως έκαναν οι άλλοι σημαντικοί καλεσμένοι του πάνελ, επέλεξε να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, αιφνιδιάζοντας την παρουσιάστρια Γκέρλαχ Ανέτ.

Ο δημοφιλής δημιουργός αποδέχθηκε την πρόταση της εκπομπής, ύστερα από αλλεπάλληλες προσκλήσεις του σταθμού. Επιλέχθηκε, μάλιστα, ως ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της Ελλάδας, με μεγάλη απήχηση στο κοινό. Απόψε τα μεσάνυχτα, λοιπόν, η φωνή του θα ακουστεί από τη Γερμανία και τη Γαλλία, μέχρι τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πολωνία.

qygwer 2

«Οταν είσαι μέσα σε ένα εστιατόριο και τρως, δεν μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο που στέκεται απέξω να είναι ευτυχής. Πρέπει να τον καλέσεις μέσα. Και οι νέοι σήμερα δεν τρώνε. Είναι έξω από το εστιατόριο και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι να κοιτάζουν αυτούς που είναι μέσα να τρώνε. Και από πάνω έχουν και αυτούς που τους ρωτούν: “Μα, γιατί δεν σου αρέσει το εστιατόριο;” “Αφού δεν τρώω, πώς να μου αρέσει;” Δεν είμαστε μέλη της ίδιας Ευρώπης. Κάποιοι στέκονται στην ουρά, βλέποντας το όχημα της Ευρώπης να προχωρά. Και πέρα από την πολιτική υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην άκρη του δρόμου της Ευρώπης» είπε ο Λάκης και συμπλήρωσε με νόημα: «Στους Ελληνες συνταξιούχους, που δούλεψαν από παιδιά για να μπορούν να ζήσουν στα γεράματά τους, τώρα τους αρνούνται τη σύνταξη, γιατί πρέπει να εξυπηρετηθεί η αποπληρωμή του χρέους. Και όταν ρωτούν “γιατί;”, η απάντηση που τους δίνεται qygwer 3από την κυβέρνηση είναι ότι “δεν είμαστε εμείς που δεν θέλουμε να σου δώσουμε τη σύνταξη, αλλά οι Ευρωπαίοι”. Ετσι, εγώ, ο Ελληνας, βρίσκομαι να δουλεύω για τους Ευρωπαίους που δεν γνωρίζω, που παίρνουν τα χρήματά μου, ενώ οι Ελληνες πολιτικοί που με διοικούν νιώθουν ότι δεν έχουν ευθύνη, κι αυτό είναι μεγάλο ψέμα».

Μήνυμα

Φέτος, το κανάλι ARTE γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του και, με αυτή την αφορμή, θέλει να περάσει το μήνυμα στους τηλεθεατές ότι το παν δεν είναι η γαλλογερμανική συνεννόηση, αλλά η αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

«Αν μου ζητούσαν στο Καρναβάλι να ντυθώ Ευρωπαίος, δεν θα ήξερα τι κοστούμι να φτιάξω. Με τι να μοιάζει; Πώς είναι να είσαι Ευρωπαίος; Ναι, μιλάμε για αλληλεγγύη και είμαι σύμφωνος σ’ αυτό, αλλά πώς να αισθανθώ Ευρωπαίος και αλληλέγγυος, όταν μου λένε ότι “πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις εκείνο”; Πιστεύω ότι κάθε ηγέτης της Ευρώπης, στο επίπεδο της Ευρώπης, θα πρέπει μεν να υπερασπίζεται τη χώρα του, αλλά και όλους τους πολίτες της Ε.Ε. Ναι, να υπερασπιστώ τον Γερμανό ή τον Γάλλο, αλλά θέλω να κάνουν το ίδιο και για μένα, τον Ελληνα» είπε ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, και στο τέλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της αρχισυντάκτριας Bommers Lara για το θάρρος της γνώμης του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....